Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
asiaszo16 pisze:witam. ostatnio kastrowałam kota. to wcale nie jest prosty zabieg, koty bardzo się męczą po sterylizacji, mój kotek nie mógł się tego dnia załatwić...nie chciał nic jeść...polecam karme taką mokrą jak kitekat w saszetkach, i kotek musi miec dostęp do świerzej wody lub mleka najlepiej podgrzanego...a jeśli chodzi o układ moczowy...żeby go wzmocnić warto podać mu witaminy w kroplówce u weta. pozdrawiam
asiaszo16 pisze:witam. ostatnio kastrowałam kota. to wcale nie jest prosty zabieg, koty bardzo się męczą po sterylizacji, mój kotek nie mógł się tego dnia załatwić...nie chciał nic jeść...polecam karme taką mokrą jak kitekat w saszetkach, i kotek musi miec dostęp do świerzej wody lub mleka najlepiej podgrzanego...a jeśli chodzi o układ moczowy...żeby go wzmocnić warto podać mu witaminy w kroplówce u weta. pozdrawiam
kotx2 pisze:asiaszo16 pisze:witam. ostatnio kastrowałam kota. to wcale nie jest prosty zabieg, koty bardzo się męczą po sterylizacji, mój kotek nie mógł się tego dnia załatwić...nie chciał nic jeść...polecam karme taką mokrą jak kitekat w saszetkach, i kotek musi miec dostęp do świerzej wody lub mleka najlepiej podgrzanego...a jeśli chodzi o układ moczowy...żeby go wzmocnić warto podać mu witaminy w kroplówce u weta. pozdrawiam
niekoniecznie kitkak ,wiekszosc kotów nie toleruje mleka
asiaszo16 pisze:tak ale ja zasugerowałam tylko taką karmę. wiem po swoim kocie że po takim zabiegu koty wolą mokrą karmę
małetęsknoty pisze:Witam,
zakładam ten temat, żeby zebrać kilka opinii, kolejno:
1) Czy karmić 8 miesięczną kotkę dalej karmą dla juniorów dopóki nie skończy roku?
2) Czy przejść na karmę dla kotów sterylizowanych?
3) Jeśli karmić karmą dla juniorów to szukać takich chroniących układ moczowy?
4) Jakie karmy mi polecacie?
a) dla sterylizowanych
b) dla juniorów, chroniące układ moczowy
Mam nadzieję, że nie zagmatwałam za bardzo, pozdrawiam!
asiaszo16 pisze:sory ale ja mam cała sterte gazet, książeczek o kotach i nastepnych mi już nie trzeba a pozatym moja ciotka jest weterynarzem więc mam większe pojęcie na ten temat. a karma od kitekat jest całkiem dobra, mam 5 kotów i każdy wcina równo.
asiaszo16 pisze:sory ale ja mam cała sterte gazet, książeczek o kotach i nastepnych mi już nie trzeba a pozatym moja ciotka jest weterynarzem więc mam większe pojęcie na ten temat. a karma od kitekat jest całkiem dobra, mam 5 kotów i każdy wcina równo.
Zofia&Sasza pisze:Seidhee - można podawać np. Orijena, Acanę albo jakąś holistyczną - one są "na każdy wiek". A juniory jednak różnią się składem od "dorosłych", więc nie do końca jestem pewna, czy rzeczywiście to tylko pic...
seidhee pisze:Zofia&Sasza pisze:Seidhee - można podawać np. Orijena, Acanę albo jakąś holistyczną - one są "na każdy wiek". A juniory jednak różnią się składem od "dorosłych", więc nie do końca jestem pewna, czy rzeczywiście to tylko pic...
Mnie nie chodzi o to, że one się nie różnią, tylko o to, że to nie jest najlepsza opcja karmienia.
Wg mojej wiedzy lepiej karmić kociaka Acaną albo BARFem niż kittenem znanej marki
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 185 gości