PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 21, 2011 15:52 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (11)

Marea pisze::ok: za Kromeczke i :ok: za Tigerka - bo straszny biedak byl jak Was odwiedzilam w sobote, chcial sie wcisnac w sciane zeby zniknac :( syczal na Nesti a ta sie przygladala mu ze zdziwieniem co tez mu odbija ze tak ucieka :ryk:

Już jest dobrze z Tigerkiem, już mu najgorszy stres minął, też się o niego martwilam, bo prawie nie jadł przez 2 dni, ale dziś ładnie zjadł śniadanko, będzie dobrze.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon mar 21, 2011 16:30 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (11)

mowisz ze akceptuja sie z Nesti ? to dobrze. Dorobilam dzis gumtree i zaraz zrobie 3 x gratke ;)
Byly jakies telefony w ogole ?
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon mar 21, 2011 16:39 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (11)

W sprawie Tigerka na razie cisza.

Za to jest pewien obiecujący kontakt dla Coco i Viki razem - ale na razie cicho sza, nie zapeszam, na razie trwa wymiana informacji, trzymaj kciuki
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon mar 21, 2011 16:48 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (11)

:wink: :ok:
Obrazek

Marea

Post » Pon mar 21, 2011 23:20 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (11)

Mam nowego kotka :oops:
Jest biały w szaro-niebieskie łatki, kocurek, niekastrowany, około 5 mies. , megamiziasty, błąkał się na ul. Piwnej w Gdańsku, koleżanka go znalazła, kociak zaczepiał ludzi, przylepka jakich mało, widać, że już długo był na ulicy, bo brudny, lekko podziębiony, trochę mu z noska leci, podrapany pysio - może jakies koty go przeganiały.
Siedzi w łazience póki co, jutro do weta na przegląd.
Straszny biedaczek. Ale ma chodliwe kolorki i mega miziasty charakter to mam nadzieję, że ze znalezieniem domu nie będzie problemu, trzeba tylko dac mu troszke czasu aby się podreperował.

Tak poza tym prawdopodobnie jutro Nesti pójdzie do adopcji.

A w weekend Coco i Viki razem.

Poza tym umówiłam na piątek na sterylkę Sejkę, aby skorzystała z marcowych promocyjnych, ciekawa jestem jak teraz panna wygląda, pewnie jak młoda czarna pantera, zawsze była żarłokiem i zawsze wyglądała na starszą niż miała faktycznie wieku, teraz już ma około 5 mies.(więc pewnie wygląda na 8 :wink: bo jak miała 2 to wyglądala na 4 :lol: ), według słów jej obecnych opiekunów: "Wariuje dzień i noc, je tyle co duży pies :-), i nawet śpi na łóżku z nami, nie jest takim przytulakiem tylko sama jak ma ochotę na mizianie to się łasi, ale jak już ma ochotę to i w środku nocy obudzi :-)"
Postaram się towarzyszyć Sejce w wyprawie do weta, to zobaczę jak boberek wyrósł.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto mar 22, 2011 6:40 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (11)

mpacz78 pisze:Mam nowego kotka :oops:
Jest biały w szaro-niebieskie łatki, kocurek, niekastrowany, około 5 mies. , megamiziasty, błąkał się na ul. Piwnej w Gdańsku, koleżanka go znalazła, kociak zaczepiał ludzi, przylepka jakich mało, widać, że już długo był na ulicy, bo brudny, lekko podziębiony, trochę mu z noska leci, podrapany pysio - może jakies koty go przeganiały.
Siedzi w łazience póki co, jutro do weta na przegląd.
Straszny biedaczek. Ale ma chodliwe kolorki i mega miziasty charakter to mam nadzieję, że ze znalezieniem domu nie będzie problemu, trzeba tylko dac mu troszke czasu aby się podreperował.

Tak poza tym prawdopodobnie jutro Nesti pójdzie do adopcji.

A w weekend Coco i Viki razem.

Poza tym umówiłam na piątek na sterylkę Sejkę, aby skorzystała z marcowych promocyjnych, ciekawa jestem jak teraz panna wygląda, pewnie jak młoda czarna pantera, zawsze była żarłokiem i zawsze wyglądała na starszą niż miała faktycznie wieku, teraz już ma około 5 mies.(więc pewnie wygląda na 8 :wink: bo jak miała 2 to wyglądala na 4 :lol: ), według słów jej obecnych opiekunów: "Wariuje dzień i noc, je tyle co duży pies :-), i nawet śpi na łóżku z nami, nie jest takim przytulakiem tylko sama jak ma ochotę na mizianie to się łasi, ale jak już ma ochotę to i w środku nocy obudzi :-)"
Postaram się towarzyszyć Sejce w wyprawie do weta, to zobaczę jak boberek wyrósł.

Ojoj :oops: dobrze ze ladny i miziasty, to szybko znajdzie domek, masz wielkie serce Monia :!: :kotek:

Co do Nestii, to idzie planowo do mgj ? :) mam nadzieje ze beda relacjonowac co niej i pozwola sie odwiedzic 8)

Kciuki za bialo bury duecik :ok:

Ciesze sie ze puki co gladko idzie z adopcjami...

Zapomnialam zapytac o Bianke, wypuscilas ja? nie widzialam jej ostatnio..chyba ze pokitrana gdzies...
Obrazek

Marea

Post » Wto mar 22, 2011 10:34 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (11)

Marea pisze:Ojoj :oops: dobrze ze ladny i miziasty, to szybko znajdzie domek, masz wielkie serce Monia :!: :kotek:

Tiaa, mam miękkie serce, a kto ma miękkie serce musi mieć twardą d..., cóż no ciężko jest, ale mam nadzieję, że to sytuacja przejściowa, że uda się to w miarę rozładować, choć te 4 choraki z Pustek to jeszcze potrwa zanim się podleczą, ale jest szansa, ze jeśli Coco i Viki pójdą do adopcji to jak podleczę ze 2 szt,. z pustek to będę mogła przekazać na dt na ich miejsce.
Tigerek mam nadzieję, że też zbyt długo nie będzie zalegał, aż się dziwię, że jeszcze nikt o niego nie pyta.
Wczoraj Wojtkowi trochę nerwy puściły, nawygarniał mi o te koty, że schronisko w domu zrobiłam... ale nic pojechał dziś w trasę, mam nadzieję, że mu przejdzie.

Marea pisze:Co do Nestii, to idzie planowo do mgj ? :) mam nadzieje ze beda relacjonowac co niej i pozwola sie odwiedzic 8)

Tak Nesti idzie do mgj. Napisz mi dokładnie co i kiedy ona dostawała (odrobaczenie, odpchlenie), bo książeczki ona nie ma? Napiszę dla mgj na kartce, bo potem się zapomni, ja zakręcona jestem też przy tylu kotach już mi się myli, mam w domu już kartkę z rozpiską podawania leków i zastrzyków, komu co i do kiedy, bo się gubię :oops:

Marea pisze:Kciuki za bialo bury duecik :ok:

Ciesze sie ze puki co gladko idzie z adopcjami...

Zapomnialam zapytac o Bianke, wypuscilas ja? nie widzialam jej ostatnio..chyba ze pokitrana gdzies...

Oby tak dalej.
Bianca jest, pewnie się schowała jak przyszłaś, poczekam jeszcze z wypuszczeniem, niech się bardziej ciepło zrobi, noce jeszcze zimne, a ona całą zimę była w domu, ma gładkie futerko bez podszerstka.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto mar 22, 2011 11:25 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (12)

Nesti:
Advocate na kark 12.03
Sterylka 14.03
Aniprazol na odrobaczenie 16.03 (pol tabletki) trzeba powtorzyc odrobaczenie podobnym srodkiem 26.03 (Okolo)
Jesli zaparcia se beda przeciagaly trzebaby jej podac parafine badz skonsultowac to z wetem...

Ps. czy Twoj transporter tez checsz jutro do zwrotu czy tylko klatka puki co?
Ps 2 :) Twoja klatka chyba nigdy nie byla tak oblegana jak w ostatnich dniach :lol: wczorajszego dnia padl rekord - 7 kotek w jeden dzien 8O a dzis zlapalam 2 z Piastowskiej (miejsce skad mojego Mojo wzielam 1.5 roku temu i lezalo mi na sercu) a jutro 2 kolejne koteczki z tamtad :roll:
Obrazek

Marea

Post » Wto mar 22, 2011 11:49 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (12)

Z kupaniem Nesti jest wszystko ok, dziś też było kupsko, ona tylko pierwsze 2 dni nie kupała, pewnie stres jednak tyle zmian miejsca.
Transporter możecie mieć na razie.
Cieszę się, że klatka pracuje.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto mar 22, 2011 19:55 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (12)

Nesti już w swoim wspaniałym DS :D
Koteńka jest niesamowita, od razu poczuła się jak u siebie, zero stresu, położyła się w zrelaksowanej pozie na kanapie, od razu mruczy i się mizia, myślę, że świetnie się dogadają z jej nową opiekunką. Cudny zbieg okoliczności, że tak szybko znalazła domek i to taki, jakby specjalnie dla niej.
:1luvu:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto mar 22, 2011 20:18 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (11)

W tydzien czasu z podworka, na kanape w nowym domku ;) bedzie jedynaczka i to swietnie dla niej, ona nie potrzebowala innych kotow, kocha ludzi i cala uwaga bedzie jej poswiecona w nowym domku. Idealnie dla niej ;)
Dzieki Monia serdeczne za pomoc raz jeszcze :1luvu: kamien z serca :roll:

Pewnie psioczyla ze ja do transportera zapakowalas i spiewala ? :ryk:
Obrazek

Marea

Post » Wto mar 22, 2011 20:49 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (11)

Marea pisze:Pewnie psioczyla ze ja do transportera zapakowalas i spiewala ? :ryk:

Owszem, do transportera nie chciała a potem plumkała w "podróży" (bardzo króciutkiej), transporterek i podróże to nie jest to co ona lubi najbardziej, miękka kanapa to co innego :wink: od razu poczuła się na właściwym miejscu.

Wypuściłam Tigerka na ogólny, jakoś sobie radzi, nienajgorzej.
Niebieskiego Benka przeniosłam do środkowego pokoiku, właśnie skończyłam usuwać strukturalne dekoracje jakie wykonał w łazience na kaflach Benio swoimi smarkami w łazience :roll:

Kuwety wieczorne ogarnęłam, idę dalej robić: dzielić lekarstwa, advocate, zastrzyki...

U choraków z Pustek widać już poprawę, antybiotyk działa.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro mar 23, 2011 8:10 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (11)

Grunt to miec miejsce i rozplanowac gdzie kogos poupychac :ryk:
Super ze kociaki z Pustek zdrowieja, mam nadzieje ze ten nowy tez szybciutko przestanie gilac i bedzie mozna go pooglaszac :wink:
Obrazek

Marea

Post » Śro mar 23, 2011 20:53 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (11)

Bernadetka b. ładnie, jak już wykichała z tej zoperowanej kichawy wszystko co było do wykichania, to od wczoraj już nic nie leci, kicia czuje się dobrze, ładnie je, jest świetna, piękne bursztynowe oczy, całkiem miziasta, nawet zastrzyki znosi super. Piękna, miła kotka do adopcji będzie :D .
Reszta towarzystwa pustkowego też zdrowieje w oczach, jedynie ta druga bura kotka jest najgorzej zaflunfana, tak, że u niej wolniej ta poprawa postępuje, ale jest.

Benio z Piwnej troszkę się skarży na osamotnienie, bo to strasznie towarzyski osobnik, też wygląda coraz lepiej, odpchliłam, odrobaczyłam, podaję antybiotyk. Benio je tylko mokrą karmę, puszki i serca, suche według niego jest niejadalne.

Tigerek natomiast je tylko suche. Troszkę się jeszcze bunkruje w sypialni ale do mnie przychodzi, daje się nosić na rękach, dogadał się już z Totko, razem biegają i szaleją, jednak taka ilość kotów jak u mnie go trochę przeraża, muszę go karmić w górnej łazience, bo do całej grupy do kuchni on się boi przyjść do misek.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw mar 24, 2011 15:03 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (11)

Czarna koteczka, wyciągnięta wcześniej od p. R, która była na tymczasie u mamy, od wczoraj bardzo się pochorowała, wet podejrzewa FIP, dziś jej stan pogarsza się z godziny na godzinę :cry: , dostała kroplówkę i zastrzyki, ale podobno sytuacja jest kiepska :cry:
Do tego nie wiadomo na co zmarła tamta biała kotka w zeszły piątek, była sekcja, ale nie stwierdzono przyczyny zgonu, Fipa to by chyba w sekcji stwierdzili :roll: , sekcja była robiona w ZHW na Kaprów.
Jeśli to faktycznie FIP, to pewnie wszystkie koty wyciągnięte od pani R są nosicielami tego koronawirusa, k**a tylko wylęgarnię chorób baba zrobiła i piekło tym kotom urządziła.

Dziś przed chwilą pani R. Zadzwoniła do mnie i mówi, że ta biała koteczka co u niej została jest chora, że słabo je, że wymiotowała kilka razy, obiecała, że złapie ją jutro rano w kontenerek, ja pojadę do niej rano przed pracą i zabiorę kotkę do weta.
Mam nadzieję, że w międzyczasie nie zmieni zdania i wyda mi tę kotkę.
Maluszki podobno ok, mają otwarte oczka już.

Ja dziś rano byłam u weta z Bernadetką na kontroli - wszystko OK, nosek już ładny, nie ma wycieku.
Wzięłam do weta też tą drugą buraskę, tą co ma takie drogi oddechowe zaflunfane, bo nie podoba mi się jej brzuch: kotka jest ogólnie chuda, czuć jej kręgsłupik a brzuszek ma podejrzanie gruby, nie wiadomo czy czasem nie jest w ciąży, ale w tym stanie nie można jej operować, musimy ją podleczyć (dopiero 4 dni dostaje antybiotyk), w przyszłym tyg. zrobimy usg, nawet jeśli ciąża jest to dość wczesna, więc raczej zdążymy w razie co ją podleczyć i zrobić zabieg.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]