Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw mar 17, 2011 19:23 Re: Koty z Kielc prosza o 1%

Trzymamy kciuki za Śnieżka :ok: :ok: :ok:

Presto i Pigo już bez jajek. I bez pazurków :mrgreen: To znaczy pazurki są, ale obcięte :wink:
W drodze do weta Presto udało się podrapać mnie w ręke - przez kratkę transportera :roll: Do tego przez połowę czasu jazdy "robił za radio"... Jego wycie brzmi naprawdę przerażająco. Za to w gabinecie okazał się grzecznym koteczkiem, który nie chciał wyjść z transporterka i nigdzie nie próbował uciekać 8O
A weterynarz okazał się... prawie-sąsiadem 8O Mieszka w bloku niedaleko nas 8O

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pt mar 18, 2011 20:22 Re: Koty z Kielc prosza o 1%

Zaraz podmienię informacje w pierwszym poście o kastracjach :mrgreen:

Dzisiaj byliśmy z Gemem zawieźć Cykloferon dla Śnieżka, który przysłała ciocia Erin :1luvu:
Pani doktor powiedziała nam o kici o której z kolei powiedziała jej jakaś Pani, która przyszła dzisiaj do lecznicy.
Kotka ok 3-4 letnia, zadbana, grubiutka (jeszcze) typowo domowa, miziasta, mrucząca, kolankowa, chodząca za człowiekiem jak piesek. Buraska drobniutka ale zasasiona.
Najprawdopodobniej ktoś wystawił ja na ulicę. Kotka od tygodnia mieszkała w pudełku pod sklepem ze zdrową żywnością na przeciwko Silnicy.
Była dokarmiana i miała pudełko ale co z tego jak akurat dzisiaj padał deszcz. Wszystko przemoczone łącznie z kicia.
Kicię zabraliśmy bo na miejscu okazało się, że ma brzuch jak balon i oceniliśmy ja jako ciężarną.
W lecznicy okazało się, że kicia po prostu jest spasiona. Miała USG i ciąży nie widać.
Dla tych którzy znają Śnieżka najlepszym porównaniem jej charakteru będzie określenie-Śnieżkowata :1luvu:
Kicia pilnie poszukuje domku !!!!!
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Pt mar 18, 2011 20:24 Re: Koty z Kielc prosza o 1%

Fiona :1luvu:
Dziękuję, że wzięliście kicię i dobrze, że nie jest w ciąży.

Cieszę się, że cykloferon doszedł, niech pomoże Śnieżkowi :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt mar 18, 2011 20:26 Re: Koty z Kielc prosza o 1%

Jak będą zdjęcia burasi to wezmę się do roboty :mrgreen: Dostałam pytanie kto montuje siatki na oknach w Kielcach. Czy ktoś zna takie osoby?

Jutro wizyta dla Gratiska :ok: Patti :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Pt mar 18, 2011 20:46 Re: Koty z Kielc prosza o 1%

Odnośnie siatek to trzeba pytać w firmach zakładających okna chyba :oops:
albo w takich firmach, które zakładają rolety, żaluzje i moskitiery ale namiarów nie mam niestety.

Zdjęcia nowej kiciuni dodam niebawem.

Niteczko nie wiem co się dzieje z moja pocztą-nie dochodzą mi żadne listy od Ciebie :twisted: . W razie czego najlepiej na PW pisz, co by nie czekać na darmo na odpowiedź :roll:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt mar 18, 2011 21:17 Re: Koty z Kielc prosza o 1%

Niteczko, my siatki w oknach montowaliśmy sami. Nie wygląda to zbyt rewelacyjnie :oops: ale w lato zdało egzamin. Najważniejsze, że możemy spokojnie pooddychać świeżym powietrzem bez obawy o koty. No i patrzyliśmy też na koszt, żeby nie był bardzo wysoki. Samo wykonanie trwało prawie cały dzień. Także można samemu zamontować siatkę, chociaż facet się wtedy przydaje ;) :ok:

Trzymam kciuki za udaną wizytę dla Gratiska :ok: :ok: :ok:
Czekamy na zdjęcia nowej kici - może warto zaprezentować Ją domkowi, który miał Śnieżka adoptować? Skoro ma podobny charakter to co zaszkodzi?

Alyaa

Post » Pt mar 18, 2011 21:21 Re: Koty z Kielc prosza o 1%

Alyaa pisze:Czekamy na zdjęcia nowej kici - może warto zaprezentować Ją domkowi, który miał Śnieżka adoptować? Skoro ma podobny charakter to co zaszkodzi?

Jeśli wszystko dobrze pójdzie to domek jutro przyjedzie zobaczyć kicię :ok:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Sob mar 19, 2011 11:36 Re: Koty z Kielc prosza o 1%

fiona.22 pisze:
Alyaa pisze:Czekamy na zdjęcia nowej kici - może warto zaprezentować Ją domkowi, który miał Śnieżka adoptować? Skoro ma podobny charakter to co zaszkodzi?

Jeśli wszystko dobrze pójdzie to domek jutro przyjedzie zobaczyć kicię :ok:

Mala zmiana planow: jezeli wszystko pojdzie dobrze, to kicia juz dzis bedzie w domu :mrgreen:

Tak na marginesie: ta kotka jest bardzo podobna do mojej Shadow [*]
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Sob mar 19, 2011 13:54 Re: Koty z Kielc prosza o 1%

Oby wszystko poszło dobrze :)
:ok: :ok: :ok:

Alyaa

Post » Sob mar 19, 2011 15:38 Re: Koty z Kielc prosza o 1%

Nowa kicia dostała imię Eka :lol: z racji tego,że jej kotem ekologicznym i zakwaterowała się pod sklepem ze zdrową żywnością 8)
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Sob mar 19, 2011 17:45 Re: Koty z Kielc prosza o 1%

To w końcu które koty Fiony szukają domów? :D
I czy możecie podesłać jeszcze raz link do tej strony, gdzie było wymienione, które w DT, które w DS..?

Bo chcę się w końcu tym zająć: http://www.facebook.com/event.php?eid=116636105069439
:mrgreen:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob mar 19, 2011 17:47 Re: Koty z Kielc prosza o 1%

Też kciukam za kicię :ok: :ok: :ok:
Wizyta dla Gratiska wypadła doskonale :D Patti :1luvu: Okna są z nawiewnikami więc nieotwieralne. Balkon jak zrozumiałam też. Jest wentylacja, więc Państwo ani okien ani balkonu nie otwierają. Szelki będą przygotowane na wypady za miasto. Patti zdecydowanie rekomenduje domek :ok:
A teraz takie info. Może komuś się przyda. Dostałam od Gosi, która pomaga w ogłoszeniach:
Weszła w lecznicach nowa promocja Royal Canin Urinary:1,5kg karmy+wiaderko+12saszetek w cenie 1,5kg karmy.Najtańsza karma jest u wetów na Skalistej 40 (z resztą oni jako weci mają też chyba najtańsze usługi w Kielcach).

Od kwietnia otwierają na Klonowej 54 obok Lewiatana bardzo tani sklep zoologiczny-świetnie wyposażony.Moja znajoma go prowadzi aktualnie na ul.Paska na os.Kochanowskiego,ale się przenosi.Zapowiedziała duże promocje na kwiecień:-)Ma bardzo duży wybór karm i akcesoriów i z reguły taniej niż nawet na allegro,nie mówiąc o innych sklepach zool.Sprowadza też wszelkie rzeczy i karmy na zamówienie:-)

No i trzecia sprawa-dla kociarzy:-)
W realu jest promocja do 22.03. kuwet krytych CatIn po40zł+gratis 7litrów żwirku drewnianego gratis:-)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Sob mar 19, 2011 18:05 Re: Koty z Kielc prosza o 1%

Jeśli wizyta wypadła dobrze to niech Graisek jedzie :)

Ale trzeba zapytać jeszcze ciocię Trini co o tym sadzi :kotek:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Sob mar 19, 2011 20:50 Re: Koty z Kielc prosza o 1%

fiona.22 pisze:Jeśli wizyta wypadła dobrze to niech Graisek jedzie :)

Ale trzeba zapytać jeszcze ciocię Trini co o tym sadzi :kotek:

Ciocia Trini to może się tylko cieszyć z dobrego domku:)
Gratyś przyszedł do mnie jako dzieciaczek, a teraz to już młodzieniec, a przy tym mądralaaaaaaaa.. nauczył się otwierać drzwi, sprzątać ( :twisted: ), przytulać, witać w drzwiach jak pies i drapać tylko i wyłacznie drapaczek. Super chłopczyk z niego :) Na pewno zostanie pokochany równie mocno.
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Nie mar 20, 2011 13:56 Re: Koty z Kielc prosza o 1%

Informacja z nowego domku kotki Eko (teraz ma na imie Maja):

Kicia Maja ma sie swietnie. Postanowila spac na poduszce z moja mama, chodzi za rodzicami krok w krok, traktor dziala jej praktycznie non stop. Korzystanie z kuwety opanowala i juz sie w niej nie tarza. Rodzice kicia zachwyceni, o czym postanowili mnie poinformowac tuz przed 8 rano, bo nie mogli sie doczekac :)
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

[poprzednia][następna]