Salem (alejkum), Szczerbaty i bywalcy

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 15, 2011 8:57 Re: Salem (alejkum)

o wow!! bąbelki już za 2 tygodnie?
o hohoho....
no tak, wiosnę kolega poczuł, hehehehe.

wycałuj go ode mnie Muriel :love:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto mar 15, 2011 9:00 Re: Salem (alejkum)

Miaubry :)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto mar 15, 2011 9:03 Re: Salem (alejkum)

Ależ ci się przystojniak trafił :1luvu: :1luvu: :1luvu:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Wto mar 15, 2011 9:39 Re: Salem (alejkum)

Bry, bry MaryLux :piwa: witamy w piękny koci poranek (chociaż w Piernikowie trochę pochmurna pogoda, ale i tak czuć wiosnę! :1luvu: )

Salem poczuł ją całym sobą :wink:
Zakochał się też w myszce z dzwoneczkiem i łazi z nią w pyszczku wszędzie. Nawet dziś rano towarzysząc mi we wszystkim ciągał ją ze sobą :roll:

Muriel

Od: Śro mar 02, 2011 15:27

Post » Wto mar 15, 2011 9:44 Re: Salem (alejkum)

U nas miłośnikiem myszek jest krawaciarz Hans. I gdy juz się nimi nie bawi, chowa je w kuchni pod krzesłami lub za wiaderkiem z warzywami.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Wto mar 15, 2011 10:12 Re: Salem (alejkum)

sunshine pisze:U nas miłośnikiem myszek jest krawaciarz Hans. I gdy juz się nimi nie bawi, chowa je w kuchni pod krzesłami lub za wiaderkiem z warzywami.

no pewnie, chowa, żeby inni mu nie zabrali.
To samo robi mój Rysio, z tymże on później nie pamięta gdzie te myszki schował :roll:
Obrazek

magdaradek

Post » Wto mar 15, 2011 10:21 Re: Salem (alejkum)

Magda, masz zupełną rację. On nawet warczy na inne koty podczas zabawy :twisted: Myszki są tylko jego i nikt inny nie ma do nich prawa :roll:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Wto mar 15, 2011 10:40 Re: Salem (alejkum)

Salem jaki wyluzowany na gościnnych występach :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto mar 15, 2011 10:45 Re: Salem (alejkum)

Muriel pisze:Bry, bry MaryLux :piwa: witamy w piękny koci poranek (chociaż w Piernikowie trochę pochmurna pogoda, ale i tak czuć wiosnę! :1luvu: )

Salem poczuł ją całym sobą :wink:
Zakochał się też w myszce z dzwoneczkiem i łazi z nią w pyszczku wszędzie. Nawet dziś rano towarzysząc mi we wszystkim ciągał ją ze sobą :roll:

W Piernikowie? Psot jest Kotem Piernikowym - urodził się w moim mieście, niemowlęctwo przeżył na pograniczu ulic Marcepanowej, Czekoladowej i Piernikowej. Właśnie z Piernikowej trafił do mnie.

MaryLux

Post » Wto mar 15, 2011 10:49 Re: Salem (alejkum)

Piernikowo - czyli Toruń. A Psot musi być strasznie słodkim kotem , jak mu los takie okolice przydażył :ryk:

Muriel

Post » Wto mar 15, 2011 10:55 Re: Salem (alejkum)

Muriel pisze:Piernikowo - czyli Toruń. A Psot musi być strasznie słodkim kotem , jak mu los takie okolice przydażył :ryk:

No pewnie, że jest - a jeszcze słodsza była jego siostra Pigułka. Oni się urodzili na Klecinie, niedaleko miejsca, gdzie przez długie lata była cukrownia - stąd takie słodkie nazwy ulic.

MaryLux

Post » Śro mar 23, 2011 14:27 Re: Salem (alejkum)

Salema dopadł marzec. 8O
W mojego cudaczka wstąpiła jakaś tęskna siła i rozgadał się na całego :twisted: Każda czynność, każdy krok okupiony jest tęsknym pomiałkiwaniem. Na początku myślałam, że może smutno kociszonowi, ale jest tak samo rozbrykany i radosny jak był, tak samo się bawi, tuli i cieszy wszystkim. Jedynie te wydawane przez niego dźwięki się zagęściły. A może czuje zbliżający się wyrok na jego męskość?...

Tuż przed weekendem przybył wreszcie drapak :surprise: Po złożeniu go niczym puzzle z niecierpliwością czekałam na reakcję Salema, który nie wykazał nawet odrobiny zainteresowania nowym przybyszem. Po pierwszym obwąchaniu kartonu zwiał do łazienki i pogrążył się w słodkim śnie w zlewie. Mijały minuty, potem godziny....nic. "No ładnie - pomyślałam - kocie feng shui diabli wzięli" (po wczytaniu się w miliony opinii na temat najlepszego miejsca na drapak wybrałam miejsce w pokoju koło regału). Już trochę zdesperowana poszłam po moje diablę i brutalnie postawiłam przed drapakiem. Chwila niepewności - Salem podszedł do konstrukcji, wąchnął i......uciekł gdzie pieprz rośnie. Dopiero po dłuższej chwili zorientowałam się, że drapak faktycznie ciut śmierdzi nowościa. Przy dużej pomocy wystawiłam go na balkon, gdzie spędził kilka godzin (całe szczęscie była piękna pogoda).
Próba nr 2 - wstawiony drapak, Salem w pokoju na fotelu bacznie obserwuje jak z pewnym trudem ustawiam odpowiednio drapak. Kolejna chwila niepewności - podchodzi ostrożnie...niuch, niuch....obchodzi drapak dookoła...niuch niuch....pięterko....znów niuchanie.....jeszcze wyżej....nos nie odrywa się od drapaka....hamak....i sukces! Położył się w hamaczku....ufffffff....

Po przełamaniu lodów drapaczek nie jest może ulubionym miejscem leżakowania (przegrał ze zlewem), ale chętnie odwiedzanym placem zabaw i nocnym miejscem spoczynku. Jak tylko dorwę aparat umieszczę zdjęcia. Jednak kocie feng shui działa :wink:

Muriel

Post » Śro mar 23, 2011 14:41 Re: Salem (alejkum)

z niecierpliwością czekam na fotki!!

Muriel dla zachęty możesz drapaczek spryskać kocimiętką :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Śro mar 23, 2011 17:42 Re: Salem (alejkum)

magdaradek pisze:z niecierpliwością czekam na fotki!!

Też to jej radziłam :ok:

ja tam brącham, ze gdyby były 2 koty to wiedziałyby do czego służy drapak :mrgreen:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Śro mar 23, 2011 19:28 Re: Salem (alejkum)

Asia_Siunia pisze:
magdaradek pisze:z niecierpliwością czekam na fotki!!

Też to jej radziłam :ok:

ja tam brącham, ze gdyby były 2 koty to wiedziałyby do czego służy drapak :mrgreen:

Hehe ano właśnie :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek

magdaradek

[poprzednia][następna]