SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob mar 19, 2011 19:45 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Dorato pisze:ludzie to nie maja pojecia ze o tej porze takich maluszkow jeszcze nie ma.Urabiaj ja ze wiekszy kotek to spokojniejszy,bo taka prawda,malutkie to male potworki,wszystko niszcza a szczegolnie kwiatki,ja nie mam wogole.

zawsze słysze,ze chcą małego by go sobie...wychować :mrgreen: Oby nie robił tych strasznych rzeczy wymienionych wyżej i jeszcze straszniejszych, które nie zostały wspomniane. :roll:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob mar 19, 2011 19:51 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

tak, bardzo czesto slysze teksty, ze ktos chce malego kotka, zeby sobie go "wytresowac" :roll: tylko potem, jak sie okaze, ze sie nie da, to kocio konczy w podobny sposob jak ten rudzielec :evil:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob mar 19, 2011 19:52 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Ale, czy trzeba tak tą osobę krytykować. Jest jaka jest. Można z nią porozmawiać i ją uświadomić, a ja znam ją osobiście i w życiu nie zrobiłaby zwierzęciu krzywdy. Jeśli tu na forum nie znajdzie jakiegoś kota, niekoniecznie 8 tygodniowego, to znajdzie gdzieś indziej. I nie potrzeba więcej jej krytykować
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Sob mar 19, 2011 20:00 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

olafen pisze:Ale, czy trzeba tak tą osobę krytykować. Jest jaka jest. Można z nią porozmawiać i ją uświadomić, a ja znam ją osobiście i w życiu nie zrobiłaby zwierzęciu krzywdy. Jeśli tu na forum nie znajdzie jakiegoś kota, niekoniecznie 8 tygodniowego, to znajdzie gdzieś indziej. I nie potrzeba więcej jej krytykować

Nikt nie pisze,ze nie rozmawia się.Nie podejmuje prób.Krzywdę mozna zrobic nieświadomie, biorąc kota z domu gdzie ktoś ma w nosie jego dobro. A nikt nie pomoże DS w aklimatyzacji. Nie jesteśmy potworami. Staramy sie tylko uswiadamiać ew DS, rozmawiac i uczulac na rózne problemy. Jesli ktos jest chętny to gadamy dalej. Ale często kończy sie to rozłączeniem w połowie zdania lub pogardliwym tekstem. Ludzie nie rozumieją albo nie chca zrozumieć,że my nie chcemy pozbyć sie kota. A tak często nasze ogłoszenia są odbierane.Chcemy obu stronom zapewnić najlepsze życie i przystosowanie, by potem nie było "zwrotów" i pretensji.Coś sobei w głowie poukładali i nie zrezygnują z tego.
Obrazek

ASK@

Post » Sob mar 19, 2011 20:06 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Ale akurat w tym wypadku nie o to chodzi. Ta osoba jest mi dobrze znana, ja jestem w jej pobliżu, więc na pewno gdyby coś, ona wie, że może na mnie liczyć i po co ją jeszcze krytykować tu na forum. W końcu do mnie się zgłosiła po tego kotka, a nie gdzieś tam.

Wydaje mi się, że niektórych rzeczy nie powinno się pisać oficjalnie na forum, bo można nimi innych ludzi przestraszyć, którzy tu zaglądają :)
A powinniśmy raczej pokazywać miłość do zwierząt a nie od razu huru buru, bo ktoś robi błędy :)
Czy my kiedyś nie popełnialiśmy błędów :)

olafen

Post » Sob mar 19, 2011 20:11 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

A przepraszam,gdzie padła krytyka? taka osobowa, typowo personalna dot. tej twojej osoby chętnej?
Raczej padały stwierdzenia, luźne stwierdzenia wynikłe z naszych przykrych doswiadczeń.
Obrazek

ASK@

Post » Sob mar 19, 2011 20:27 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Ciesze sie,że znasz tą osobe. Łatwiej chyba wytłumaczyć wtedy co i jak.
Obrazek

ASK@

Post » Nie mar 20, 2011 9:11 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

:?: :?:
Obrazek

ASK@

Post » Nie mar 20, 2011 12:54 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

ASK@ pisze:
Dorato pisze:ludzie to nie maja pojecia ze o tej porze takich maluszkow jeszcze nie ma.Urabiaj ja ze wiekszy kotek to spokojniejszy,bo taka prawda,malutkie to male potworki,wszystko niszcza a szczegolnie kwiatki,ja nie mam wogole.

zawsze słysze,ze chcą małego by go sobie...wychować :mrgreen: Oby nie robił tych strasznych rzeczy wymienionych wyżej i jeszcze straszniejszych, które nie zostały wspomniane. :roll:

zgadza się :mrgreen:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie mar 20, 2011 19:08 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

ASK@ pisze::?: :?:

Myślę, że nie ma sensu dyskutować o rzeczach na które nie mamy wpływu. Możemy jedynie komuś przedstawić, to co istotne, a ta osoba i tak zrobi co chce, niezależnie od tego, ile byśmy się nie nagadali :)

olafen

Post » Nie mar 20, 2011 19:12 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

olafen pisze:
ASK@ pisze::?: :?:

Myślę, że nie ma sensu dyskutować o rzeczach na które nie mamy wpływu. Możemy jedynie komuś przedstawić, to co istotne, a ta osoba i tak zrobi co chce, niezależnie od tego, ile byśmy się nie nagadali :)

amen :!:
Obrazek

ASK@

Post » Nie mar 20, 2011 19:15 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Jesoooos już tyle razy sobie obiecywałam ,że nie bedę pisać na tym wątku ale jak pomyslę o tym bidulku rudasku to nie mogę,czy coś nowego,stanęło chyba na poszukiwaniu transportu :?:

kotx2

Post » Nie mar 20, 2011 19:36 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

sprawy nie stoją w miejscu :D

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Nie mar 20, 2011 19:38 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

o :!: proszę o szczegóły :mrgreen:

kotx2

Post » Nie mar 20, 2011 20:34 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

szczegółów nie będzie :evil: tylko chcę donieść,że ja WYSIADAM ty m razem ostatecznie.Napisałam o tym do Haldemana ,że już kończę.może nika28 wypowie się w tym temacie ...Naprawde chciałam pomóc dla rudzielca i dalej chcę ale nie mam siły na walkę bez końca

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

[poprzednia][następna]