oops! chybiłem

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 21, 2011 14:20 oops! chybiłem

Odkąd porzuciliśmy plebejski żwirek z bentonitu od którego wszystko w mieszkaniu pokrywał biały pył, na rzecz ekologicznego cat's best eco-plus, kocurowi parę razu zdarzyło się już postawić klocuszek poza kuwetką. najpierw jest jak zwykle energiczne usypywanie górki ale potem pupka wystawiona nazewnątrz. Czy ktoś z was spotkał się z takim zachowaniem? Może trocinki kłują kocura? Co radzicie zrobić: przeczekać aż się przyzwyczai czy wrócić do starego żwirku?

mama-san

Od: Pt lis 19, 2010 16:00

Post » Pon mar 21, 2011 14:22 Re: oops! chybiłem

moze by wymieszac pol na pol na poczatek? moze nie odpowiada mu nagla zmiana?
btw. ja uzywam zwirku z lidla. bryluje, jest niedrogi i zaden pyl sie po chalupie nie wala :)
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Pon mar 21, 2011 14:22 Re: oops! chybiłem

moze by wymieszac pol na pol na poczatek? moze nie odpowiada mu nagla zmiana?
btw. ja uzywam zwirku z lidla. bryluje, jest niedrogi i zaden pyl sie po chalupie nie wala :)
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Pon mar 21, 2011 14:23 Re: oops! chybiłem

mama-san pisze:Odkąd porzuciliśmy plebejski żwirek z bentonitu od którego wszystko w mieszkaniu pokrywał biały pył, na rzecz ekologicznego cat's best eco-plus, kocurowi parę razu zdarzyło się już postawić klocuszek poza kuwetką. najpierw jest jak zwykle energiczne usypywanie górki ale potem pupka wystawiona nazewnątrz. Czy ktoś z was spotkał się z takim zachowaniem? Może trocinki kłują kocura? Co radzicie zrobić: przeczekać aż się przyzwyczai czy wrócić do starego żwirku?

osobiście wolałabym juz pyłek w mieszkaniu(też go uzywam ale jakos pyłu nie stwierdziłam)niz kupy po za kuwetą :mrgreen: dobrze było by wymieszać oba zwirki ,żeby przyzwyczaić kota :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23