Czego mój kot oczekuje? Pomóżcie!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 18, 2011 18:17 Re: Czego mój kot oczekuje? Pomóżcie!

pozytywka pisze:chyba, ze ktos preferuje BARFa, to wtedy przemrozić
:ryk:

Do zamrażalnika też się pchają, bo wiedzą, że tam pełno mięcha dla nich - bo my własnie z tych BARFujących (częściowo) :)

Dzika_Figa

Od: Czw mar 17, 2011 17:34

Post » Pt mar 18, 2011 18:18 Re: Czego mój kot oczekuje? Pomóżcie!

to tak jak my (tez częściowo :) )

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt mar 18, 2011 18:20 Re: Czego mój kot oczekuje? Pomóżcie!

moja kotka tez tak robi! dokładnie tak samo! przychodzi z zabawką w pyszczku, piszczy i się na mnie gapi... ale bawić się nie chce :roll: więc zazwyczaj ja zabieram zabawke, rzucam do innego pokoju, potem sama po nią ide, znowu rzucam i tak w kółko... a kot bezczelnie lezy po srodku trasy tej zabawki i tylko rusza głową :roll: więc raczej nie o to jej chodzi :D z mamą wielokrotnie próbowalysmy wymyslic o co jej moze chodzic i stanęło na tym, że po prostu chce zwrócić na siebie uwagę... takie wiecie "Nie chce mi sie bawić, ani byc miłą, ale i tak się mną zachwycaj" :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

Od: Wto lut 15, 2011 23:54

Post » Pt mar 18, 2011 18:24 Re: Czego mój kot oczekuje? Pomóżcie!

Piękne zdjęcia :1luvu:
Zaznaczam w celu sprawdzenia ciagu dalszego losów włóczki :ryk:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt mar 18, 2011 18:31 Re: Czego mój kot oczekuje? Pomóżcie!

Kasia9191 pisze:moja kotka tez tak robi! dokładnie tak samo! przychodzi z zabawką w pyszczku, piszczy i się na mnie gapi... ale bawić się nie chce :roll: więc zazwyczaj ja zabieram zabawke, rzucam do innego pokoju, potem sama po nią ide, znowu rzucam i tak w kółko... a kot bezczelnie lezy po srodku trasy tej zabawki i tylko rusza głową :roll: więc raczej nie o to jej chodzi :D z mamą wielokrotnie próbowalysmy wymyslic o co jej moze chodzic i stanęło na tym, że po prostu chce zwrócić na siebie uwagę... takie wiecie "Nie chce mi sie bawić, ani byc miłą, ale i tak się mną zachwycaj" :D

Cieszę się, że nie jestem osamotniona za swoim "przypadkiem", choć nie powinnam, bo to frustrujące, jak się nie wie, czego kot chce. Ja mam straszne poczucie winy, że nie rozumiem...
Może też spróbujesz zjeść zabawkę? :roll:

Dzika_Figa

Post » Pt mar 18, 2011 18:31 Re: Czego mój kot oczekuje? Pomóżcie!

Dzika_Figa pisze:
Kasia9191 pisze:moja kotka tez tak robi! dokładnie tak samo! przychodzi z zabawką w pyszczku, piszczy i się na mnie gapi... ale bawić się nie chce :roll: więc zazwyczaj ja zabieram zabawke, rzucam do innego pokoju, potem sama po nią ide, znowu rzucam i tak w kółko... a kot bezczelnie lezy po srodku trasy tej zabawki i tylko rusza głową :roll: więc raczej nie o to jej chodzi :D z mamą wielokrotnie próbowalysmy wymyslic o co jej moze chodzic i stanęło na tym, że po prostu chce zwrócić na siebie uwagę... takie wiecie "Nie chce mi sie bawić, ani byc miłą, ale i tak się mną zachwycaj" :D

Cieszę się, że nie jestem osamotniona za swoim "przypadkiem", choć i nie zazdroszczę, bo to frustrujące, jak się nie wie, czego kot chce. Ja mam straszne poczucie winy, że nie rozumiem...
Może też spróbujesz zjeść zabawkę? :roll:

zjedz zjedz zjedz :mrgreen: :twisted: :D 8)
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pt mar 18, 2011 19:06 Re: Czego mój kot oczekuje? Pomóżcie!

Jakie piękne koty :) Same cuda :) Boska tri, czarny to się rozumie samo przez się, że piękny :) Ten szary (niebieski) chłopaczek to jest rasowy jakiś, czy europejski z takim cudnym umaszczeniem?
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pt mar 18, 2011 19:12 Re: Czego mój kot oczekuje? Pomóżcie!

no okej, moge spróbować zjeść :twisted: tylko jak ja potem rozpoznam, że jej sie to spodobało? :roll: btw. czy tylko kotki tak robią? czy jakiś kocur tez się znajdzie? :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

Post » Pt mar 18, 2011 19:23 Re: Czego mój kot oczekuje? Pomóżcie!

Conchita pisze:Jakie piękne koty :) Same cuda :) Boska tri, czarny to się rozumie samo przez się, że piękny :) Ten szary (niebieski) chłopaczek to jest rasowy jakiś, czy europejski z takim cudnym umaszczeniem?

Figa boska, owszem, ale nie tri. Ostatnio dowiedziałam się, że fachowo taki szylkret z białym podwoziem nazywa się calico :twisted:

A Ash i Carbon są braciszkami bliźniakami. Popułczyny po jakimś długowłosym, szczegóły nie są mi znane, bo chłopaki z ulicy, ale czasem widuję pięknego czarnego długowłosego kota z pyska bardzo podobnego do Carbona. Ash jest może oryginalniej umaszczony, ale za to Carbon ma dużo ładniejszy ogon! :twisted:

Kasia9191 pisze:no okej, moge spróbować zjeść :twisted: tylko jak ja potem rozpoznam, że jej sie to spodobało? :roll: btw. czy tylko kotki tak robią? czy jakiś kocur tez się znajdzie? :D

Spróbuj, spróbuj i koniecznie daj znać czy to o to chodziło, będziemy się wzajemnie wspierać w tej walce o usatysfakcjonowanie kota!
Ostatnio edytowano Pt mar 18, 2011 20:18 przez Dzika_Figa, łącznie edytowano 1 raz

Dzika_Figa

Post » Pt mar 18, 2011 19:30 Re: Czego mój kot oczekuje? Pomóżcie!

jak na razie kot śpi od okolo 5 godzin i nie wygląda na to żeby coś mialo się zmienić 8)
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

Post » Pt mar 18, 2011 22:01 Re: Czego mój kot oczekuje? Pomóżcie!

Chyba, ze kicia to daje jako dzieciaczka do przytulenia... po zdjedzeniu kłębka-dzieciątka moglaby być cokolwiek niezadowolona :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt mar 18, 2011 23:01 Re: Czego mój kot oczekuje? Pomóżcie!

moja chyba nie traktuje tego jako dziecka, bo czasem przynosi mi sznurek :roll: chyba cięzko utożsamić sznurek z dzieckiem... no chyba, że nie pojmuję kociej wyobraźni 8)
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

Post » Pt mar 18, 2011 23:18 Re: Czego mój kot oczekuje? Pomóżcie!

Fidze też raczej nie o dziecko chodzi, bo ona dzieci nie lubi.
Boi się kociąt panicznie, omija szerokim łukiem a jak próbują podejść bliżej to prycha i ucieka :twisted:

Dzika_Figa

Post » Pt mar 18, 2011 23:56 Re: Czego mój kot oczekuje? Pomóżcie!

Może "poszuraj" tą piłeczką po dywanie i zobacz jak kicia reaguje.

Mój kot na takie szuranie reaguje schowaniem się pod stołem, krzesłem... po dłuuuższej chwili wylatuje do piłki i wtedy ją turlam po podłodze. Zaznaczam, że po dłuższej chwili, takie dokładne namierzanie potrafi trochę potrwać (trzeba np. sprawdzić, "osłuchać sytuację", czy a) nie zbliża się kot; b) nie zbliża się człowiek, c) nic się nie dzieje w kuchni, d) czy ktoś nie idzie po klatce schodowej, e) dowolna inna rzecz, która może przeszkodzić kotu). Jak już Horacy do tej piłki wyleci, (ten kto pomyślał o polowaniu, srodze się pomylił), przelatuje nad piłką, potem się zatrzymuje i... wraca pod krzesło, po czym cała procedura powtarza się od początku...

Wiesz, może jednak nie szuraj ;) :)
Obrazek

theta

Od: Nie cze 10, 2007 13:49

Post » Sob mar 19, 2011 0:40 Re: Czego mój kot oczekuje? Pomóżcie!

Dzika_Figa pisze:Pamiętajcie!
Przed jedzeniem, kota należy ugotować

Obrazek

lub ewentualnie upiec...

Obrazek

:ryk: Mam zdjęcie mojego Felixa w woku! Nie chcial wyleźć z pól godziny :roll:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

[poprzednia][następna]