Daj SENIOROM ciepły DOM na zimę i całe życie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 20, 2011 19:33 Re: Wiosna już jutro - a gdzie dom ? Pytają starsze kociaki...

Bardzo przepraszam, że nie poinformowałam w wątku prędzej...
Niestety Czarna, która była pod moją opieką zmagała się z kocim katarem, ropnym zapaleniem płuc i nie dała rady... Teraz jest już szczęśliwa w krainie wiecznych łowów... Jakoś nie miałam głowy do tego, żeby o tym napisać.. Przepraszam.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Nie mar 20, 2011 19:58 Re: Wiosna już jutro - a gdzie dom ? Pytają starsze kociaki...

Wpisałam Czarną do postu seniorów za TM.
Śpij spokojnie, koteczko [']['][']

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie mar 20, 2011 20:00 Re: Wiosna już jutro - a gdzie dom ? Pytają starsze kociaki...

A przy Czesławie może trzeba napisać, że ma FelV..?

Burasek z Krakowa (10letnie, trzy siostry) już tu nie ma na wątku, ale już druga znalazła dom :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie mar 20, 2011 20:05 Re: Wiosna już jutro - a gdzie dom ? Pytają starsze kociaki...

U "naszego" staruszka - persika jest dużo lepiej :) Kocio wreszcie jest zdrowy, psychicznie też doszedł do siebie. Jest bardzo kochanym, miłym kotkiem, nie śpiewa już w nocy i śpi w łóżku :)
Persik - przypomnę, jest w dt w Poznaniu i szuka najlepszego stałego domku.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Nie mar 20, 2011 20:38 Re: Wiosna już jutro - a gdzie dom ? Pytają starsze kociaki...

ifciastu pisze:Bardzo przepraszam, że nie poinformowałam w wątku prędzej...
Niestety Czarna, która była pod moją opieką zmagała się z kocim katarem, ropnym zapaleniem płuc i nie dała rady... Teraz jest już szczęśliwa w krainie wiecznych łowów... Jakoś nie miałam głowy do tego, żeby o tym napisać.. Przepraszam.

smutno, śpij Kiciu....

o Czesławie - dopisałam, o Persiku też, dziękuję za Wasze wieści!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie mar 20, 2011 21:03 Re: Wiosna już jutro - a gdzie dom ? Pytają starsze kociaki...

[']kocinko
za wszystkie pozostałe starszaki :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pon mar 21, 2011 8:41 Re: Wiosna już jutro - a gdzie dom ? Pytają starsze kociaki...

Krecik nadal czeka na dom. Jest we wspaniałym DT, ale chyba chciałby mieć już taki naprawdę swój dom.

Jest bardzo grzeczny, o dziwo - słucha poleceń! Tzn. drapie tylko tam, gdzie mu wolno, nic nie zrzuca, nie rozrabia. Pyta miauknięciem czy wolno mu wskoczyć na kolana.

EDIT: Najnowsze zdjęcie Krecika:

Obrazek
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto mar 22, 2011 7:25 Re: Wiosna za oknem, wiosna w sercu - a DOM dla seniorów ?

wrzuciłam do poprzedniego postu zdjęcie Kreta ;)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto mar 22, 2011 10:46 Re: Wiosna za oknem, wiosna w sercu - a DOM dla seniorów ?

niezły gość :-)
dzięki!
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto mar 22, 2011 20:32 Re: Wiosna za oknem, wiosna w sercu - a DOM dla seniorów ?

Krecik jest piękny!
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto mar 22, 2011 21:45 Re: Wiosna za oknem, wiosna w sercu - a DOM dla seniorów ?

To i ja z "moimi" seniorami się tu wrąbię :D , dziękuję za zaproszenie.
Moje koty znajdują się w gliwickim schronisku.
Do lat, które są wpisane w wątku (wiek podany przez moją szefową) ja spokojnie każdemu kotu doliczyłabym po roku.

Kotka ZYTA,wiek około 5 - 6 lat nieduża, nie widzi, ale doskonale sobie radzi, najchętniej śpi.
Bardzo lubi świeżuteńką, zimną wodę.
Zyta jest kotką przywiezioną z działek w lecie 2010 roku, była przywieziona ze stadkiem innych, młodszych kociaków. Przyjechała już z zamglonymi oczami. Gorsze ma lewe oko, czy coś widzi ? nie wiem, zachowuje się inaczej niż widzące koty, te oczy jej łzawią. Nie choruje, ale też nie miała robionych testów na kocie choroby. Z kotami mieszkała ( teraz mieszka sama), jak słyszy psa to się wycofuje, nie było bezpośredniego kontaktu z psem.
Po sterylce.
ObrazekObrazekObrazek

Kocur BOLEK czasem Wojtkiem zwany, Wiek nieokreślony : 8 - 10 lat ?, ale prawie bezzębny. Nie wiadomo czy wynika to z wyniszczenia i ze złych warunków w jakich niewątpliwie przebywał, czy faktycznie jest już starym kotem, chociaż po zachowaniu nie widać, że jest stary,czarno biały, ogromny, pół długowłosy, straszna przylepa, straszny żarłok :-)
Do schroniska trafił w fatalnym stanie, w zasadzie wrak kota. Oczy masakra, sierść masakra, stada pcheł. Teraz dochodzi już do siebie, oczy ma leczone i uszy też. Lewe oko ma w gorszym stanie, oczy są cały czas zaczerwienione, wg mnie ma coś takiego jak trzecia powieka.
Po kastracji.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Kotka MARLENKA, wiek 5-6 lat, średniej wielkości, ma piękne oczy, takie magiczne, niestety nie chciała pozować do zdjęć
ObrazekObrazek

Kotka LUNA,wiek 6-7 lat, średniej wielkości, bardzo miła, spokojna, coraz bardziej zrezygnowana. Oddana do schroniska przez wnuczka, po śmierci właścicielki. Bardzo długo była wycofana, nie chciała jeść. Widać, że kotka cierpi na brak człowieka.
ObrazekObrazekObrazek

Kocur WAMPIREK, wiek 8-10 lat, średniej wielkości, czarny z niewielkim dodatkiem białego, pieszczotliwie zwany Wampirkiem ze względu na ząbki :-) bardzo kontaktowy, wskakuje na ręce, chce żeby go głaskać - dlatego też tylko 2 zdjęcia
ObrazekObrazek
Ewa 507 953 900 e-mail korespondentka2@wp.pl
Zajrzyj na 1 stronę, zakochaj się :-) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13 ... 84&start=0
JAMNIKI DO ADPCJI : http://jamniki.eadopcje.org/
www.poomoc.pl

Korespondentka

Od: Wto lis 09, 2010 22:42

Post » Wto mar 22, 2011 21:57 Re: Wiosna za oknem, wiosna w sercu - a DOM dla seniorów ?

Zyta jest już u nas :-) patrz pierwszy post a resztę kociaków dopiszę niedługo! W sumie to raczej koty w sile lat, ale dla wielu 4 lata kota to starość... Boluś - czy on nie ma problemu z wywiniętą do gałki ocznej powieką? Zdarza się to czasem i powoduje nieustające podrażnienie - jakbyś coś stale miała w oku - może to to?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto mar 22, 2011 22:31 Re: Wiosna za oknem, wiosna w sercu - a DOM dla seniorów ?

Seniorki gdzie te domki ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro mar 23, 2011 1:08 Re: Wiosna za oknem, wiosna w sercu - a DOM dla seniorów ?

Pomyślałam, że się ucieszycie.
(Wy)Lotek był na Paluchu, oddał go "właściciel" :evil: 11-letniego kota...
Obrazek Obrazek

Znalazł się tymczas, a od piątku - także DOM! :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

[poprzednia][następna]