tak wyglądali obaj zanim dali się nam rozpieścić:

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
rybcie pisze:mam już wyniki (TŻ ma, przedyktował mi tylko kilka parametrów, resztę będę miała wieczorem). Morfologi niestety nie udało się zrobić. Ech...
to co już wiem wpisuję:
mocznik 52,3 spadł ładnie (60/7sty; 66,4/19lut)
kreatynina 2,14 za wysoka jak na początku (2,1/7sty; 1,76/19lut)
fosfor 4,16 ok
potas 4,25 ok
nie wiem co może być przyczyną tej kreatyniny wysokiej. Może dzieje się coś innego gdzieś indziej? Wyniki uzupełnię jak otrzymam.
Georg-inia pisze:rybcie pisze:mam już wyniki (TŻ ma, przedyktował mi tylko kilka parametrów, resztę będę miała wieczorem). Morfologi niestety nie udało się zrobić. Ech...
to co już wiem wpisuję:
mocznik 52,3 spadł ładnie (60/7sty; 66,4/19lut)
kreatynina 2,14 za wysoka jak na początku (2,1/7sty; 1,76/19lut)
fosfor 4,16 ok
potas 4,25 ok
nie wiem co może być przyczyną tej kreatyniny wysokiej. Może dzieje się coś innego gdzieś indziej? Wyniki uzupełnię jak otrzymam.
sama kreatynina, jak już pisałam, jest wskaźnikiem niestabilnym, może wzrosnąć na skutek stresu na przykład, albo wzmożonej aktywności fizycznej. Ale ogólnie rzecz biorąc te wahania mocznika i kreatyniny (bo właściwie nie można analizować tego oddzielnie) trochę mi się nie podobają... podobnie na początku miał Klemens...
Malutek, rozumiem, dostaje teraz jakieś leki na wspomożenie pracy nerek? Nic innego mu się nie przyplątuje?
A jak to się rozwinęło? W PNN?Georg-inia pisze:sama kreatynina, jak już pisałam, jest wskaźnikiem niestabilnym, może wzrosnąć na skutek stresu na przykład, albo wzmożonej aktywności fizycznej. Ale ogólnie rzecz biorąc te wahania mocznika i kreatyniny (bo właściwie nie można analizować tego oddzielnie) trochę mi się nie podobają... podobnie na początku miał Klemens...
dieta renal mokre + senior suche (rzadko mięsko surowe) + Lespewet (1 tbl/dz.) + urinal. Staram się zmuszać do picia, bo pił wcześniej niechętnie. Na oko nie ma żadnych zmian w zachowaniu. Pierwsze badania były tylko profilaktyczne. Nic więcej się nie dzieje. Miewa stany zapalne dziąseł od zawsze (takie mocniejsze zaróżowienie na granicy zęba), takie raz na pół roku - dostaje tabletki (sudolux??? inaczej, ale nie mogę odczytać nazwy, ostatnie rok temu), które mu pomagały. Ale nic ponadto. Na macaniu też ok. Więc tak na oko nic więcej się nie dzieje.Georg-inia pisze:Malutek, rozumiem, dostaje teraz jakieś leki na wspomożenie pracy nerek? Nic innego mu się nie przyplątuje?
gosiaa pisze:Matko, kompletnie się na tym nie znam, mogę tylko trzymać kciuki
dziękimagdaradek pisze:niestety nie znam się na wynikach, za zdrówko niezmiennie kciuki trzymam![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], sylwiakociamama i 88 gości