Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 16.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 21, 2011 17:04 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

casica pisze:
Zofia&Sasza pisze:Bo powinna tę pralkę w zębach przytargać na próg i podziękować za łaskawe przyjęcie? 8O

Myślę, że tak. Bo to takie charakterystyczne dla pewnego typu osobowości - propozycja zamiast powodować wdzięczność powoduje eskalację żądań/warunków. Zamiast, będąc w potrzebie, napisać - fajnie, dzięki, zorientuję się co z transportem. Pada - to jeszcze opłać kuriera.
Ale tak też jest przecież z łaskawym zezwoleniem na robienie ogłoszeń kotom. Możesz robić ogłoszenia o ile sama sobie znajdziesz informacje o danym kocie.
:ok:

I nie jest wcale tak, jakby chciały panny chórzystki. Sprawdziłam sobie posty użytkownika, każdy może je sprawdzić.
Ostatni wpis Jek w dniu 16 marca jest z godziny 13.42.
Następny dopiero z 21 marca :wink:

Zofia&Sasza skąd takie wnioski?

Casica kto napisał "opłać kuriera"?

Prześledź posty Jek z okresu, gdy pojawiła się w moim wątku deklarując chęć adopcji Pusi i Lordy. Jak często pisała przed tą deklaracją w moim wątku? Jak często pisała na forum?
Niezbyt często. Skąd więc wiedziała, że mam takie kotki do adopcji?
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pon mar 21, 2011 17:57 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

alfabia pisze:
casica pisze:
Zofia&Sasza pisze:Bo powinna tę pralkę w zębach przytargać na próg i podziękować za łaskawe przyjęcie? 8O

Myślę, że tak. Bo to takie charakterystyczne dla pewnego typu osobowości - propozycja zamiast powodować wdzięczność powoduje eskalację żądań/warunków. Zamiast, będąc w potrzebie, napisać - fajnie, dzięki, zorientuję się co z transportem. Pada - to jeszcze opłać kuriera.
Ale tak też jest przecież z łaskawym zezwoleniem na robienie ogłoszeń kotom. Możesz robić ogłoszenia o ile sama sobie znajdziesz informacje o danym kocie.
:ok:

I nie jest wcale tak, jakby chciały panny chórzystki. Sprawdziłam sobie posty użytkownika, każdy może je sprawdzić.
Ostatni wpis Jek w dniu 16 marca jest z godziny 13.42.
Następny dopiero z 21 marca :wink:

Gdzie ty to kurna wyczytałaś????

Myślę, że KURNA tak jak wszyscy. Klikasz na wyszukiwarkę, jako autora posta wpisujesz "Jek", zaklikujesz zwroty postów np. w ciągu ostatnich 2 tygodni i wychodzi. Casica ma rację. Ostatni post był 16.03.2011 o godz. 13,42, następny dopiero dzisiaj.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pon mar 21, 2011 17:59 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

Marcelibu błyskotliwa. :ryk:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pon mar 21, 2011 17:59 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Casica kto napisał "opłać kuriera"?

Prześledź posty Jek z okresu, gdy pojawiła się w moim wątku deklarując chęć adopcji Pusi i Lordy. Jak często pisała przed tą deklaracją w moim wątku? Jak często pisała na forum?

1. Mirka_t, oczywiście nie napisałaś tak, oczywiście moja wypowiedź jest celowo przerysowana. Tym niemniej, taki jest wydźwięk.

2. Nie, wybacz, ale ja nawet nie pamiętam kiedy to było. Nie chce mi się przeprowadzać wykopalisk na forum. Poza tym, czy to jest rzeczywiście takie istotne, skąd wiedziała? A nawet jeśli jej ktos powiedział? Czy bardziej istotne nie jest to, że kotki znalazły dobry dom?
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pon mar 21, 2011 18:08 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

casica pisze:
mirka_t pisze:Casica kto napisał "opłać kuriera"?

1. Mirka_t, oczywiście nie napisałaś tak, oczywiście moja wypowiedź jest celowo przerysowana. Tym niemniej, taki jest wydźwięk.

2. Nie, wybacz, ale ja nawet nie pamiętam kiedy to było. Nie chce mi się przeprowadzać wykopalisk na forum. Poza tym, czy to jest rzeczywiście takie istotne, skąd wiedziała? A nawet jeśli jej ktos powiedział? Czy bardziej istotne nie jest to, że kotki znalazły dobry dom?

Twoje wypowiedzi z regułu są przerysowane. Taki wydźwięk jest według Ciebie, osoby która celowo przerysowuje wypowiedzi. :mrgreen:

Często czegoś nie pamiętasz, nie doczytałaś a się wypowiadasz. Ja pamiętam, że jek nie gościła wcześniej z wpisami w moim wątku. Zapytana skąd wie o kotkach odpisała, że czyta różne wątki tylko bardzo mało się wypowiada. Zapewne wiele razy była na forum i nie napisała żadnego postu, więc przerwa w postach między 16-21 marca o niczym nie świadczy.

Co do dobrego domu, który znalazły kotki nie mam przekonania ani dowodów, że faktycznie jest on dobry.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pon mar 21, 2011 18:21 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

Marcelibu pisze:Myślę, że KURNA tak jak wszyscy. Klikasz na wyszukiwarkę, jako autora posta wpisujesz "Jek", zaklikujesz zwroty postów np. w ciągu ostatnich 2 tygodni i wychodzi. Casica ma rację. Ostatni post był 16.03.2011 o godz. 13,42, następny dopiero dzisiaj.

Bo ona zawsze ma rację :mrgreen: :ryk:

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Pon mar 21, 2011 18:36 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

Fredziolina pisze:
Marcelibu pisze:Myślę, że KURNA tak jak wszyscy. Klikasz na wyszukiwarkę, jako autora posta wpisujesz "Jek", zaklikujesz zwroty postów np. w ciągu ostatnich 2 tygodni i wychodzi. Casica ma rację. Ostatni post był 16.03.2011 o godz. 13,42, następny dopiero dzisiaj.

Był czas przywyknąć
najwyższy też czas się z tym pogodzić :roll:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pon mar 21, 2011 18:37 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:(....)

Casica kto napisał "opłać kuriera"?

Ty napisałaś żebym opłaciła kuriera.

mirka_t pisze:Adres znasz, więc jeśli możesz sobie pozwolić na wysyłkę to chętnie przyjmę. Moja nie podgrzewa już wody i jest takim wrakiem, że nie ma sensu naprawiać.

Faktycznie, tobie nie warto proponować jakiejkolwiek pomocy, bo można oberwać po uszach. Ale czego ja się spodziewałam?

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Pon mar 21, 2011 18:39 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

casica pisze:
Fredziolina pisze:

Był czas przywyknąć
najwyższy też czas się z tym pogodzić :roll:

żałosna jesteś :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Pon mar 21, 2011 18:39 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

Jek, "jeśli możesz sobie pozwolić" to nie to samo co "zapłać". 8)
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pon mar 21, 2011 18:40 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Jek, "jeśli możesz sobie pozwolić" to nie to samo co "zapłać". 8)

No tak koniec końców - wychodzi na jedno...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon mar 21, 2011 18:42 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

Zofia&Sasza pisze:

Wydźwięk jest inny. :mrgreen:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pon mar 21, 2011 18:51 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:
Zofia&Sasza pisze:

Wydźwięk jest inny. :mrgreen:

najwyraźniej chórek casicy ma kiepski słuch, skoro nie słyszy różnicy i sam sobie dośpiewuje, co tam chce.

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Pon mar 21, 2011 18:54 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

No fakty są takie, że mirka_t przyjęłaby pralkę, gdyby Jek zapłaciła za transport. To w jakie słowa zostało to ubrane, to już detal... Jak pisałam - efekt końcowy ten sam :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon mar 21, 2011 18:57 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-43 koty-Bydgoszcz.

Tak samo jest z propozycją Jek. Efekt taki sam jak przed nią, bo nadal nie mam sprawnej pralki. :lol:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

[poprzednia][następna]