PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-JUTRO AKCJA, PROSIMY O KCIUKI!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 16, 2011 15:40 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-POTRZEBN TRANSPORT DO ŁODZI!

Gibutkowa pisze::evil: viewtopic.php?f=1&t=125458

i po temacie.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro mar 16, 2011 15:45 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-POTRZEBN TRANSPORT DO ŁODZI!

CatAngel pisze:
Gibutkowa pisze::evil: viewtopic.php?f=1&t=125458

i po temacie.

szkoda, można było spróbować monitorować sytuację :|
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro mar 16, 2011 17:15 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-POTRZEBN TRANSPORT DO ŁODZI!

Magis, posłałam Ci pw.

Gibutkowa, czy link do usuniętego tematu to ten temat co sobie panna arystokratka szukała reproduktora? Może i lepiej, że zamknięty. Tylko na allegro jak wystawi ogłoszenie to trzeba zgłaszać do allegro żeby usuwali.
I na innych poratalach też trzeba ostrzec, bo krew mnei zalewa jak takich ludzi widzę albo czytam ich "puste" wypowiedzi.
Szkoda mi tylko jej kotki...

24102007

Od: Sob lut 12, 2011 21:17

Post » Śro mar 16, 2011 22:42 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-POTRZEBN TRANSPORT DO ŁODZI!

Dobra, ja tu w temacie organizacyjnym - kto/gdzie/jak i kiedy PLUS moje pytania do dyskusji:

JEDZIEMY W SOBOTĘ 19 marca 2011 r., godz. 09/10 wyjazd - O KTÓREJ I SKĄD? Tylko skromnie powiem, że mam 3 transportery na klacie, a że ja nie Arcana to może na Kinowej zbiórka?
KTO: Beata, Asia, Szalony Kot i ja. I oczywiście TŻ Beaty również!

LISTA KOTOW JADĄCYCH:
Arabella - do Bytomia - wiezie (miejmy nadzieję) Arcana w niedzielę - O KTÓREJ? Państwo wyjadą do Katowic na dworzec - SPI U MNIE bo ja ją Arcanie wiozę na pkp w niedzielę (ARCANA O KTÓREJ MASZ POCIĄG I O KTÓREJ BĘDZIESZ W KATOWICACH?)
Czułek - przyjeżdża po niego Asia, jadą do Otwocka,
Pixie - do Warszawy, w sobotę o 20.00 przyjeżdża po nią Pani z córką Julką
Dziewczynka - do Chorzowa - wiezie Arcana (oby), śpi u mnie,
Karolek - jedzie do Olsztyna, Szalony Kot załatwił transport (KOCIE O KTÓREJ?) ALE NIE MA GDZIE SPAĆ I NIE MA KTO GO NADAĆ NA TEN TRANSPORT,
Kubuś - do Milanówka (a jednak:), śpi u mnie, ja go wiozę do Milanówka kolejką WKD (POPROSZE O INSTRUKCJE, NIGDY NIE JECHAŁAM) na 16.00,
Milord - jedzie do Poznania NAJLEPIEJ PROSTO Z KUTNA - dobrze by było wyręczyć Arcanę ze względu na chorą Kotkę, CZ KTOŚ MÓGŁBY POJECHAĆ ZA ZWROTEM KASY? Państwo odbiorą Kota na dworcu, uzgodnię to z nimi,
Miluś - do Warszawy, śpi u mnie (ja się chyba zabiję..:), ja go wiozę na Kabaty w niedzielę ok. 13.00,
Misia - jedzie do Gdańska, w poniedziałek NAJPRAWDOPODOBNIEJ zabierze ją Brat Sei, POTRZEBNY KTOŚ DO PRZETRZYMANIA KOTKI I NADANIA NA TRANSPORT,
Dixie - jedzie do Warszawy, nowa Pani przyjedzie po nią w sobotę (muszę dogadać szczegóły), najpewniej do mnie,
Tygrys - jedzie do Warszawy, Państwo przyjadą po niego w sobotę wieczorem (sobie z Szalonym wyjaśniłyśmy :)
Ryś - do Łodzi, POTRZEBNY JEST KTOŚ DO PRZETRZYMANIA, DO NADANIA NA TRANSPORT ORAZ TRANSPORT właśnie (z Genowefą koresponduję aczkolwiek przypominam Wam, że w sobotę to my przywozimy Koty do Wawy więc nadać Rysia na transport możemy dopiero po powrocie)

Potrzebne jest więc miejsce do przenocowania 3 Kotow i nadania ich na transport (Karolek - 1 noc, Misia - 2 noce, Ryś - nie wiem póki co).

PLUS: Champion i Kruszynka stacjonują w Łodzi i oni idą stamtąd do adopcji.
BYĆ MOŻE pojadą też Hobbitka i Kizia ale to zależy od efektu rozmów przedadopcyjnych w najbliższy piątek (robi Sabinka) - one do Kutna

Czyli w optymistycznej wersji zabieramy 14 Kotów a do adopcji idzie 16.

Teraz TRANSPORTERKI:
Ja - 3 transportery średniej wielkości/zwykle/normalne - jadą Milord, Miluś i Tygrys
Asia Krufka Mała - mniejszy transporter - jedzie Kubuś,
Asia - duży transporter od Brata - jadą Pixie i Dixie
Szalony Kot - torba transportowa - jedzie nerwus Karolek (on na pewno musi sam :evil: )
Beata - 1 mniejszy transporter - jadą Arabelka i Ryś
Beata - duży transporter - jadą Dziewczynka i Miśka (ciekawe, czy nie będą się prały)
transporter Asi - jadą Kizia i Hobbitka (ale one tylko do Kutna)

Bez transportera zostaje kolega Czułek.. szczęśliwie tylko do Kutna
Może go dołożymy do tego czasu do Kubusia?

Teraz ZAKUPY:
Asia Krufka Mała i Beata - środki czystości i jedzenie (kasa z bazarków, rozumiem, że rozliczycie się między sobą? podajcie tylko proszę ile na to poszło kasy i finalnie ile z tych bazarków jest)
Ja - podkłady, podkłady i jeszcze raz dużo podkładów (Arcana coś jeszcze sobie życzysz?), mokre chusteczki;
Ostatnio edytowano Czw mar 17, 2011 2:47 przez Carmen201, łącznie edytowano 5 razy

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Śro mar 16, 2011 22:49 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-POTRZEBN TRANSPORT DO ŁODZI!

Eeeeeeeeee, właśnie zobaczyłam pytanie Caty czy Milord jest do adopcji.
Sorki Caty, ja jestem wolnomyśląca :)

Już nie jest, jedzie do Poznania.
Ale dużo innych Kotecków mamy, równie fajnych jak Milord! :)

Carmen201

Post » Czw mar 17, 2011 7:41 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-POTRZEBN TRANSPORT DO ŁODZI!

Carmen201 pisze:Dobra, ja tu w temacie organizacyjnym - kto/gdzie/jak i kiedy PLUS moje pytania do dyskusji:

JEDZIEMY W SOBOTĘ 19 marca 2011 r., godz. 09/10 wyjazd - O KTÓREJ I SKĄD? Tylko skromnie powiem, że mam 3 transportery na klacie, a że ja nie Arcana to może na Kinowej zbiórka?
KTO: Beata, Asia, Szalony Kot i ja. I oczywiście TŻ Beaty również!

Ola zadzwonię dzisiaj do Ciebie i ustalimy szczegóły. My jesteśmy zmotoryzowani więc w sobotę podjedziemy po Was, żebyście nie musiały z transporterami jeździć komunikacją. Asia się deklarowała, że przyjedzie do mnie, ale to jeszcze też z nią dokładnie ustalę.

Carmen201 pisze:LISTA KOTOW JADĄCYCH:
Kubuś - do Milanówka (a jednak:), śpi u mnie, ja go wiozę do Milanówka kolejką WKD (POPROSZE O INSTRUKCJE, NIGDY NIE JECHAŁAM) na 16.00,

Kubuś w sobotę czy w niedziele do Milanówka? Jeśli w sobotę to możemy w drodze powrotnej z Kutna go od razu odstawić na miejsce (to nie jest jakieś duże zjechanie z trasy).

Carmen201 pisze:Misia - jedzie do Gdańska, w poniedziałek NAJPRAWDOPODOBNIEJ zabierze ją Brat Sei, POTRZEBNY KTOŚ DO PRZETRZYMANIA KOTKI I NADANIA NA TRANSPORT,

W jakich godzinach trzeba by było nadać kota? Ja niestety w poniedziałek już wracam do pracy, więc mogłabym ewentualnie przenocować i nadać w godzinach popołudniowo-wieczornych.

Carmen201 pisze:Teraz TRANSPORTERKI:
Ja - 3 transportery średniej wielkości/zwykle/normalne - jadą Milord, Miluś i Tygrys
Asia Krufka Mała - mniejszy transporter - jedzie Kubuś,
Asia - duży transporter od Brata - jadą Pixie i Dixie
Szalony Kot - torba transportowa - jedzie nerwus Karolek (on na pewno musi sam :evil: )
Beata - 1 mniejszy transporter - jadą Arabelka i Ryś
Beata - duży transporter - jadą Dziewczynka i Miśka (ciekawe, czy nie będą się prały)
transporter Asi - jadą Kizia i Hobbitka (ale one tylko do Kutna)

Bez transportera zostaje kolega Czułek.. szczęśliwie tylko do Kutna
Może go dołożymy do tego czasu do Kubusia?

W tym dużym transporterze powinny zmieścić się 3 koty, więc z dowozem do Kutna nie powinno być problemu.

Carmen201 pisze: Teraz ZAKUPY:
Asia Krufka Mała i Beata - środki czystości i jedzenie (kasa z bazarków, rozumiem, że rozliczycie się między sobą? podajcie tylko proszę ile na to poszło kasy i finalnie ile z tych bazarków jest)
Ja - podkłady, podkłady i jeszcze raz dużo podkładów (Arcana coś jeszcze sobie życzysz?), mokre chusteczki;

Ja zakupami chemiczno spożywczymi dzisiaj powinnam się zająć, więc wieczorem dam znać ile to wszystko kosztowało.

Beatta_82

Od: Sob sty 02, 2010 20:44

Post » Czw mar 17, 2011 9:06 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-POTRZEBN TRANSPORT DO ŁODZI!

Ten transporter od brata to jest chyba taki normalny, nie wiem czy jest on taki mega duży, jutro wieczorem odbiorę to dam znać jak jest duży.

Może skłonicie się z wyjazdem bardziej ku 10 :lol: bo ja jeszcze 1,5 godz dojazdu do Beaty będę miała... Postaram się też jutro kupić gdzieś ten odwaniacz do mojego transportera.

A wiecie czy koty były już zaszczepione? Bo odrobaczone chyba już są? Czy trzeba będzie jeszcze coś powtarzać?
Obrazek [b] Futrzak i Miszczu

KrufkaMała

Od: Pon lis 16, 2009 21:07

Post » Czw mar 17, 2011 12:43 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-POTRZEBN TRANSPORT DO ŁODZI!

Sabinka rozmawiała z wetem, szczepienia się nie powtarza chyba, że u małych Maluchów.
tzn. powtarza - za chyba rok lub 2 lata.

Carmen201

Post » Czw mar 17, 2011 14:11 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-POTRZEBN TRANSPORT DO ŁODZI!

Carmen201 pisze:Sabinka rozmawiała z wetem, szczepienia się nie powtarza chyba, że u małych Maluchów.

koty małe szczepię 2 razy. Starsze 1 raz ,potem za rok kolejne a potem co 2 lata.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw mar 17, 2011 14:13 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-POTRZEBN TRANSPORT DO ŁODZI!

ASK@ pisze:
Carmen201 pisze:Sabinka rozmawiała z wetem, szczepienia się nie powtarza chyba, że u małych Maluchów.

koty małe szczepię 2 razy. Starsze 1 raz ,potem za rok kolejne a potem co 2 lata.

Częstotliwość szczepień jest uzależniona od rodzaju szczepionki.

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Czw mar 17, 2011 15:09 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-POTRZEBN TRANSPORT DO ŁODZI!

No to ja zrozumiałam, że to był taki rodzaj szczepionki, której nie trzeba powtarzać.
Całą tematyką medyczno - lekarską miała się zająć Sabnka, ja nie mogę koordynować wszystkiego.

Rozwiązał się problem Miśki - śpi u nas, mój Mąż nada ją na transport w poniedziałek bo ma nocny dyżur. Także spoks :)
Ryś być może też pojedzie już w sobotę, pozostaje więc tylko kwestia Karolka.

Carmen201

Post » Czw mar 17, 2011 16:57 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-POTRZEBN TRANSPORT DO ŁODZI!

Dziewczyny Magis wyraziła chęć podróży po Milordzia do Kutna,
WIELKIE DZIĘKI!!!
Magis daj jeszcze znać o której byś była w Kutnie (najlepiej może okolice 13?), o której wyjazd i o której w Poznaniu, to Cię umówię z Panią Karoliną. Co tam byś chciała pod Milorda? Podkłady plus mokre chusteczki do paczki?

Carmen201

Post » Czw mar 17, 2011 17:00 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-POTRZEBN TRANSPORT DO ŁODZI!

24102007 pisze:Magis, posłałam Ci pw.

Gibutkowa, czy link do usuniętego tematu to ten temat co sobie panna arystokratka szukała reproduktora? Może i lepiej, że zamknięty. Tylko na allegro jak wystawi ogłoszenie to trzeba zgłaszać do allegro żeby usuwali.
I na innych poratalach też trzeba ostrzec, bo krew mnei zalewa jak takich ludzi widzę albo czytam ich "puste" wypowiedzi.
Szkoda mi tylko jej kotki...

Tak ten. Tylko ja bym "pannę" trochę inaczej nazwała :twisted:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw mar 17, 2011 17:04 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-POTRZEBN TRANSPORT DO ŁODZI!

Co do szczpeionek:
Maluchy - 3 przeciwciała (np. Tricat - PP, Herpes, Calci)
Powtórka po 3 miesiącach - 4 przeciwciała (np. Forecat - PP, Herpes, Calci, Chlamydia) lub 5 (to co w 4 + białaczka - koniecznie po badaniu czy kot nie jest chory na białaczkę)
potem co roku

Dorosłe - 4 przeciwciała (np. Forecat - PP, Herpes, Calci, Chlamydia) lub 5 (to co w 4 + białaczka - koniecznie po badaniu czy kot nie jest chory na białaczkę)
potem co roku

Czy Pani Basia ma przekłute uszy?

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw mar 17, 2011 17:05 Re: PAN STANISŁAW NIE ŻYJE-POTRZEBN TRANSPORT DO ŁODZI!

A nie wiem.
A czemu pytasz, Gibutku?
Ale możemy sprawdzić w sobotę :)

Carmen201

[poprzednia][następna]