Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Przede wszystkim karmy należy podzielić na pewne grupy tzn.
- smakowitość
- jakość
- cel.../kłaki, zęby, sierść itp./
- cena
- skład /czy rybna czy drobiowa/
- dostępność na rynku /karmy sprawdzone od lat/
1. Hill,s
2. Purina
3. Animonda
małetęsknoty pisze:Stolec był tylko jeden wczoraj. Taki twardawy na początku i luźnawy na końcu. Może jeszcze poczekam z tą suchą karmą, sama nie wiem co robić, nie chcę kotu zaszkodzić, tym bardziej, że miała ranę zszywaną dzień po sterylizacji ponownie, ponieważ wyciągnęła szwy, a weterynarz nie założył kubraczka (powiedział, że koty raną się nie interesują). Ale oglądałam wczoraj ranę i ładnie się goi.
MIKUŚ pisze:małetęsknoty pisze:Stolec był tylko jeden wczoraj. Taki twardawy na początku i luźnawy na końcu. Może jeszcze poczekam z tą suchą karmą, sama nie wiem co robić, nie chcę kotu zaszkodzić, tym bardziej, że miała ranę zszywaną dzień po sterylizacji ponownie, ponieważ wyciągnęła szwy, a weterynarz nie założył kubraczka (powiedział, że koty raną się nie interesują). Ale oglądałam wczoraj ranę i ładnie się goi.
W tym wypadku wskazane jest podawanie mokrej karmy. Lepiej się jednak wstrzymaj z suchą, skoro tak się sprawa przedstawia![]()
Wydaje mi się że może jednak lepiej by był potrzymać kicię na tej mokrej karmie do momentu zdjęcia szwów
małetęsknoty pisze:Kubraczek już oczywiście ma, inaczej znów wyrwałaby szwy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 59 gości