Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 16.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 23, 2011 11:20 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

casica pisze:
sky_fifi pisze:p.s.
Dla tych, co nie wiedzą, dlaczego hieny, polecam powrót do poprzednich stron wątku i nabijania się przez "drogie panie" ze śmierci kota, a zwłaszcza polecam posty o czekaniu na śmierć następnego jak na kawior :twisted:

A dlaczego małymi literkami, bo konfabulujesz?

Do konfabulacji trzeba użyć intelektu... Tu zwykłe paplanie, co ślina na język przyniesie raczej.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro mar 23, 2011 11:21 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

VVu pisze:
casica pisze:A dlaczego małymi literkami, bo konfabulujesz?

Casica, tego użytkownika chyba trzeba ignorować. Znalazłem na Wikipedii (wybacz, że tam szukałem, ale zauważyłaś, że tutaj to jest główny autorytet) pewien trop, wyjaśniający może sytuację:

Fifi (ang. Fifi and the Flowertots, 2005) – brytyjski serial animowany, przeznaczony dla widzów w wieku przedszkolnym.

Oczywiście nie sugeruję, że ta osoba jest jeszcze w przedszkolu (wszak umie pisać już) - w końcu od 2005 minęło parę lat. :D

W całej rozciągłości przyjdzie mi się zgodzić :)

Nota bene nick też mnie intrygował, jakoś intuicyjnie odbierałam go jako taki rozkosznie juwenilny
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro mar 23, 2011 15:00 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

VVu pisze:
casica pisze:A dlaczego małymi literkami, bo konfabulujesz?

Casica, tego użytkownika chyba trzeba ignorować. Znalazłem na Wikipedii (wybacz, że tam szukałem, ale zauważyłaś, że tutaj to jest główny autorytet) pewien trop, wyjaśniający może sytuację:

Fifi (ang. Fifi and the Flowertots, 2005) – brytyjski serial animowany, przeznaczony dla widzów w wieku przedszkolnym.

Oczywiście nie sugeruję, że ta osoba jest jeszcze w przedszkolu (wszak umie pisać już) - w końcu od 2005 minęło parę lat. :D

Rozmowa na wysokim poziomie jak widać.
Pisać byle pisać, a jak się nie ma już o czym pisać to próbować poniżyć chociażby za nick :lol:
Coś niesamowitego...

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Śro mar 23, 2011 15:24 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

Angel_ pisze:Rozmowa na wysokim poziomie jak widać.
Pisać byle pisać, a jak się nie ma już o czym pisać to próbować poniżyć chociażby za nick :lol:
Coś niesamowitego...

Czy uważasz, że powinniśmy użytkowniczkę, która innych użytkowników forum nazywa "hienami" ("cmentarnymi"!), nazywa "bandytami" (sic!), potraktować jak osobę dorosłą, potraktować p o w a ż n i e?
Czy nie uważasz, że to właśnie w interesie tej użytkowniczki leży potraktowanie tego wyskoku z lekceważeniem?
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Śro mar 23, 2011 17:25 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

VVu pisze:
Coś niesamowitego...

Czy uważasz, że powinniśmy użytkowniczkę, która innych użytkowników forum nazywa "hienami" ("cmentarnymi"!), nazywa "bandytami" (sic!), potraktować jak osobę dorosłą, potraktować p o w a ż n i e?
Czy nie uważasz, że to właśnie w interesie tej użytkowniczki leży potraktowanie tego wyskoku z lekceważeniem?

No tak, watahą wilków to fajnie być, ale ku zaskoczeniu wataha ma też inną definicję. :wink:

VVu, gdzie było Twoje oburzenie, kiedy grono "szanownych pań" obrażało Mirkę oraz innych użytkowników forum?
A zwłaszcza kiedy "szanowne panie" urządziły sobie śmichy-chichy po śmierci kota? Pamiętasz tekst o kawiorze?
Nie zauważyłam, żebyś strofował(a) autorki tamtych tekstów.

sky_fifi

Od: Czw gru 09, 2010 10:19

Post » Śro mar 23, 2011 17:28 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

sky_fifi pisze:
VVu pisze:
Coś niesamowitego...

No tak, watahą wilków to fajnie być, ale ku zaskoczeniu wataha ma też inną definicję. :wink:

VVu, gdzie było Twoje oburzenie, kiedy grono "szanownych pań" obrażało Mirkę oraz innych użytkowników forum?
A zwłaszcza kiedy "szanowne panie" urządziły sobie śmichy-chichy po śmierci kota? Pamiętasz tekst o kawiorze?
Nie zauważyłam, żebyś strofował(a) autorki tamtych tekstów.

A gdzie Twoje oburzenie kiedy mirka_t et consortes glanowali dalię po śmierci jej kota? Kto mieczem wojuje, od miecza ginie.
A tego drugiego znaczenia słowa wataha JA nie muszę szukać w wiki :mrgreen:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro mar 23, 2011 17:30 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

Zofia&Sasza pisze:..A gdzie Twoje oburzenie kiedy mirka_t et consortes glanowali dalię po śmierci jej kota? Kto mieczem wojuje, od miecza ginie...

A gdzie było Twoje oburzenie kiedy to dalia glanowała mnie po śmierci Dyzia? Kto mieczem wojuje, od miecza ginie. :mrgreen:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Śro mar 23, 2011 17:32 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:
Zofia&Sasza pisze:..A gdzie Twoje oburzenie kiedy mirka_t et consortes glanowali dalię po śmierci jej kota? Kto mieczem wojuje, od miecza ginie...

A gdzie było Twoje oburzenie kiedy to dalia glanowała mnie po śmierci Dyzia? Kto mieczem wojuje, od miecza ginie. :mrgreen:

mirko_t przypominam, że każda moja odpowiedź na jakiekolwiek pytanie kosztuje 50 PLN (na retoryczne - 100 PLN) :mrgreen:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro mar 23, 2011 17:34 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

Zofia&Sasza pisze:mirko_t przypominam, że każda moja odpowiedź na jakiekolwiek pytanie kosztuje 50 PLN (na retoryczne - 100 PLN) :mrgreen:

To dopiero szczyt bezczelności. Próba nielegalnego zarobku w cudzym wątku. :twisted:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Śro mar 23, 2011 17:39 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

Zofia&Sasza pisze: A gdzie Twoje oburzenie kiedy mirka_t et consortes glanowali dalię po śmierci jej kota? Kto mieczem wojuje, od miecza ginie.
Chyba amnezja dopadła ...
Skoro wspominasz ten przysłowiowy miecz to Dalia pierwsza zaczeła nim wymachiwać po śmierci Dyzia u Mirki, całkiem niedługo przed wypadkiem Szagiego.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro mar 23, 2011 17:43 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:
Zofia&Sasza pisze:mirko_t przypominam, że każda moja odpowiedź na jakiekolwiek pytanie kosztuje 50 PLN (na retoryczne - 100 PLN) :mrgreen:

To dopiero szczyt bezczelności. Próba nielegalnego zarobku w cudzym wątku. :twisted:

Zofia&Sasza! No jak mogłaś chcieć "zarobić" w wątku mirka_t??!! Tu zarabia tylko mirka_t!!! Chleb jej odbierasz! :mrgreen: Bezczelna jesteś! :lol:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro mar 23, 2011 17:44 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

VVu, nawet nie wiedziałam, że był taki film dla dzieci. Dzięki Tobie (bo wstukałam w google słowo "fifi) znalazłam takie fajne piosenki:
http://www.youtube.com/watch?v=pmqQxwSf43U
http://www.youtube.com/watch?v=x_8RUXPg9PM

Oraz dowiedziałam się, że Pippi Langstrump to po francusku Fifi Brindacier :D

edit: dodałam 2 piosenkę

sky_fifi

Od: Czw gru 09, 2010 10:19

Post » Śro mar 23, 2011 18:03 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:

Wiesz, tonący brzydko się chwyta... :?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro mar 23, 2011 18:07 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

Wiecie co? Z piekielnym oburzeniem czytałam posty, w których jedna ze stron chciała dokopać drugiej, posługując się argumentami o śmierci kota. To jest straszne, że tragedia staje się argumentem przeciwko dotkniętej nią osobie. Proszę, bądźmy ludźmi i zachowujmy się jak ludzie. Wystarczy przecież trochę wrażliwości. Chyba każda z nas przeżyła odejście kota. Każda wie, co się wtedy czuje. Dlatego zostawcie zmarłych w spokoju - bardzo proszę.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro mar 23, 2011 18:10 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

Ale psze pani to ona zaczęła. :oops:

Na blogu są filmiki, ale nie dla ludzi, których kłuje w oczy "dużo kotów".
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

[poprzednia][następna]