Groszek FeLV+ Szuka radosnego domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 17, 2011 9:57 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

joshua_ada pisze:Dlaczego ta gorączka mu nie odpuszcza? :( Dobrze, że domek czeka. Dobrze, że Grochu ma mimo wszystko dobry humor.

Zastanawiam się nad tym również, co można jeszcze zrobć by temperatura unormowała się. To że ona ciągle jest wysoka to oznacza tylko że ciągle w Groszku jest wiremia. Teraz dodatkowo skończył się czas działania antybiotyku, koci katar się wzmocnił, nadżerka na dziąśle nie ustąpiła i to wszystko ma wpływ.
W nocy ciągle ok.40.3 stopnia. około 4 rano ( zasnęłam na 1.5 godziny mocniej i nie przypilnowałam) wzrosła do 40,9. Zrzuciliśmy do 40 stopni. Teraz znowu podobne wahania.
Humor Grosiu ma ale widać,że jest totalnie zmęczony. Przeszkadza mu katar z wydzieliną z nosa i ciągłe kichanie i brak powonienia. Idę do lecznicy na 13. Będziemy pobierać krewkę. Trzymajcie kciuki, proszę za leukocyty przede wszystkim.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Czw mar 17, 2011 10:07 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Trzymam kciuki.
Moze jakieś wzmacniające leki dac w typie scanomune? Na nadżerki u moich pomogło srebro koloidalne. Ogólnie wzmociło zdechlaka Biska i pomogło zwalczyć grzybka. Na nos zapchany wet zalecił wpuścic Bisiowi ludzki Afrin lub Otriwin .Bardzo, bardzo pomogło i odetkało błyskawicznie nochala.W aptece poradzili Afrin jako mniej szczypiący.
Podpytaj.
Moze mu podkładać termoforek z chłodną wodą pod dupaska by sie tak nie grzał?
Trzymam kciuki :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw mar 17, 2011 10:18 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Ask@ Grosiu dostaje scanomone i interferon gdzie ten drugi powinien rzeczywiście wiele zdziałać. Mam silikonowe podkłady ochładzające i takie , nie wiem jak to się nazywa wkłady wypełnione płynem do mrożenia. Wszystko to używam na facecika plus ręcznik. Na grzybka coś mu podaje , wcieralnie ale nie pamietam nazwy tego leku. O resztę popytam weta. dzięki :1luvu: Przy białaczce wiadomo, ze infekcje , zwykłe zupełnie nie przechodzą łatwo. :(

asia2

Post » Czw mar 17, 2011 10:19 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Trzymaj się Grosiu! Pokonaj to wstętne choróbsko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Czw mar 17, 2011 10:23 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Wujek nieustannie kibicuje Grosiowi w jego walce z choróbskiem :ok: :ok: :ok:
Asia2, podziwiam Cię za Twą wytrwałość :1luvu:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Czw mar 17, 2011 10:26 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

asia2 pisze:Ask@ Grosiu dostaje scanomone i interferon gdzie ten drugi powinien rzeczywiście wiele zdziałać. Mam silikonowe podkłady ochładzające i takie , nie wiem jak to się nazywa wkłady wypełnione płynem do mrożenia. Wszystko to używam na facecika plus ręcznik. Na grzybka coś mu podaje , wcieralnie ale nie pamietam nazwy tego leku. O resztę popytam weta. dzięki :1luvu: Przy białaczce wiadomo, ze infekcje , zwykłe zupełnie nie przechodzą łatwo. :(

szacun :1luvu:
trzymajcie sie :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw mar 17, 2011 14:36 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Kochani, kciuki kciukami, ale asię2 trzeba wesprzeć jakoś także w bardziej materialnej sferze. Może ktoś ma jakieś fanty na bazarki? Ja dzis pogrzebię w domu i postaram się co nieco wysupłać. Kto jeszcze mógłby pomóc asi2 i Grosiowi?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw mar 17, 2011 18:23 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Dostał antybiotyk i będziemy się stawiac co 24 h. To właściwie moja decyzja bo mógł dostać ten 14 dniowy ale on już był a katar się nasilił :( Powiem Wam, że niepokoje się o niego cały czas ale teraz martwie się jeszcze bardzo.

Rano podałam mu metacam. Słuchajcie nie jest dobrze. Grosiu prawie w ogóle nie reaguje na leki. Nie wiem jeszcze jaki skutek będzie miało podanie antybiotyku ale przeciwgorączkowe siadają. Teraz jest w transporterku bo nie chciał się poddać totalnemu ochładzaniu bez ograniczenia przestrzeni. Temperatura cały czas rośnie. Dobija do 41 z kawałkiem i troszkę schodzi. i tak w kółko. Dwa razy zwymiotował bo za szybko zjadł, podałam mu maleńkie kawałki gotowanego kurczaka z odrobiną masełka i jakoś przeszły dalej.

Nie robiliśmy badania krwi. Wetka uznała że Grochu nie wygląda gorzej, jest różowiutki tak wiec sama ocena ilości leukocytów nic nam nie da. W sumie słusznie. Po co stresować tym kłuciem jak mało informacji dostaniemy. Leukocytów jest pewnie mało, może trochę wiecej niż było. Poczekamy jeszcze z tym badaniem.

Jak sobie nie poradzę sama z gorączką to trzeba będzie jechać.

asia2

Post » Czw mar 17, 2011 18:55 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Asiu, jak Ty dajesz radę fizycznie i psychicznie? Podziwiam Cię bardzo :1luvu:
Zal mi bardzo Groszka. Mam wielką nadzieję, że jednak uda się opanować temperaturę i pozostałe dolegliwości :ok:
Obrazek

bulba

Post » Czw mar 17, 2011 19:48 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Piotr568 i bulba dajcie spokoj :oops:
nie wiem co napisać :D :oops: To miłe ale każdy, jak tu jesteście zrobiłby w tej sytuacji dokładnie to samo. Pewna jestem. A niejedni już tak walczyli o maluchy.
Takie słowa otuchy i dopingu sa oczywiście mile widziane :D

Mam chwilkę, bo nie chce żeby mi serce rozmiękczał tym patrzeniem w oczy i ruszaniem łapką. Siedzi znowu w transporterku z okładami zimnymi. Po wcześniejszym siedzeniu w areszcie strąciliśmy 0,1 stopnia 8O
Potem zjadł, pochodził , poprzytulał się i nawet pobawił jakimś sznurkiem zwisającym z szafki.
Transporterek ustawiłam wyjściem w kierunku włączonego telewizora żeby się chłopak nie nudził :) .

asia2

Post » Czw mar 17, 2011 20:38 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Asiu, Groszku, życzę Wam spokojnej nocy, no i bez gorączki oczywiście :ok: :ok:
Miłych snów :1luvu:
Obrazek

bulba

Post » Pt mar 18, 2011 9:49 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Groszek siedzi pod zimnym ręcznikiem;:cry:
po 23 wczoraj jechałam do lecznicy 24h bo gorączka rosła i rosła a potem opadała i znowu rosła. Uznałam, że nie będę go tym męczyć.
Dostał ketonal domięśniowo i wlewkę pod skórę z zimnego płynu. Można powiedzieć, że do 6.30 było OK. :)
A teraz znowu rośnie. I to jest ten wredny stan, w którym Groszkowi jest bardzo zimno, ma dreszcze a gorączka rośnie i muszę go ochładzać :cry:
Zaraz jadę do lecznicy na antybiotyk i na obniżenie. Metacamu nie podam bo w zasadzie nie działa na Grocha.

Ale pospaliśmy trochę i spokojnie :1luvu:

asia2

Post » Pt mar 18, 2011 12:10 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Grosiu, weź się w garść! :1luvu: Asiu! :1luvu:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt mar 18, 2011 14:07 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Groszek "kupił sobie " wczoraj mojego męża i to w łóżku :D :roll:
Już bez gorączki wiec i chęć do życia wróciła. Wszystkim :D
Groszek z wdziękiem :wink: barczystego kota wskoczył na łóżko gdzie mój małżonek leżąc czytał książkę.
Grosiu podszedł pysiem bardzo blisko twarzy ( :D :D bałam się że kichnie prosto w twarz Robertowi i robert też się tego obawiał :D :D ) a potem wyciągnął się jak długi opierając łapki na piersiach męża. Zaczął go bardzo delikatnie ugniatać wciąż patrząc w oczy. To było piękne ale najpiękniejsze było to że mój staruszek na początku wykazujący dużą rezerwę do tego zasmarkańca :D jak go określił, ( rzecz jasna z sympatią) po tym przytuleniu i w trakcie ugniatania miękł był coraz bardziej
i tak sobie leżeli zapatrzeni w siebie :1luvu:

Teraz jest bez gorączki, z apetytem takim na jaki pozwala zatkany nos. Podaje mu podgrzanego kurczaka z odrobiną masła albo saszetkę z rybką.
Trochę jest wycofany ale to chyba zmęczenie. Kiedy ta wiremia odpuści :?: :cry:

asia2

Post » Pt mar 18, 2011 14:09 Re: Zagubiony GROSZEK FeLV+ :( Potrzebna $ na kurację

Zofia&Sasza pisze:Kochani, kciuki kciukami, ale asię2 trzeba wesprzeć jakoś także w bardziej materialnej sferze. Może ktoś ma jakieś fanty na bazarki? Ja dzis pogrzebię w domu i postaram się co nieco wysupłać. Kto jeszcze mógłby pomóc asi2 i Grosiowi?

To ja ponowię pytanie. I strasznie mi przykro, że ja osobiście tak niewiele mogę tu pomóc. Jutro przegrzebię chatę pod katem bazarkowym...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

[poprzednia][następna]