Do ZAMKNIĘCIA!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto mar 01, 2011 0:17 Re: Ko(t)miksy+KOTmoterstwo. KOTERIA - deKOTcentruje!

Chciałbym wszystkich, którzy nie wypełnili jeszcze PIT-ów, namówić na wspomożenie KOTERII. Oto argumety z jej strony (http://koteria.org.pl/):
Dlaczego warto przekazać swój jeden procent właśnie na Fundację dla Zwierząt ARGOS, która prowadzi „Koterię”?
1. Bo „Koteria” działa na rzecz całej populacji wolno żyjących kotów. Ułatwiając mieszkańcom Warszawy opiekę nad kotami miejskimi, zmierza wprost do rozwiązania całego tego problemu w przyszłości. Dzięki „Koterii”, opiekowanie się kotami miejskimi jest łatwiejsze i opiekunów takich jest więcej.
2. Bo pieniądze z jednego procenta Fundacja dla Zwierząt ARGOS łączy z darowiznami i dotacjami jakie się uda uzyskać w ciągu roku, by „Koteria” działała ciągle i efektywnie. Pieniądze te są skrupulatnie rozliczane. Fundacja publikuje sprawozdania zarówno z całej swojej działalności, jak i osobno z każdej dotacji z pieniędzy publicznych.
3. Bo do tej pory udało nam się pomóc 1350 opiekunom i wysterylizować przeszło 3000 kotów wolno żyjacych.
4. Przekazanie 1% jest wskazaniem, że jeden procent podatku Urząd Skarbowy przekazuje fundacji a 99% podatku przekazuje do budżetu. W żaden sposób nie zwiększa to Twoich zobowiązań wobec budżetu lub nie zmniejsza kwoty ewentualnego zwrotu podatku.
1% podatku który i tak płacisz, przekazywany jest do organizacji pożytku publicznego zamiast do budżetu.

Aby przekazać jeden procent podatku na Koterię wystarczy w odpowiednim formularzu podatkowym znaleźć rubrykę „wniosek o przekazanie 1% podatku …” i wpisać tylko numer rejestracyjny KRS Fundacji dla Zwierztąt ARGOS: 286138 oraz wpisać wyliczoną kwotę.

Sprawę podnoszę nową ulotką promocyjną Koterii – deKOTcentratorem:
Obrazek

Więcej deKOTek można obejrzeć na blogu Koterii: http://blog.koteria.org.pl/
Lub na fanpejdżu Koterii na Facebooku: http://www.facebook.com/KoteriaOrgPl?sk=wall
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Wto mar 01, 2011 10:09 Re: Ko(t)miksy+KOTmoterstwo. KOTERIA - jeszcze nie tym razem...

VVu pisze:Willow_ - przyłączam się do ewung i namawiam Cię do założenia bloga. Nie będziesz musiała się śpieszyć - dodawać możesz sukcesywnie, plus potem najświeższe nabytki. Pogrupować można kategoriami, zapewnione masz więcej odwiedzin niż na stronie. Właściwie nawet im częściej będziesz aktualizować, tym odwiedzin może być więcej.
Nie potrafię natomiast porównać zalet/wad między różnymi platformami. Ja jestem na bloxie i jestem zadowolony. Ale, na przykład, widzę u ewung na blogu (http://efkaikoty.blogspot.com/), że są tam fajne rzeczy, których nie ma u mnie.
Ale daj znać, gdy wystartujesz, to zrobimy Ci kampanię startowo-promocyjną!

Pozdrawiam wszystkich parających się KOTmoterstwem i za chwilę zgłaszam najnowsze.

Ja najpierw miałam bloga na bloxie. Przeniosłam się na bloggera między innymi ze względu na różne dodatki oraz kompatybilność z innymi usługami google i nie tylko. Blogger ma świetne możliwości jeśli chodzi o szablony. Jakbym miała znowu wybierać to wybrałabym bloggera. Oczywiście jeśli masz swoją domenę to możesz zrobić bloga w jej adresie.
Tak więc czekamy na bloga :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Wto mar 01, 2011 12:56 Re: Ko(t)miksy+KOTmoterstwo. KOTERIA - deKOTcentruje!

No to się wpakowałam ... myślę intensywnie :twisted:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Wto mar 01, 2011 22:10 Re: Ko(t)miksy+KOTmoterstwo. KOTERIA - deKOTcentruje!

nie wiem, jak bedzie w tym roku, ale jesli kiedykolwiek bede mogla oddac swoj 1% na jakis pro-koci cel-zrobie to z przeogromna radoscia, tylko bede miala problem... bo popieram KAZDA pro-kocia akcje bez wyjatku i nie potrafilabym wybrac, ktora "wyroznic". :oops:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro mar 09, 2011 13:17 Re: Ko(t)miksy+KOTmot. CZESŁAW-bez wieku,człowieka,piwnicy nawet

Mam smutne i pilne KOTmoterstwo. Niestety, wciąż się takie sprawy zdarzają:
właściciele wyrzucili kota. Kot pomieszkiwał w piwnicy, ale nawet to lokum się kończy. Kota uratowała genowefa, ale nie ma ona już żadnych możliwości tymczasowania. Kot Czesław jest obecnie leczony i przebywa w Koterii. Niestety, jeśli nie znajdzie się DS lub DT – kotek nie ma dokąd wrócić i trafi do azylu „Koci Świat”.

Tu jest wątek Czesława, założony przez genowefę:
UMRZEĆ... KOT WYRZUCONY z DOMU szuka DT/DS na CITO!

Podnoszę najnowszym HoloKotem:
Obrazek

Edit: Napisałem, że "właściciele wyrzucili" - a chodzi o ludzi, którzy niby powinni zostać jego właścicielami, ale jakoś się nie poczuli. Może "reszta spadku" stanie (...)
Ostatnio edytowano Śro lut 15, 2012 23:37 przez VVu, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazek

VVu

Post » Śro mar 09, 2011 15:42 Re: Ko(t)miksy+KOTmot. CZESŁAW-bez wieku,człowieka,piwnicy nawet

joshua_ada zrobiła Czesławowi banerek:
joshua_ada pisze:Ja wiem, że szanse mogą być marne, że mało czasu, czytam i nie umiem pomóc. :oops:
Skleciłam banerek. No nie wiem... może jakiś DT się znajdzie?

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hd77z][img]http://img855.imageshack.us/img855/6900/czesio.jpg[/img][/url]
ObrazekObrazek

VVu

Post » Czw mar 10, 2011 19:52 Re: Ko(t)miksy+KOTmot. CZESŁAW-bez wieku,człowieka,piwnicy nawet

Nie zapominajmy o Czesiu z postów powyżej i mego podpisu.

Ale na weekend mamy taką sprawę:
Agalenora pisze:Hej, hej Warszawiacy i nie tylko!
Jakie macie plany na weekend?
12 - 13 marca w Hali Sportowej przy ul. Obozowej 60 (Warszawa-Koło) odbędzie się wystawa kotów - i to nie byle jaka - bo ogólnoświatowa 8) :

Tu więcej info na temat wystawy:
http://www.kotyrasowe.org.pl/wystawy/2011/warszawa

A teraz przejdę do meritum:

Koteria będzie miała stoisko w hali wystawowej :)
Będą fajne i niepowtarzalne gadżety: różnobarwne koszulki, kubeczki, trendy torebki, plakaty, ręcznie wykonywane supermodne kolczyki, wisiorki i inne różności-cudowności rękodzielnicze.

No i oczywiście ... będziemy my :twisted:

Przybywajcie tłumnie oglądać piękne koty i koniecznie zatrzymajcie się na koteryjnym stoisku, aby wesprzeć Koty Miejskie i wrócić do domu z niepowtarzalnym, koteryjnym gadżetem :D

Podnoszę tym, Koteryjnym, ko(t)miksem:
Obrazek
ObrazekObrazek

VVu

Post » Pt mar 11, 2011 14:59 Re: Ko(t)miksy+KOTmot. CZESŁAW-bez wieku,człowieka,piwnicy nawet

niesmialo zaprosze na moj bazarek, prywatny, ale 10% ze sprzedazy przeznacze na Tyskie Mruczki (banerek w moim podpisie) :1luvu: :arrow: tu mnie znajdziecie :arrow: viewtopic.php?f=27&t=125232&start=0

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie mar 20, 2011 18:48 Re: Ko(t)miksy+KOTmot. CZESŁAW-bez wieku,człowieka,piwnicy nawet

Tak nieśmiało zapraszam, czyniąc zadość naciskom VVu ... http://naznaczkach.blox.pl/html Obrazek

Willow_

Post » Pon mar 21, 2011 22:17 Re: Ko(t)miksy+KOTmoterstowo. Powstał KOCI blog Willow_

Zachęcam wszystkich do odwiedzania nowego blogu Willow_, poświęconego kotom na znaczkach pocztowych: www.naznaczkach.blox.pl.

Na początek Willow_ zaserwowała najpiękniejszą polską serię kocich znaczków - z kotami pana Grabiańskiego! Serdecznie polecam!

A to KOTmoterstwo podnoszę odpowiednim ko(t)miksem. Wklejam niezmniejszony, bo to nie tylko reklama blogu Willow_, ale i, moim zdaniem, przesłanie bardzo słuszne:

Obrazek
ObrazekObrazek

VVu

Post » Pon mar 21, 2011 22:38 Re: Ko(t)miksy+KOTmoterstowo. Powstał KOCI blog Willow_

Byłam - widziałam - czekam na więcej :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Wto mar 22, 2011 16:11 Re: Ko(t)miksy+KOTmoterstowo. Powstał KOCI blog Willow_

VVu, raz jeszcze dziękuję za reklamę i oczywiście zapraszam do za/oglądania Obrazek

Willow_

Post » Wto mar 22, 2011 22:18 Re: Ko(t)miksy+KOTmoterstowo. Powstał KOCI blog Willow_

Przypominam o CZESIU, o którym była mowa parę postów wyżej.
Właśnie odwiedziłam jego wątek.
Jest źle. Test na białaczkę wyszedł pozytywny.
Czesio albo znajdzie dom, albo zostanie uśpiony.
Innej opcji nie ma. :cry: :cry: :cry:
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Wto mar 29, 2011 19:19 Re: Ko(t)miksy+KOTmoterstowo. Powstał KOCI blog Willow_

puk puk ... co tu taka cisza? VVu, nie zarzucaj tego wątku - w końcu nie wszyscy czytają blogi ;)

Willow_

[poprzednia][następna]