Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie mar 20, 2011 15:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mgj, a jak Mama, widziała już zdjęcia? Jak już będzie decyzja na 100% to dawaj znać, mamy blisko, dokonamy transferu kici w każdej chwili.

A tutaj Tigerek:
http://allegro.pl/kotek-tigerek-stracil ... 89656.html
Jeśli ktoś ma chwilkę, to będę wdzięczna za skopiowanie ogłoszenia na inne portale.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie mar 20, 2011 16:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Jeszcze Viki i Coco:
http://allegro.pl/viki-piekna-mlodziutk ... 31407.html
http://allegro.pl/cala-biala-subtelna-c ... 30801.html
Jak ktoś może też poproszę o pomoc w ogłaszaniu.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon mar 21, 2011 0:05 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 69567.html
Oddam kotke 1,5 roczną w dobre ręce. Nie jest sterylizowana.

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 67535.html
Koty syberyjskie-250zł,balijskie-180zł,europejskie-150zł.Domowe z hodowli.Możliwy dowóz w rejon Gdańska.

cos z tym trzeba zrobic :(
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pon mar 21, 2011 9:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Marea pisze:Tusiu, porobcie im ladne zdjecia, mase ogloszen, chetni napewno sie znajda ale trzeba je pokazac swiatu ;) wzory umow adopcyjnych sa w necie (moge od kolezanki zalatwic ktora pieski tez wyadoptowuje) i oczywiscie ze jets praktykowane ze adopcja za zwrotem kosztow szczepien itp, wkoncu nowy wlasciciel decydujac sie na psa/szczeniaka - musi sie z tym liczyc a tu jest juz to zalatwione ale koszt musi nowy opiekun pokryc. Schroniska tez pobieraja oplaty i nikt nie ma do nich pretensji.
Opiszcie historie suni, ze uratowana, ze przygarnieta, ze sie okazalo nagle ze w ciazy i ze teraz szukacie domkow dla szczeniakow. Mozecie napisac ze sunia miala ostatnio kosztowna operacje itp itd i ze warunkiem adopcji szczeniaka jest zwrot kosztow jego szczepien, w zamian nowy opiekun dostaje zdrowego, odchuchanego i domowego pieska...to nie wstyd o to prosic :roll:

Jakby coś to ja mam umowy adopcyjne. W ten weekend oddałam 2 szczeniorki do adopcji:) Od ludzi wzięłam po 80zł, bo były 2x szczepione na kredyt w lecznicy. Tak czy siak nowy opiekun musi psa zaszczepić. Jak o nie stać zapłacić za szczepienie, to niech psa nie bierze:)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Pon mar 21, 2011 9:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Marlon pisze:http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 67535.html
Koty syberyjskie-250zł,balijskie-180zł,europejskie-150zł.Domowe z hodowli.Możliwy dowóz w rejon Gdańska.

cos z tym trzeba zrobic :(

takimi osobami najlepiej zainteresować Urząd Kontroli Skarbowej, obawiam się, że odwoływanie się do dobra zwierząt nie pomoże...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon mar 21, 2011 10:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Tak, zwlaszcza, ze oni sie oglaszaja regularnie co jakis czas, to nie jest pierwsze ogloszenie, jakie widzialam.
Ktos taki dobro zwierzat to ma w.... . Wazne, zeby portfel sobie napchac :evil:

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Pon mar 21, 2011 12:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

list od dziewczyny z osiedla która razem z Piotrem opiekuje się stadem:

hej, fotki beda, bardziej jest problem z tym, ze pan piotr wczoraj powiedział ze mimo kilku stów dołozonych na zarcie juz sie mu skonczyło. A ja tez 3 siatki wyłozyłam plus zarcie ze sklepu brane - to sa potworne ilosci ok 40kg przez te 15 dni. nie liczac mokrego, serc itp. Ja mu dowioze z 1,5 worka ale to na 40 za mało. Nie damy rady karmic tych kotów bez pomocy wiec zastanawiam sie nad powiadomieniem schroniska- czesc tych kotów trzeba przeniesc nawet do lisiarza do jankowa. Nie ma szansy aby 3 osoby podołały kupowaniu zarcia, puszek, antybiotykow, itp Ja kupiłam na sztuki lepszy antybiotyk -40szt, ale to chwila moment jak mam 5 kotom podawac przez 5-7dni. Na swieta p. piotr wyjezdza na tydzien, kto go zastapi?
Jesli lubisz pisma pisac to moze zawiadomienie oficjalne schroniska o sytuacji ( w koncu koty miały własciciela, opiekuna - lisiarza). Pani z toz bedzie dzwonic do kierownika co oni na to, niech dadza klatki na przetrzymywanie,cokolwiek.
My mamy 1 piwnice i dwie metalowe klatki (jedna zajeta przez kocura, ktorego pani bozena mi dowiozła jako kotke!!!- co z nim zrobic, kastrata wypuscic do lisiarni?- wiem ze nie wolno, ale zajmuje klatke i nie mam gdzie włozyc kolejnych dwoch z dzisiaj.- zapytaj pan z pkdt -czy mozna go wypuscic bo to dzikus totalny).

DWIE KOTKI SA SUPER, ŁASZA SIE, TULĄ, JEDZA GRZECZNIE, SA W DOBRYM STANIE OGÓLNYM- POWIELAM PROŚBE O POMOC CHOCIAZ JAK POSTAPIC Z TAKIMI CUDNYMI KOTECZKAMI, CZY MOZNA JE OGŁASZAC JAK NIE MIAŁY FIV/FELV TESTÓW?
MOZE KTOS Z MIAU.? Wklej jak mozesz cos o tych kotkach na forum oki?.

kotów jest 40 co przy 70 gramach karmy dziennie na łeb daje 85kg miesięcznie :(

Poproszę informację na maila jak się ma sprawa z wpłatami na lisiarnię.

Gdzie kupujecie większe ilości suchej (i jaką) ?

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pon mar 21, 2011 12:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Szymon,
nie wiem jak inni ale ja kupuje z Rosmana sucha 1kg, po 4,99zł lub jak teraz w promocji 3,99zł to najtaniej jak znalazłam, moje dzikie leśne koty to jedzą poprostu, czasem mieszam z lepsza karma jak mam...
i puszki Kicuś z netto 1,35zł w promocji lub noralnie 1,49zł za 415g
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pon mar 21, 2011 14:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

matylda która rok spędziła w schronisku, i ok 1- 2 mies w lecznicy gotowa do adopcji :) dzis o 17.00 idzie z mojego domku do DS- ale nie chcę jeszcze zapeszać :lol:

mam od dziś nową kotke od werneu i agi l. maję- 8 mies mikro cudo a la pingwin z kleksem na nosie.

cały czas walczymy z programem do UM dlatego wcale nie zachodzę na forum bo nie mam czasu :? :?
w piątek rezerwacja stolików 22 i 23 w kontraście zapraszamy na imprezę od 20.00.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon mar 21, 2011 14:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

UWAGA LISIARNIA-
NIE MOŻEMY ODSTĄPIC TAM KILKU WORÓW Z DAROWIZNY NA STOCZNIĘ? nie mamy innej karmy, a tamte koty też muszą jesć.
szymon mogę zabrać 2 kotki miziaste po sterylizacji, zaciągnę dług i jakoś może je spłacę u kasprzyków :? jest jeszcze jeden test w lecznicy. nie mam za bardzo kasy, bo wszytko kupuję dla swoich tymczasów, musiałam poodrobaczać, zapłacic za peknięte szwy, poszczepić..............nędza jak cholera......

napisz do asi żeby zarejestrowała się tu na forum i tu niech z nami pisze na bieżąco.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon mar 21, 2011 15:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

sabina skaza pisze:matylda która rok spędziła w schronisku, i ok 1- 2 mies w lecznicy gotowa do adopcji :) dzis o 17.00 idzie z mojego domku do DS- ale nie chcę jeszcze zapeszać :lol:

O boszsz, to trzymam kciuki, ta kicia tyle przeszła, dom jej się należy :ok: Kciuki trzymam po cichu, nie zapeszamy.

Dam jutro Szymonowi około 10kg karmy Belamy i 1/3 wora tej kolorowej karmy z mączki rybnej dla lisiarnianych kotów, ja mam jeszcze sporo tej Puriny One dla moich tymczasów, więc tamtej suchej zbytnio nie potrzebuję, nasze podwórkowce słabo ją jedzą.

No u mnie też nędza i bryndza, dostałam dziś pismo ze wspólnoty mam horrendalną niedopłatę w rachunkach :? mam coraz większe zużycie wody :? , u weta też na krechę jadę, robię akcję na Pustkach Cisowskich, póki co jest współpraca karmicielek, akcją na Pustkach nie obciążam pkdt - na razie udaje mi się ją finansować z kasy osób mieszkających na osiedlu, oraz z datków osób adoptujących białaski z tamtąd. Na akcję kotów z Pustek poszło już koło 600zł u weta, ale raczej uda mi się to pospłacać z kasy od karmicielek i ludzi kibicujących tej akcji. Oby tylko karmicielki współpracowały dalej i nie namnożyły kotów za parę mies., bo szlag mnie trafi jeśli tyle roboty i tyle czasu, nerwów i kasy pójdzie na marne. Benzynę funduję ja niech już będzie byle się udało te koty tam posterylizować.
Z niezapłaconych kosztów swojego DT mam tylko: sterylkę Kromki - 100zł, i badania krwi, testy fiv/felv oraz kroplówkę i leczenie Fregatki- coś koło 160zł zł. Pani co adoptowała Kromkę obiecała wpłacić na konto pkdt zwrot za zabieg.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon mar 21, 2011 16:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Asia ma jakieś problemy z obsługą forum ;) tak ją przynajmniej zrozumiałem. Kotki (te dwie) zostały wysterylizowane w sobotę, jeszcze 5 dni będą na antybiotyku (u Asi w piwnicy). Jeśli je weźmiesz dostaną 200 zł wyprawki.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Wto mar 22, 2011 9:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

z ogłoszeń na 3miasto.pl
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 71197.html
kotkę dane kontaktowe:
adam

E-mail: mika248@poczta.fm
Miasto: gdansk
Tel./fax: 508738934
przyjmę malutką kotkę najchętniej biała

numer ogłoszenia: 3571197
ogłoszenie wprowadzono: 2011-03-20 11:39:14
ilość wyświetleń szczegółów ogłoszenia: 8

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 69831.html
Przyjme rudą kotke Cena: 1 zł
dane kontaktowe:
Rafał

E-mail: raffito3@onet.eu
Miasto: Gdansk
Tel./fax: 508827997
Z checia przyjme ruda kotke.
Prosze o kontakt 508827997

numer ogłoszenia: 3569831
ogłoszenie wprowadzono: 2011-03-19 16:04:49
ilość wyświetleń szczegółów ogłoszenia: 12

do sprawdzenia
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Wto mar 22, 2011 13:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Heh, białe koty już nam się skończyły :D
Z Pustek dobre wiadomości: widać koniec całej akcji. No i pieniążki na cały dług pustkowych kotów u weta p. Ola mi da :D
Do ogarnięcia zostały jeszcze tylko:
- 3 młodziaki, dzikuski spod węzła cieplnego, prawdopodobnie jedna jest koteczka, - do sterylki i do wypuszczenia, ale trzeba sprawdzić czy aby na pewno tylko jedna jest koteczką
- na działkach i podwórku wszystkie kocice są posterylizowane - tak zarzeka się p. Ola, podobno ostatnia jest u Kasprzyków w tej chwili na doleczaniu i potem do sterylki.
- u pani R. są dwie kotki: 1 - młoda biała (trzeba ją wysterylizować i oddać pani R., ona do adopcji jej nie chce wydać, do sterylki też nie bardzo, tzn. raz mówi tak, a raz nie, ale pracujemy nad tym ja i p. Ola aby tą kotkę wziąć do weta), 2 - bura kotka z dwoma młodymi 2 tygodniowymi.
I to by było już wszystko.
Do adopcji:
- czarny 6 mies. kocurek wykastrowany
- czarna koteczka 4 mies., miziasta, dolecza się już.
Plus u mnie łącznie 4 teraz na leczeniu (3 bure i 1 czarno-białe).
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto mar 22, 2011 15:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

A ja dzis zlapalam i zawiozlam na ciachanie 2 koteczki z Piastowskiej :ok:
viewtopic.php?f=13&t=101587
w 2009 dziewczyna prosila o pomoc, ale nikt sie nie zainteresowal tematem, a i ja zielona bylam jesli chodzi o temat sterylek itp... zabralam z tamtego miejsca malego kocurka, ktory jest obecnie moim rezydentem ;) choc mial byc tylko tymczasem, no ale tylko mnie kocha i co mu zrobic :lol:
Obrazek
kotow byla wtedy cala masa, teraz garstka zostala...
w ubieglym roku bylam w kontakcie z ludzmi z tamtego miejsca i mielismy posterylizowac kotki, ale olali lekko temat, a ja biegalam z akcja na Hallera i sterylkami tam. Podjechalam na Piastowska wczoraj wieczorem i wyszly 4 koteczki, brzuchate heh :roll: dzis zlapalam 2, najstarsze i najbardziej brzuchate :roll: jedna byla zaciazona, druga miala ropomacicze... na jutro mam umowione kolejne 2 u weta na Piastowskiej i chyba byloby wsio z kotek :dance2: Panstwo ktorzy tam mieszkaja przenocuja kotki pod swoja opieka, juz odebrane od weta. Kamien spadnie mi z serca jak uda sie te jutro tez zlapac, bo ciazylo mi to miejsce na sercu ;(
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

[poprzednia][następna]