wyjazd z kotami za granicę (Łódź)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 21, 2011 8:23 Re: wyjazd z kotami za granicę (Łódź)

Raczej to drugie. Min 30 dni oznacza, że 720 dni jest ok. 10000 dni też, warunek spełniony.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Pon mar 21, 2011 8:30 Re: wyjazd z kotami za granicę (Łódź)

kurcze, dla jasności. na polskich stronach informacja, że min 30 dni przed wyjazdem, czyli odrobaczam, mija 30 dni i moge jechac, mija wiecej dni i też jest ok, ale...
angielska wersja: 'Dogs and cats must be given not more than 30 days before it arrives to Finland', nie jest już dla mnie taka jasna.. psom i kotom trzeba podać (ten lek) na nie więcej niż 30 dni przed przyjazdem do Finlandii, czyli ja odbieram to tak, że powinnam im to podać może nie tyle, że przed samym wyjazdem, ale jednak nie powinno upłynąć więcej niż 30 dni między podaniem leku a wyjazdem.
Czy mój angielski aż tak kuleje, czy rzeczywiscie jest różnica między tymi informacjami? Jeśli Cię dobrze PcimOlki rozumiem mówisz, że nie powinno upłynąc więcej niż 30 dni miedzy odrobaczeniem a wyjazdem?

lennie

Od: Śro wrz 10, 2008 14:36

Post » Pon mar 21, 2011 9:15 Re: wyjazd z kotami za granicę (Łódź)

lennie pisze:...
Czy mój angielski aż tak kuleje, czy rzeczywiscie jest różnica między tymi informacjami? Jeśli Cię dobrze PcimOlki rozumiem mówisz, że nie powinno upłynąc więcej niż 30 dni miedzy odrobaczeniem a wyjazdem?

Dokładnie. W polskim tłumaczeniu powinno być max 30 dni. Gdyby było inaczej, w angielskiej wersji użyto by "at least".

PcimOlki

Post » Pon mar 21, 2011 9:21 Re: wyjazd z kotami za granicę (Łódź)

lennie pisze:... Generalnie wiem większość rzeczy mi potrzebnych, procedury, wymagania. bardziej chodziło mi o sprawy organizowania wszystkiego przed wyjazdem, a wiec czipy włąsnie, paszporty, kolejnosc załatwiania wszystkiego i czas jaki bede musiała na to poświecic. no i wybór weterynarza, bo złe doświadczenia mam, jak każdy chyba... i ufam tylko dr Ewie ze Sfory, a ona akurat paszportów nie wydaje. ...

Wypisanie paszportu, to papierkowa robota. Możesz czipy zainstalować u swojego weta, a później pójść do takiego co wydaje paszporty. Tylko zachowaj sobie naklejki z kodem do wklejenia do paszportu - łatwiej się później czyta czytnikiem. Później możesz znów zaszczepić u swojego weta.

PcimOlki

Post » Pon mar 21, 2011 9:28 Re: wyjazd z kotami za granicę (Łódź)

super :) dzięki wielkie za pomoc :1luvu:

lennie

Od: Śro wrz 10, 2008 14:36

[poprzednia]