MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 18, 2011 23:29 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

Jak dla mnie OK :ok: Tylko niestety potrzebna solidna kontrola przynajmniej na początku, bo jest wiele osób, które poświęciłyby się chętnie kotu, ale nie mają za co, ale może też zdarzyć sie tak, że najważniejsze będą pieniądze . Niestety życie nauczyło mnie nie ufać w 100 procentach.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt mar 18, 2011 23:32 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

dlatego oczekuję, że kontakt z DT będzie bezproblemowy i że DT zgodzi się na wizyty wolontariuszy.
Nie szukam też DT które mają po 30 kotów (widziałam i takie) bo to się z celem mija.

Aha, czy działa coś takiego jak podkarpacka kasa kastracyjna?
Generalnie już mnie brzuch boli, bo się powoli będzie zaczynał "sezon". A to oznacza też, że będzie więcej kotów w schronie...

kasiatatry

Od: Nie cze 15, 2008 14:57

Post » Pt mar 18, 2011 23:45 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

Nie wiem, jak na podkarpaciu, ale w Krośnie my jesteśmy kasą kastracyjną :mrgreen: Coś tam finansuje urząd miasta ale u weta, który z dopłatą urzędu bierze za kastrację 40 zł, a dobra wetka 60,00. Lepiej dopłacić te 20,00 i ominąć gabinet doktora U.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt mar 18, 2011 23:56 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

no rozumiem :mrgreen: to dobrze, że jesteście :1luvu:

kasiatatry

Post » Sob mar 19, 2011 1:00 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

Kasiu!
Respect za to, co robisz, jesteś WIEEELKA!

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Sob mar 19, 2011 1:04 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

dopiero zaczynam :ryk: ale to w zasadzie nic takiego :roll:

dodaje nowe fanty na bazarek 8) potrzeba duzo dutków :mrgreen:

kasiatatry

Post » Sob mar 19, 2011 7:30 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

Kasiu, chyba na forum też jest kasa kastracyjna.viewtopic.php?f=1&t=108023
Nie korzystałam, nie wiem, jak to działa. Koteria? Oni sterylizują nie tylko warszawskie koty.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob mar 19, 2011 10:24 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

kasiatatry pisze:dlatego oczekuję, że kontakt z DT będzie bezproblemowy i że DT zgodzi się na wizyty wolontariuszy.
Nie szukam też DT które mają po 30 kotów (widziałam i takie) bo to się z celem mija.

Aha, czy działa coś takiego jak podkarpacka kasa kastracyjna?
Generalnie już mnie brzuch boli, bo się powoli będzie zaczynał "sezon". A to oznacza też, że będzie więcej kotów w schronie...

Nie ma chyba czegoś takiego jak podkarpacka kasa kastracyjna. W Rzeszowie wygląda to tak, że dwie lecznice (do tamtego roku była jedna) mają podpisaną umowę z miastem i można tam kastrować bezdomne koty na koszt miasta. Może w Mielcu też tak jest, tylko nie wiem, jak to jest z kotami ze schroniska, bo chyba inne zasady obowiązują - u nas tutaj z kolei jest jedna lecznica, która ma umowę ze schroniskiem i to ona leczy i kastruje zwierzęta schroniskowe.

Też nie mam za bardzo zaufania do płatnych DT :oops:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Sob mar 19, 2011 11:08 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

Ja wpłacam co miesiąc na 2 kastracje/sterylizacje. niby nie duzo, ale rocznie to da 24 + moze kilka sztuk zrobi schronisko. Nie chodzi mi o koty schroniskowe tylko te, które tam trafią z małymi bebisiami. Oby było tego jak najmniej.

A DT będzie skontrolowany. U Apsa bedzie im chyba dobrze, ale niestety Apsa bierze inne koty na początek.
Ona chce pokryć koszty hotelikowania psa, ma swojego jednego kocurasa. DT w Warszawie, kilka stacji metra ode mnie :mrgreen:

kasiatatry

Post » Sob mar 19, 2011 11:45 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

Kasiu, a może w schronisku jako kwarantanna będą równie dobre a dużo tańsze boksy takie jak u nas w kociej Chatce? viewtopic.php?f=1&t=123761&start=0 (na dole strony) Takie same są teraz w sosnowieckim schronisku na kwarantannie.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob mar 19, 2011 12:00 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

takie izolatki są ok, pod warunkiem, że koty nie dotykają się pycholami. Tak mi się wydaje.
Zresztą jak każde izolatki :mrgreen: matko te moje wywody czasem są mało logiczne ;)

Generalnie chodziło mi o to, zeby te izolatki można było łatwo przenieść i żeby były trwałe. W dalszej przyszłości może doczekamy się remontu kociarni i wtedy byłoby już jedno z głowy :)
Jeszcze biorę pod uwagę zlecenie czegoś takiego ślusarzowi. A swoja drogą fajny mieliście pomysł :D

kasiatatry

Post » Sob mar 19, 2011 12:30 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

kasiatatry pisze:Jeszcze biorę pod uwagę zlecenie czegoś takiego ślusarzowi.

Raczej stolarzowi 8) :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob mar 19, 2011 12:34 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

no właśnie nie, ślusarzowi, bo ja bym wolała takie metalowe :mrgreen: Moj TZ powiedział, że on kiedyś takie robił, ale teraz nie ma gdzie, nie ma jak i nie ma kiedy :|

No nic, coś się wymyśli. Ale to muszę być w domu i się z tym porozkładać.

kasiatatry

Post » Sob mar 19, 2011 16:52 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

Kotki w boksach nie dotykają się niczym - między boksami są ścianki. Wyciągane - dzięki temu jak jest duży kot albo np. rodzeństwo maluchów - to można im dać większą "przestrzeń życiową". Wydaje mi się, że w miejscu, gdzie może być zimą dość chłodno lepiej sprawdza się drewno niż metal - ale ty znasz warunki na miejscu więc lepiej możesz ocenić. Nasze boksy przeżyły już 1 przeprowadzkę, więc mam wrażenie, że się sprawdzają.
W każdym razie :ok: :ok: za powodzenie :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob mar 19, 2011 17:21 Re: Schr. MIELEC.Ostatni przystanek przed TM...DT nawet płatny!

a widzisz z tym zimnem masz racje. Niby tam w tych pomieszczeniach zimno nie jest, ale jednak... ja chciałam ścianki zrobić ze sklejki, ale w takim razie wszystko do ponownego przemyślenia :)

A czy te kotki wolno chodzące nie mają styczności z tymi kotkami na kwarantannie na samym dole?

kasiatatry

[poprzednia][następna]