Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 16.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 22, 2011 16:42 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

Są tacy, co wiedzą więcej :mrgreen: Polecam publikacje choćby Basi Zalewskiej i Krysi Chwedeńczuk albo - to o wilkach amerykańskich - Farleya Mowata.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto mar 22, 2011 16:42 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

MariaD pisze:
alfabia pisze:Wataha składa się z osobników przewodzących zwanych alfa . Osobnik alfa ma absolutną władzę nad członkami watahy, przewodzi większości pościgów, najprędzej i najbardziej gwałtownie reaguje na pojawienie się intruzów. Pozostali członkowie stada ceremonialnie demonstrują mu swoją podległość.

No przyznać się, która jest osobnikiem alfa :lol:

alfabia 8)

Taaaa - to ja wam chętnie pokażę kierunek.
Daleko poza wątek :ok: :arrow:

alfabia

Od: Pon lis 24, 2008 20:31

Post » Wto mar 22, 2011 17:36 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

alfabia pisze:
Zofia&Sasza pisze:
alfabia pisze:Wataha składa się z osobników przewodzących zwanych alfa . Osobnik alfa ma absolutną władzę nad członkami watahy, przewodzi większości pościgów, najprędzej i najbardziej gwałtownie reaguje na pojawienie się intruzów. Pozostali członkowie stada ceremonialnie demonstrują mu swoją podległość.

Niewiele wiesz o wilkach... :mrgreen:

Wikipedia wie niewiele?

Ten fastfood intelektualny?
alfabia pisze:To Panie ochoczo przyklasnęły na watahę. Znaczy nie znają definicji.

A definicja z wikipedii? A to nie tracę specjalnie :wink:

Wataha składa się z osobników przewodzących zwanych alfa (samiec i samica lub jedno z nich).
kwintesencja wikipedii :ryk:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto mar 22, 2011 21:05 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

alfabia pisze:Wataha składa się z osobników przewodzących zwanych alfa .
Czyli oprócz osobników przewodzących, czyli tych alfa, żadnego innego wilka tam nie ma.
Wataha górą :ok:

Edit. Błąd.
Ostatnio edytowano Śro mar 23, 2011 2:24 przez anna57, łącznie edytowano 3 razy
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Wto mar 22, 2011 21:08 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

anna57 pisze:Czyli oprócz osobników przewodzących, czyli tych alfa, żadnego innego wilka tam nie ma.
Watacha górą :ok:

górą, górą :ok:

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Wto mar 22, 2011 21:10 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

Fredziolina pisze:
anna57 pisze:Czyli oprócz osobników przewodzących, czyli tych alfa, żadnego innego wilka tam nie ma.
Watacha górą :ok:

Przepraszam, błąd :mrgreen:
Ale pilnujesz wątku :mrgreen:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Wto mar 22, 2011 21:18 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

anna57 pisze:
Fredziolina pisze:
Wataha górą :ok:

Przepraszam, błąd :mrgreen:
Ale pilnujesz wątku :mrgreen:

ok. poprawiam 8)
no coś Ty, tak sobie zerkam :wink:

Fredziolina

Post » Wto mar 22, 2011 22:17 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

Fredziolina pisze:

ok. poprawiam 8)
A przy okazji odpowiesz na moje pytania? 8)
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto mar 22, 2011 22:19 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

Marcelibu pisze:
Fredziolina pisze:

ok. poprawiam 8)
A przy okazji odpowiesz na moje pytania? 8)

Jasne :) ale nie dzisiaj.

Fredziolina

Post » Śro mar 23, 2011 9:59 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

...wataha
...wilki

To nie tak, drogie panie. Wilki to wspaniałe zwierzęta, proszę ich nie obrażać :!:
Jeżeli już chcecie jakieś zwierzęce porównanie, to najbardziej pasuje "stado hien".

Tu chodzi o inną definicję watahy (za Kopalińskim).

wataha - dawn. oddział zbrojny, hufiec, czereda, zgraja
watażka - dawn. przywódca watahy

Czyli po prostu zwykła banda, z głównym bandziorem na czele.

Wilki Wam się zamarzyły, hehe :mrgreen:

p.s.
Dla tych, co nie wiedzą, dlaczego hieny, polecam powrót do poprzednich stron wątku i nabijania się przez "drogie panie" ze śmierci kota, a zwłaszcza polecam posty o czekaniu na śmierć następnego jak na kawior :twisted:

sky_fifi

Od: Czw gru 09, 2010 10:19

Post » Śro mar 23, 2011 10:03 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Siedem dzikusek.

Obrazek Psotka Obrazek Płoszka Obrazek Brzydzia

Obrazek Kola Obrazek Londa Obrazek Wella Obrazek Inka

A wiesz, ze widac po oczkach, że dzikuski :D

sky_fifi

Post » Śro mar 23, 2011 10:08 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

sky_fifi pisze:
...wataha
...wilki

To nie tak, drogie panie. Wilki to wspaniałe zwierzęta, proszę ich nie obrażać :!:
Jeżeli już chcecie jakieś zwierzęce porównanie, to najbardziej pasuje "stado hien".

Tu chodzi o inną definicję watahy (za Kopalińskim).

wataha - dawn. oddział zbrojny, hufiec, czereda, zgraja
watażka - dawn. przywódca watahy

Czyli po prostu zwykła banda, z głównym bandziorem na czele.

Wilki Wam się zamarzyły, hehe :mrgreen:

p.s.
Dla tych, co nie wiedzą, dlaczego hieny, polecam powrót do poprzednich stron wątku i nabijania się przez "drogie panie" ze śmierci kota, a zwłaszcza polecam posty o czekaniu na śmierć następnego jak na kawior :twisted:

Dla hien to też jest obraza...

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Śro mar 23, 2011 10:11 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

Dla tych prawdziwych tak, ale dla cmentarnych nie :twisted:

sky_fifi

Post » Śro mar 23, 2011 10:36 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

sky_fifi pisze:p.s.

A dlaczego małymi literkami, bo konfabulujesz?
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro mar 23, 2011 11:16 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

casica pisze:A dlaczego małymi literkami, bo konfabulujesz?

Casica, tego użytkownika chyba trzeba ignorować. Znalazłem na Wikipedii (wybacz, że tam szukałem, ale zauważyłaś, że tutaj to jest główny autorytet) pewien trop, wyjaśniający może sytuację:

Fifi (ang. Fifi and the Flowertots, 2005) – brytyjski serial animowany, przeznaczony dla widzów w wieku przedszkolnym.

Oczywiście nie sugeruję, że ta osoba jest jeszcze w przedszkolu (wszak umie pisać już) - w końcu od 2005 minęło parę lat. :D
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

[poprzednia][następna]