Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 20, 2011 22:25 Re: WROCŁAW,pilnie DT dla dwóch 4mKOCIĄT,od dzisiaj na 2dni,s.90

Gibutkowa pisze:No to git :ok:
Może by im tak serberka zapodać?
Już widzę te tony robaków, a łapka i opuchnięta buzia to nie wiem czemu mi się z Calci skojarzyła :| ale może chłopaka coś grzmotnęło, co?

a ile im trzeba by było tego podać ? :oops:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Nie mar 20, 2011 22:38 Re: WROCŁAW,pilnie DT dla dwóch 4mKOCIĄT,od dzisiaj na 2dni,s.90

jessi74 pisze:
Gibutkowa pisze:No to git :ok:
Może by im tak serberka zapodać?
Już widzę te tony robaków, a łapka i opuchnięta buzia to nie wiem czemu mi się z Calci skojarzyła :| ale może chłopaka coś grzmotnęło, co?

a ile im trzeba by było tego podać ? :oops:

0,3ml myślę na początek, tak do 0,5ml. Po dniu-dwóch zobaczycie jaki będzie efekt na 0,3 - jak nie będzie poprawy to można zwiększyć do 0,5. Wiem, że jedna kobitka maluchom dawała nawet 1ml. Mi z wyliczeń wyszło na dorosłego kota max 4-5ml, swoim daję 2ml ale jak raz byłam na wyjeździe to mój chłop dawał profilaktycznie (bez gluta) 5ml i też im nic nie było. No i koniecznie w odstępie min. 2 godz. od tych leków co dostały.
Myślałam o Rutinoscorbinie też ale bym się chyba bała, bo to jednak kwas (mój Mietek jak nie poje przed Rutinoscorbinem to potrafi się shafcić), a nie wiadomo jak tam z ich żołądkami jak są niedożywione. Ale sreberko bym dała, choć te 0,3ml, bo to wiadomo jak jest - kociaki w cieple i przy misce "odpuszczają" i organizm się już nie mobilizuje tylko wrzuca na luz, a wtedy może być nieciekawie.
A kocurek na pewno nie ma jakichś ugryzieniowych ran ani nie chodzi "dziwnie"? Może pies jaki albo samochód go potrącił :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon mar 21, 2011 7:42 Re: WROCŁAW,pilnie DT dla dwóch 4mKOCIĄT,od dzisiaj na 2dni,s.90

Mam beta-glukan w domu, to Ci może Jessi przywiozę wieczorem?
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Pon mar 21, 2011 9:33 Re: WROCŁAW,pilnie DT dla dwóch 4mKOCIĄT,od dzisiaj na 2dni,s.90

kocurkowi coś złego przytrafiło się w sobotę, miał zakrwawioną buźkę i opuchniętą, w niedzielę opuchlizna znacznie mniejsza, to samo z łapką, w sobotę jej wogóle nie używał, w niedzielę rano się nią tylko potpierał a wieczorem kulał ale ją już używał. Wet stwierdził że dostał w buźkę, albo coś na niego spadło albo go ktoś kopnął. Łapka też nie jest złamana, pewnie tylko obita i ma skaleczoną poduszeczkę.
Kociaki dostały jakiś lek na brzuszek, kupiłam wczoraj w aptece, coś na N, ale nie pamiętam :oops:
mam ndzieję, że kociaki są grzeczne w DT, za jakiś czas wyślę sms-ka z pytanie ;-)
turkawka pisze:Tak, o Cioci Mawin to gadają wszystkie kotecki w okolicy ;)

Wypluj te słowa dwa razy przez lewę ramię, albo dwa razy przez lewe raz przez prawe, tak na wszelki wypadek :twisted: co byś nie wykrakała kolejnego "szczęśliwego" spotkania :twisted:

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon mar 21, 2011 10:42 Re: WROCŁAW,pilnie DT dla dwóch 4mKOCIĄT,od dzisiaj na 2dni,s.90

bazarek ! patrz pierwszy link w moim podpisie
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon mar 21, 2011 10:52 Re: WROCŁAW,pilnie DT dla dwóch 4mKOCIĄT,od dzisiaj na 2dni,s.90

Pewnie Nifuroksazyd :mrgreen:
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Pon mar 21, 2011 14:06 Re: Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

jak dobrze, że się Ktoś znalazł kto przygarnął kociaki.

powodzenia :ok: :kotek:
Obrazek.

iga5

Od: Nie wrz 26, 2010 23:04

Post » Pon mar 21, 2011 14:21 Re: Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

tu może być potrzebna pomoc w sterylce - wytłuszczenie moje:

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-k ... Z268602182

Czołem ! :)

Piszę do Was, ponieważ mam wieeelką prośbę.

Kilka miesięcy temu na osiedlowym podwórku osiedliła się kotka. Ponieważ była to zima, zabrałam śliczne trzy kocięta do siebie..
Zabawy z nimi było co nie miara. Kłopotów i psot jeszcze więcej ;)

Ale kocięta urosły, i nie mogłam trzymać całej trójki w studenckim pokoju..
Udało mi się oddać dwa kociaki w cudowne ręce, znajomym. Jeden kotek już na zawsze zostanie mój :)

Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w karmieniu mojego pupila :)
Jeśli nie sprawi Wam problemu kupienie choć jednej puszki lub saszetki jedzonka dla niego, lub suchej karmy - proszę piszcie do mnie! Bardzo mi pomożecie, a mój pupil będzie szczęśliwy i najedzony !

Pozdrawiam :)

a tu chętni na małą kicię- wydają się fajni:

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-k ... Z268643756

Zaadoptujemy młodą koteczkę, do 6 mcy. Nauczoną czystości, łagodną i przyjaźnie nastawioną do ludzi. Posiadamy przyjazną małą 8 letnią suczkę, która z chęcią zaprzyjaźni się z kotkiem, a my zaoferujemy ciepły dom i rodzinę. :)

Oferty, najchętniej ze zdjęciem proszę przesylać na adres Lilianna29@wp.pl
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon mar 21, 2011 14:29 Re: Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

[quote="XAgaX"]tu może być potrzebna pomoc w sterylce - wytłuszczenie moje:

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-k ... Z268602182

Czołem ! :)

Piszę do Was, ponieważ mam wieeelką prośbę.

Kilka miesięcy temu na osiedlowym podwórku osiedliła się kotka. Ponieważ była to zima, zabrałam śliczne trzy kocięta do siebie..
Zabawy z nimi było co nie miara. Kłopotów i psot jeszcze więcej ;)

Ale kocięta urosły, i nie mogłam trzymać całej trójki w studenckim pokoju..
Udało mi się oddać dwa kociaki w cudowne ręce, znajomym. Jeden kotek już na zawsze zostanie mój :)

Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w karmieniu mojego pupila :)
Jeśli nie sprawi Wam problemu kupienie choć jednej puszki lub saszetki jedzonka dla niego, lub suchej karmy - proszę piszcie do mnie! Bardzo mi pomożecie, a mój pupil będzie szczęśliwy i najedzony !

Pozdrawiam :)
[quote="XAgaX"]

CZY TO ŻART :?:

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Pon mar 21, 2011 14:47 Re: Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

No ja niestety nie żartuję- ale wychodzi, że osoba prawie w moim wieku (jakby nie było ja skończyłam studia rok temu) może nie wiedzieć, skąd się biorą dzieci- te kocie i te ludzkie pewnie też. Dlatego uznałam, że warto zainteresować się losem kotki, bo panna chyba o tym nie pomyślała...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon mar 21, 2011 20:09 Re: Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

no marnie widzę dalszy los kociaka, jak opiekunka już teraz nie ma na puszeczki :?
napiszę do niej - zaoferuję trochę karmy :mrgreen:

jessi74

Post » Pon mar 21, 2011 20:51 Re: Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

jessi74 pisze:no marnie widzę dalszy los kociaka, jak opiekunka już teraz nie ma na puszeczki :?

Studentka - taż jak studiowałam to ledwo przędłam, a jak bym kota na ulicy znalazła w zimie to pewnie też bym nie zostawiła.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon mar 21, 2011 20:55 Re: Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

Gibutkowa pisze:
jessi74 pisze:no marnie widzę dalszy los kociaka, jak opiekunka już teraz nie ma na puszeczki :?

Studentka - taż jak studiowałam to ledwo przędłam, a jak bym kota na ulicy znalazła w zimie to pewnie też bym nie zostawiła.

i zrobiłaś najlepiej pod słońcem :ok: ja też nie zostawiam na ulicy :wink: a te z domu wydaję - nie na wszystkie stać :wink:

jessi74

Post » Pon mar 21, 2011 20:57 Re: Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

jessi74 pisze:
Gibutkowa pisze:

i zrobiłaś najlepiej pod słońcem :ok: ja też nie zostawiam na ulicy :wink: a te z domu wydaję - nie na wszystkie stać :wink:

no co racja to racja ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon mar 21, 2011 21:02 Re: Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

jeszcze raz dokładnie przeczytałam ogłoszenie, bo sądziłam że może nie doczytałam i jest to prośba o wsparcie w utrzymaniu uratowanego kotka, ale nie.... dziewczyna wyraźnie pisze o swoim pupilu

ale co tam... ogłoszenia można zamieszczać różne :) w przypadku tego trudno rozszyfrować tak do końca intencje ogłoszeniodawcy - napiszę maila w wolnej chwili :twisted:

jessi74

[poprzednia][następna]