Koteczka egzotyczna

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob mar 19, 2011 21:14 Re: Koteczka egzotyczna

Ale ta ruda kota fajna, ma miłą mordkę :D :1luvu:
I cała reszta stada też przecudowna :D
Fajnie macie, tyle kotuchów :D

daggie

Od: Sob cze 19, 2010 15:16

Post » Sob mar 19, 2011 21:19 Re: Koteczka egzotyczna

7ksiezyc pisze: ja jestem w nich zakochana po uszy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ja też :1luvu: Marzyłam o niebieskim brytku od wielu lat - jeszcze w czasach gdy było ich W Polsce bardzo mało.
Dopiero jednak w ubiegłym roku udało mi się zrealizować marzenie.

7ksiezyc pisze: bardzo chciałam jeszcze rudzielca brytka lub egzotyka i jak weszłam przypadkiem na wątek Helenki i dostałam jej zdjęcia to nie miałam wątpliwości że ona to ona :1luvu: :1luvu: :1luvu: i cały czas nie mogę wyjść z podziwu że tak szybko idzie jej zaprzyjaźnianie się ...

Może dlatego, że i brytki i egzotyki mają cudne charaktery :)

7ksiezyc pisze: Kitusie są młode - Lusia (czarna szylkretka) ma 1,5 roku i zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia a najbardziej na pierwszy rzut oka w jej plamce na brodzie choć miała być niebieska a wyszła czarna bo żaden niebieski nie zawładnał tak moim serduchem jak Lusia ..... ale maz przy zakupie Lusi powiedział ze niebieskiego jak znajdę kupimy :)

To podobno nazywa się britoza - jeden kolor to za mało :ryk:

7ksiezyc pisze: w tej samej hodowli przyszedł na świat 3 miesiące później Lucek, miał być niebieski a zakochałam sie w liliowym, jak pojechaliśmy odebrać Lucka (liliowy) to zgłupiałam dodatkowo na punkcie Pusi (liliowa szylkretka) więc tydzień później w wekend jechaliśmy po Pusię :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Tak było u mnie - miał być niebieski, a na miejscu okazało się, że liliowy ma to coś.
Wróciłam do domu z liliowym, a następnego dnia już jechałam po niebieskiego :ryk:

7ksiezyc pisze: - Lucek i Pusia mają 11mcy

a Xenon ma 9 miesięcy jakoś tak z głupoty czytając miau jakiś wątek o kradzieży zdjęć z hodowli trafiłam na ogłoszenie Xenona ..... mój TŻ wzruszył ramionami i stwierdził dzwoń i jedziemy :D

Same młodziaki - czyli wiele lat radości przed Wami

7ksiezyc pisze: kiedyś marzyłam o hodowli brytków ale pozostanę przy opcji ich kochania :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ja też pzostanę przy kochaniu - no chyba, żeby udalo się wygrac w totka :D

7ksiezyc pisze: Lusia więc jest nakolankowa, każdą możliwość wykorzystuje by pospać na kolanach albo by ja na rekach nosić - wręcz wymusza czasami :)
Xenon też uwielbia kolana i noszenie na rękach ale przy noszeniu obowiązkowe drapanie brzuszka :)
Lucek nie odstępuje mnie na krok i można z nim wszystko robić poza braniem na ręce ale mizianie to podstawa jego egzystencji, a Pusia to indywidualistka .... kiedy ma ochotę to owszem można na kolanka wziąć, ale jak tylko jestem w łóżku to jest pierwsza i nie ma opcji mizianie do tego stopnia że niemal na głowie staje pupę wypinając żeby głaskac ...
wszystkie w zasadzie są "paskudnymi miziakami" :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Moje oba kocurki mają tak jak Lucek - no i niestety wolą mojego TŻ.
Przeboleję :1luvu:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Sob mar 19, 2011 21:40 Re: Koteczka egzotyczna

7ksiezyc koty oczywiście piękne, gratuluję spokojnego początku z nowym domownikiem :) a kocinie nowego domu
i malutka prośba: mogę do Was wysłać TŻ na szkolenie i może pranie mózgu? :oops: mój mówi: maksymalnie dwa :(
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Sob mar 19, 2011 21:47 Re: Koteczka egzotyczna

ezzme pisze: ....... mój mówi: maksymalnie dwa :(

"Brat" mojego TŻ :?: :idea:
* Semper eadem *

ksb

Post » Sob mar 19, 2011 21:53 Re: Koteczka egzotyczna

ezzme pisze:7ksiezyc koty oczywiście piękne, gratuluję spokojnego początku z nowym domownikiem :) a kocinie nowego domu
i malutka prośba: mogę do Was wysłać TŻ na szkolenie i może pranie mózgu? :oops: mój mówi: maksymalnie dwa :(

zapraszamy :)
TŻ mówi co może to zrobi ;) jak potrafi tak wypierze :)
ale muszę dodać mój TŻ jest wróżbita (wróżką) i to pewnie jego podejście troszkę tłumaczy i koty to jego słabość
zresztą wiem że w sprawie ilości nie powiedział ostatniego słowa ale musimy skończyć budowę domu, przewidujemy woaliere i kto wie wtedy co się dziać będzie :mrgreen: :ryk:
7ksiezyc

Post » Nie mar 20, 2011 12:10 Re: Koteczka egzotyczna

Nie ma mnie we własnym wątku pare dni a tu takie pozytwyne zmiany :-)))))))
Bardzo się cieszę, że Helcia znalzała swój nowy kochany domek :).

Agnieszka82

Od: Pon lip 14, 2008 16:27

Post » Nie mar 20, 2011 12:14 Re: Koteczka egzotyczna

Poczytałam :D Kociaste przepiękne :1luvu: :1luvu: :1luvu: widać, że mają dobrze :1luvu: Więcej takich domków by się przydało :D

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon mar 21, 2011 10:40 Re: Koteczka egzotyczna

I co tam słychać?
Jak sobie radzi gromadka?
* Semper eadem *

ksb

Post » Pon mar 21, 2011 23:24 Re: Koteczka egzotyczna

a u nas dziękujemy - myślę ze Hela w tempie błyskawicznym się zadomowiła :)
bawi się jak mały kociak, ciągle domaga się głaskania i uwagi - jest genialna :) :1luvu:
z reszta gromadki sie kumpluje, jedna kotka co jakiś czas jeszcze na nią syknie ale to jest taki mały generał i zawsze musi być tak jak Pusia chce ale coś mi sie wydaje że Helcia już przestaje na nią uwagę zwracać ...

a zadomowiła się co widać na zdjęciach - najlepsze miejsce do spania to stół :)
no i na drapaku tez już ma swoje miejsce :)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

7ksiezyc

Post » Wto mar 22, 2011 12:18 Re: Koteczka egzotyczna

Aż się trudno uwierzyć, że tak szybko poszło.

Może to nie tylko charakter koteczki, ale Wy macie to coś :)
* Semper eadem *

ksb

Post » Wto mar 22, 2011 14:15 Re: Koteczka egzotyczna

ale pięknie, Wy musicie mieć to "coś", że ona się tak szybko zaaklimatyzowała :-)

Agnieszka82

Od: Pon lip 14, 2008 16:27

Post » Nie mar 27, 2011 23:59 Re: Koteczka egzotyczna

troszkę ponad tydzień minęło jak Helenka jest z nami i łobuz się z niej robi coraz większy :)
zaprzyjaźniła się z Xenonem i chyba już wszystkich sztuczek się od niego nauczyła co by tu zbroić ... :roll: :roll: :roll:
po szafkach śmiga jak reszta gromady, woda oczywiście najsmaczniejsza prosto z kranu, łóżko ... ehh zanim położymy się spać trzeba księżniczkę poprzesuwać bo małżeńskie łóżko dla niej samej za małe, no ewentualnie Xenuś może wejść :)

nie da jej się nie kochać :) :1luvu: :1luvu: :1luvu:

tylko karmy mokrej nie rusza wogóle, serduszka ja nie interesują, wątróbka już tym bardziej, żadne inne smakołyki za którymi reszta się zabiją Helenki nie interesują .... no ewentualnie pasta na kłaczki ale musi być ku temu już naprawdę świetny dzień i jakbyśmy ja chcieli porozpieszczać troszkę jedzeniem to panna nie jest zainteresowana ... mąz sie śmieje że o linie dba :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

a teraz kilka zdjęć:
najsmaczniejsza woda jest z kranu ;)
Obrazek

co upoluje pod tym prześcieradłem?;)
Obrazek

ze swoim przyjacielem Xenonem - mamy teraz papużki nierozłączki :1luvu:

Obrazek

pozdrawiamy :)
7ksiezyc

Post » Pon mar 28, 2011 8:28 Re: Koteczka egzotyczna

Jak dobrze, że napisałaś - już miałam pytać co słychać :D
* Semper eadem *

ksb

Post » Wto mar 29, 2011 3:50 Re: Koteczka egzotyczna

piękne stado,apeluję o więcej zdjęć i o założenie waszego wątku na Kotach :!:
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Śro maja 11, 2011 22:03 Re: Koteczka egzotyczna

jakiś czas nas nie było w tym wątku ...
Helenki nowa odsłona - nie ma miejsca gdzie by nie zajrzała ...

Obrazek

ulubione miejsce - hamak :) choc powoli zaczyna doceniać uroki kosza na balkonie ...

Obrazek

po szafkach miała nie chodzić ;) a jednak daje radę ;) a co .... reszta chodzi to ona gorsza nie będzie ....

Obrazek

i na muchy poluje, a w zasadzie bardziej się przy Lucka polowaniu nudzi niz poluje .....

Obrazek

a tak wogóle to Helenka to takie nasze rude CIASTECZKO kochane :)
7ksiezyc

[poprzednia][następna]