GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 09, 2011 8:11 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Koty 3-majowe szybko powróciły do rytmu karmienia. Gryzelda czeka u siebie (zwykle ją budzę, więc wychodzi zaspana ze swojej dziurki i ziewa), a Rudy, Martusia i Krecia koło/na swojej budce.
Bardzo mi miło, bo wreszcie Rudy i Krecia nie uciekają na mój widok, tylko jedzą przy mnie ze swoich miseczek, zachowując niespełna metrowy dystans. Nie jestem taka straszna :mrgreen:
Pod rurą na razie trochę mniej kotów. Stała obsada: Przystojniak, Ogonek i Gwiazdeczka są codziennie, Białas pojawił się 2 razy, a reszta towarzystwa zniknęła. A tak liczyłam na to, że uda mi się choć trochę oswoić trikolorkę, bo ona nie jest sterylizowana!!! Brakuje mi też głośnych miauków Białej Damy i milczącej obecności jej równie białej koleżanki. Mam nadzieję, że wkrótce sytuacja się zmieni i będę je widywać choć co drugi dzień.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Śro mar 09, 2011 21:05 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Nie wiem jak nad morze ale na dolnym śląsku na weekend ma być nawet 15 stopni :P Także trzymajmy się wersji że w końcu się ociepla :ok:
A jeżeli tri nie bała się ludzi to może rzeczywiście ktoś ją zabrał. A może powieście ogłoszenia napiszcie, że jeżeli ktoś ją zabrał do domu niech chociaż napisze czy coś.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw mar 10, 2011 13:56 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

U nas też zaczyna się robić ciepło. Nawet koty pod rurą wydają się jakieś bielsze, czyściejsze. A z ogłoszeniami to niezły pomysł.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Pt mar 11, 2011 7:52 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Gryzelda ma towarzystwo. Dziś w nocy ktoś podrzucił kota, chyba kocura. Oswojony, z domową sierścią. A do tego: kuleje mocno na tylną łapę, nie ma ogona, nie ma oka (ewentualnie ma bardzo chore oko, dawał się głaskać, ale mordusię miał cały czas mocno pochyloną, nie miałam dość czasu na gruntowne oględziny).

NO BO PO CO W DOMU TAKI POPSUTY KOT. Lepiej go wrzucić do budki i podsypać kolorowych chrupek.

Fanszeta

Post » Pt mar 11, 2011 12:23 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Fanszeta pisze:Gryzelda ma towarzystwo. Dziś w nocy ktoś podrzucił kota, chyba kocura. Oswojony, z domową sierścią. A do tego: kuleje mocno na tylną łapę, nie ma ogona, nie ma oka (ewentualnie ma bardzo chore oko, dawał się głaskać, ale mordusię miał cały czas mocno pochyloną, nie miałam dość czasu na gruntowne oględziny).

NO BO PO CO W DOMU TAKI POPSUTY KOT. Lepiej go wrzucić do budki i podsypać kolorowych chrupek.

MIŚ. Takie dałam mu imię. W zeszłym roku ten kot też jakiś czas tam przebywał.
Tak więc nie wiem czy ktoś go nam podrzucił, czy raczej sam nam się podrzucił.
Już wtedy nie miał ogona i jednego oka, nie pamiętam tylko czy kulał.
Ponieważ byłam bardzo zadłużona w lecznicach, próbowałam skombinować kasę,
aby zabrać go do weta, niestety kot znikł, czym gryzłam się strasznie.

Kot według mnie jest fantastyczny, taki gruby, ciepły Misiu.
Gdybym mogła sama wzięłabym go dla siebie, niestety nie mogę.
Z kasą nadal krucho, może póżniej założę mu osobny wątek, może ktoś się dorzuci.

To są fotki z zeszłego roku.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pon mar 14, 2011 14:38 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Miś to bardzo ładne imię. I zdjęcia fajne, wygląda na nich jak ocelot. Dobrze gdyby dzisiaj się pojawił, to zabierzemy go do lekarza. Biedny jest bardzo, siła złego na jednego.
A reszta kotów na szczęście bez zmian. Pod rurą dzisiaj miałam dużą obsadę przy miskach, wszystkie koty jadły ładnie w rządku, żałowałam, że nie miałam aparatu. Cztery białe koty (jeden z ciemnym ogonkiem) i dwa czarne, bardzo to malowniczo wyglądało.

Fanszeta

Post » Wto mar 15, 2011 12:54 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Wczoraj szukałyśmy Misia, a znalazłyśmy Duszkę :D . Mieszka sobie po drugiej stronie ulicy, z córką, bo mała strasznie do niej podobna i trzymają się razem.
Przed chwilą miałam telefon od Kotiki: Duszka złapana i jedzie na sterylkę, :D :D :D
Tak się cieszę, bo za chwilę byłoby za późno.

Fanszeta

Post » Śro mar 16, 2011 12:08 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Czekam na telefon, żeby odebrać Duszkę ze sterylizacji. Wciąż nie mogę uwierzyć, że:
1. Się odnalazła i to w niezłej kondycji
2. Dziewczynom wczoraj udało się ją złapać
3. Wszystko jest na dobrej drodze.
Pod rurą i na 3 Maja wszystko w porządku, tylko Ogonek coś się ostatnio nie pokazuje.

Fanszeta

Post » Śro mar 16, 2011 18:29 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Piękny ten Misio, ale i jednoczesnie biedny :(
Bardzo się cieszę, że Duszka i odnaleziona i złapana :1luvu: :1luvu: :1luvu: Mała łobuziara :twisted:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw mar 17, 2011 8:51 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Z Duszką jest mały kłopot. Była w ciąży i miała uraz miednicy. Cięcie musiało być duże i założono jej kaftanik. Jednak Duszka jest dzikusem i kaftanik zerwała. Musi przebywać w szpitaliku. Dzisiaj dowiemy się, jak się czuje i jakie będą koszty :(
A o Misiu można poczytać na jego wątku: Proszę, przytul popsutego Misia viewtopic.php?f=1&t=125387

Pomimo kłopotów z Duszką jestem przeszczęśliwa :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Przecież z urazem miednicy mogło być już po niej. Aż strach pomyśleć, ile musiała wycierpieć. No, teraz to wszystko na dobrej drodze.

Fanszeta

Post » Czw mar 17, 2011 9:36 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Jestem okropnie roztrzepana, nie napisałam, że odwiedziłam Bułeczkę. Teraz nazywa się Busia albo Bunia, właściwie to taki skrót od całego imienia. Busia leżała podczas wizyty na kanapie, bo to jej ulubione miejsce :D . Dawała się głaskać, ale trochę mnie obsyczała :mrgreen: (po raz pierwszy w życiu), bo przeszkadzałam jej w wylizywaniu grzbietu. To właściwie jedyny kłopot, zrobiła jej się jakieś brzydactwo w tym miejscu, chyba uczuleniowe, bo grzyb ujawniłby się wcześniej.

Tak czy owak czeka ją wizyta u weta.

Busia najbardziej lubi swojego pana, ma z nim b. dobry kontakt. Może dlatego że jako fotograf dużo przebywa w domu. Obiecał zrobić kotce sesję zdjęciową. Bunia jest nadal trochę nieśmiała, nie lubi chodzić po podłodze, chyba że nocą. No i pije mleko, bo nic innego jej nie smakuje. Będzie przestawiana na wodę. Jedzonko dostaje z górnej półki, ma spokojny domek, bez dzieci i innych zwierząt. Myślę, że za jakiś czas zostanie miziakiem, ale z lekkim charakterkiem.

Fanszeta

Post » Pon mar 21, 2011 10:51 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Prawdopodobnie trikolorka ma potomstwo. Tak twierdzi zaprzyjaźniona pani. Dzisiaj chodziłam i nadsłuchiwałam - podobno założyła gniazdo w rurze ciepłowniczej - ale nic nie usłyszałam. A w tym tygodniu miałyśmy dla niej zamówioną sterylkę. :mrgreen:
Reszta kociastych bez zmian, tylko skład pod rurą zmienny.
A ktoś tu do mnie w ogóle zagląda? :(

Fanszeta

Post » Pon mar 21, 2011 14:31 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Ktoś zagląda, ale ktoś ma straszną chandrę i najchętniej nie myślałby o kotach :wink:

No to trikolorka Was przechytrzyła :mrgreen:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pon mar 21, 2011 14:37 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

jaaana pisze:Ktoś zagląda, ale ktoś ma straszną chandrę i najchętniej nie myślałby o kotach :wink:

No to trikolorka Was przechytrzyła :mrgreen:

Bo my pokręcone jesteśmy, znajdziemy kota - chandra, oddamy kota - chandra. Kto nam dogodzi :ryk:
A trikolorka to cffffaniara, ona rzadko przychodziła pod rurę, raczej zaglądała do pani obok. Ta dawała jej proverę. Ale ostatnio w mrozy przestała przychodzić. I co z taką zrobić????

Fanszeta

Post » Pon mar 21, 2011 14:40 Re: GDAŃSK.Stoczniowe i majowe koty.Potrzebna pomoc.

Najpierw przeczytałam, że provera przestała przychodzić 8O
Potem, że pani przestała przychodzić :(
A potem udało mi się zrozumieć. Chyba :wink:

Nie jestem dziś w formie.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

[poprzednia][następna]