CatAngel pisze:justyna8585 pisze:
jest jeszcze buiało-buro ruda,siostra tych 2 ,ale ona jest juz wypuszczona na kociarni i ma uczulenie na pchły,na udach jest łysa.
Jejku co on ma w tej misce![]()
mieso....
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
CatAngel pisze:justyna8585 pisze:
jest jeszcze buiało-buro ruda,siostra tych 2 ,ale ona jest juz wypuszczona na kociarni i ma uczulenie na pchły,na udach jest łysa.
Jejku co on ma w tej misce![]()
mar9 pisze:o pingwinka jeszcze do wczoraj miałam telefony, w razie następnego telefonu do kogo podać namiary? może ta pingwinka mogłaby się na to załapać
justyna8585 pisze:mar9 pisze:o pingwinka jeszcze do wczoraj miałam telefony, w razie następnego telefonu do kogo podać namiary? może ta pingwinka mogłaby się na to załapać
1 jest u P.Czypionki,2. w schronisku(kotka)...
Byłam świadkiem przedziwnej rozmowy,będąc u weta na rtg z moim psem w Zabrzu.Przyszła młoda babka z kotką,powiedziała,że ma ją z Fundacji XXXXXXXX .Dostała kotke niewysterylizowaną,a teraz dostała rujki i co ona ma robić.Na sterylke nie wyda 150 zł.Zaproponowano jej Provere(nie wiem czy dobrze napisałam) za 10 zł...Wyśmiała i powiedziała,że tak dużo nie wyda na kota.Byłam w szoku, z resztą wszyscy weci też.Usłyszałam nazwe Fundacji,ale nie chce wywołać burzy.To Fundacja blisko Zabrza i która nawet puszki zostawia na lecznicy.
czy ktoś sie orentuje w Fundacjach i na pw mógłby podać mi namiary na nich? (podam nazwe Fundacji)
Liwia_ pisze:Koty pilnie szukające dt/ds :
1. Kotka, która sama przyszła na kociarnię i złapała się w klatkę - łapkę, była w wysokiej ciąży. Wystraszona, ale oswojona,![]()
![]()
2. Bardzo młodziutka pingwinka - jeszcze kociak, ma maksymalnie 6 miesięcy. Przemiła, bardzo kontaktowa i proludzka :![]()
3. Półtoraroczna, bardzo przerażona, biało-bura koteczka ze ślicznym "makijażem". Wysterylizowana, oswojona :
4. Cudna, buro-rudawa koteczka. Oswojona, przyjazna, po sterylizacji. Również przerażona schroniskiem...
5. Siostra poprzednich 2 kotek, półtoraroczna, biało-bura, z łysymi udkami (prawdopodobnie uczulenie na pchły)
6. Czarna koteczka, półtora roku, ma zaplanowaną sterylizację, miła i oswojona.
justyna8585 pisze:Dobrze,może być...
Uważam,że ta Fundacja powinna odebrać kotke.
Poza tym jestem zmuszona złożyć oficjalne oświadczenie dla Iki
Nigdy w życiu nie zachwalałam schroniska,jako kogoś,kto bezpłatnie robi sterylki na koszt UM.Dzikie kotki-tak,ale nigdy nawet te schronowe nie są podciągnięte pod to.Przez to,że to społeczne schronisko i nie grzeszy ilością kasy,organizowane są bazarki na miau i dogomanii na sterylki kotek i suczek w schronisku.Potwierdzić to może os. ,która nie jest z Rudy,a widziała ile sterylek jest robionych i ile kotek ze schronu zapisanych w kolejce,bo lista wisi w biurze.Cookie,czy mogłabyś to powtwierdzić?
Nigdy też nie powiedziałam,że Schron rozdaje karme,bo nawet ja dla dzikich kotów nie dostaje.Nieprawdą jest to,że "jakaś Pani z Zabrza" dostaje regularnie.Nie wiem,czy tu chodzi o mar9,czy P.Iwone.Żadna z nich nie dostaje dla kotów jedzenia.P.Iwona dostaje czasem z Niemiec karme,ale dla psów i tylko wtedy,kiedy bierze psa,który ma jechać do Niemiec i wymaga leczenia.
justyna8585 pisze:Byłam świadkiem przedziwnej rozmowy,będąc u weta na rtg z moim psem w Zabrzu.Przyszła młoda babka z kotką,powiedziała,że ma ją z Fundacji XXXXXXXX .Dostała kotke niewysterylizowaną,a teraz dostała rujki i co ona ma robić.Na sterylke nie wyda 150 zł.Zaproponowano jej Provere(nie wiem czy dobrze napisałam) za 10 zł...Wyśmiała i powiedziała,że tak dużo nie wyda na kota.Byłam w szoku, z resztą wszyscy weci też.Usłyszałam nazwe Fundacji,ale nie chce wywołać burzy.To Fundacja blisko Zabrza i która nawet puszki zostawia na lecznicy.
czy ktoś sie orentuje w Fundacjach i na pw mógłby podać mi namiary na nich? (podam nazwe Fundacji)
Też się do podziękowań dołączam - dziewczyny same mają ciężką sytuację, tym mocniej jestem wdzięczna za pomoc...Cookie1706 pisze:I tutaj chciałambardzopodziękować Kociej Chatce a konkretnie Tereni![]()
To Ona się do mnie odezwała i zaproponowała mi swoją pomoc![]()
dzię-ku-je-my
Użytkownicy przeglądający ten dział: ASK@, Georgewealt i 46 gości