Kasa K.II-213 szt.-WAŻNE INFO s75, POTRZEBNE WSPARCIE :(((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 16, 2011 8:19 Re: Kasa K.II-195 szt.+84- WSTRZYMUJEMY, DOPÓKI NIE SPŁACIMY:(

Viena pisze:W sobotę dokarmiana przeze mnie kotka miała zabieg. Niestety była już znowu ciężarna :( (Ostatni miot miała w sierpniu)
Dlatego cena zabiegu wzrosła do 135 zł :|
[/url]

Ale tanio! U nas bywa, że bez ciąży płaci się więcej. Aczkolwiek nie ma się co licytować. Niczyja wina, że kotka była w ciąży. pozdrowienia
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro mar 16, 2011 21:38 Re: Kasa K.II-195 szt.+84- WSTRZYMUJEMY, DOPÓKI NIE SPŁACIMY:(

Dzisiaj dziękuję bardzo MoniceWarszawa oraz Willow_ :1luvu: :1luvu:

"Piękne" zero mamy na saldzie, ale za to posłałam 135 zeta do Vieny :ok: :ok:

MalgWroclaw a ja Tobie jestem winna 150. Posłałaś mi dane i nr konta?

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Czw mar 17, 2011 14:49 Re: Kasa K.II-195 szt.+84- WSTRZYMUJEMY, DOPÓKI NIE SPŁACIMY:(

Bardzo bardzo dziękuję :1luvu: Gdyby nie Wasza pomoc nie byłabym w stanie wykastrować tych dwóch kotek. Cieszę się że choć w małym stopniu udało się zmniejszyć ilość kociego nieszczęścia :ok:

Dziś skończył się bazarek więc zero na koncie wkrótce zniknie :)
ObrazekEros
W stosunku do zwierząt wszyscy jesteśmy nazistami, a świat niekończącą się Treblinką.

Viena

Od: Wto kwi 07, 2009 17:14

Post » Pt mar 18, 2011 11:12 Re: Kasa K.II-195 szt.+84- WSTRZYMUJEMY, DOPÓKI NIE SPŁACIMY:(

Mamy na koncie przelewik za kolejną sterylkę - bardzo dziękujemy :1luvu:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt mar 18, 2011 11:54 Re: Kasa K.II-195 szt.+84- WSTRZYMUJEMY, DOPÓKI NIE SPŁACIMY:(

alareipan pisze:Dzisiaj dziękuję bardzo MoniceWarszawa oraz Willow_ :1luvu: :1luvu:
"Piękne" zero mamy na saldzie, ale za to posłałam 135 zeta do Vieny :ok: :ok:
MalgWroclaw a ja Tobie jestem winna 150. Posłałaś mi dane i nr konta?

"Winna" to nie jest adekwatne określenie. Chciałam zauważyć, że "winnym" można być w interesach albo pożyczkach, czy czymś takim, a nie w pomocy wynikającej wyłącznie z chęci jej niesienia. Nie mam roszczeniowej postawy, dlatego to piszę. I nie dlatego, żeby podkreślić siebie, ale żeby przypomnieć, że roszczeniowa postawa nie jest w porządku.
PW wysłałam rano i chyba je odebrałaś. Trzymaj proszę kciuki za tę drugą, dziką kotkę w mojej toalecie, bo uparła się, żeby mnie wykończyć. Jej postawa jest niewątpliwie roszczeniowa, a roszczeniem jest odzyskanie wolności. pozdrawiam :)
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt mar 18, 2011 11:58 Re: Kasa K.II-195 szt.+84- WSTRZYMUJEMY, DOPÓKI NIE SPŁACIMY:(

:aniolek: :aniolek: :aniolek: :aniolek: :aniolek: :aniolek: :aniolek: :aniolek: :aniolek:
Oby tak dalej dziewczyny :1luvu: :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob mar 19, 2011 17:41 Re: Kasa K.II-195 szt.+84- WSTRZYMUJEMY, DOPÓKI NIE SPŁACIMY:(

widze, ze u was krucho z kasa.... :roll: a ja potrzebuje pomocy wlasnie w postaci kasy na ciachniecia, zwlaszcza, ze jedna kotka spod mojego bloku jak nic jest zaciazona (na moje oko poczatek dopiero, bo ja na goracym uczynku przylapalam ok.2 tyg temu).

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon mar 21, 2011 10:52 Re: Kasa K.II-195 szt.+84- WSTRZYMUJEMY, DOPÓKI NIE SPŁACIMY:(

Kociara82 pisze:widze, ze u was krucho z kasa.... :roll: a ja potrzebuje pomocy wlasnie w postaci kasy na ciachniecia, zwlaszcza, ze jedna kotka spod mojego bloku jak nic jest zaciazona (na moje oko poczatek dopiero, bo ja na goracym uczynku przylapalam ok.2 tyg temu).

jakby co- przywrócili mnie do pracy ( :piwa: ), czyli zarabiam, czyli mogę za tę aborcję założyć, jak nie ratuje Cię dofinansowanie z dołu :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon mar 21, 2011 13:28 Re: Kasa K.II-195 szt.+84- WSTRZYMUJEMY, DOPÓKI NIE SPŁACIMY:(

XAgaX pisze:jakby co- przywrócili mnie do pracy ( :piwa: )

Gratulacje :ok: :ok: :ok:
I niech tak pozostanie!
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pon mar 21, 2011 15:37 Re: Kasa K.II-195 szt.+84- WSTRZYMUJEMY, DOPÓKI NIE SPŁACIMY:(

delfinka pisze:
XAgaX pisze:jakby co- przywrócili mnie do pracy ( :piwa: )

Gratulacje :ok: :ok: :ok:
I niech tak pozostanie!

dziękuję :) za namową szefa zdecydowałam się poprosić o przeniesienie do innego działu- będę zarabiać mniej niż do tej pory, ale wystarczająco dużo, żeby starczyło na wszystko i jeszcze zostało, więc OK. Kamień spadł mi z serca, aż pewnie na parę km było słychać :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pon mar 21, 2011 23:42 Re: Kasa K.II-195 szt.+84- WSTRZYMUJEMY, DOPÓKI NIE SPŁACIMY:(

Bazarek chustowy na KK :) : viewtopic.php?f=20&t=125694
Obrazek

ryb-ka

Od: Pon wrz 04, 2006 12:30

Post » Wto mar 22, 2011 13:18 Re: Kasa K.II-195 szt.+84- WSTRZYMUJEMY, DOPÓKI NIE SPŁACIMY:(

Jeśli można, to chciałabym kilka słów na temat Kasy, a właściwie jej systemu.
Jestem na tym wątku prawie od początku i mam propozycję zarówno dla założycielki wątku i pomysłodawczyni - Aniu, głęboki pokłon przed Tobą :1luvu: ,
jak i dla osób wspierających :1luvu:
a także osób korzystających.
Rozdzieliłam 2 ostatnie grupy, ponieważ nie każda osoba korzystająca próbuje pomóc Kasie, dla dobra innych kotów.

Kasa K to sposób na pomoc osobom/opiekunom, którzy nie mogą w danej chwili lub w ogóle pokryć kosztów kastracji. OK.
Jednak byłoby dobrze, aby te pieniądze do Kasy wracały prędzej czy później, ponieważ potrzeby są gigantyczne.

W związku z tym
apel do osób, które z pomocy skorzystały, ale jeszcze nie pomyślały lub nie zdążyły zrewanżować się.
Nie wiem, czy to dobre określenie.

Jeśli ktoś absolutnie nie może to trudno, ale zdecydowana większość osób ma cokolwiek, aby móc wystawić na bazarki i poprzez sprzedać zasilić Kasę. Trzeba tylko trochę wysiłku i dobrej woli. Nie uda się, trudno, ale choć próba zostanie podjęta.
Może zmniejszyłoby to deficyt Kasy i przestoje.
Potrzeby są naprawdę duże, pilne, kosztowne,
a więc pomyślcie proszę również o innych kotach.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Wto mar 22, 2011 13:27 Re: Kasa K.II-195 szt.+84- WSTRZYMUJEMY, DOPÓKI NIE SPŁACIMY:(

dzieki :) problem w tym, ze w tym miejscu jest z 5 kotow wlasnie czarnych i nie wiem, ktora jest zaciazona. To sa dziczki, wiec nie dam rady podejsc zeby choc zobaczyc czy sutki sie juz pojawily. Macie jakis pomysl na to, jak obadac i "zaznaczyc" sobie te zaciazona kicie?

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt mar 25, 2011 23:35 Re: Kasa K.II-195 szt.+84- WSTRZYMUJEMY, DOPÓKI NIE SPŁACIMY:(

ryb-ka pisze:Bazarek chustowy na KK :) : viewtopic.php?f=20&t=125694

Ryb-ka bardzo dziękuję :1luvu:

Kłaniam się nisko również mydełkowemu trio: Thorkatt, Bonia7 i Vienie :lol: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Dzięki Wam nie ma zera :1luvu: :1luvu: :1luvu: I już tylko 115 zeta brakuje do spłacenia kotki MalgWroclaw :ok: :ok:

Cóż, mogę się tylko dołączyć do apelu Delfinki... Generalnie szału nie ma :roll: Przyznam szczerze trochę utopiłam się na Paluchu, trochę w pracy, kota mam z rakiem i ciężko mam z czasem, bo codziennie coś :? Już mi przeszło kilka razy przez myśl, żeby Kasę zamknąć, ale po dole, jakoś tak przykro :roll: Wsparcie bardzo by mi się przydało :roll:

XAgaX gratuluję! :ok: :ok:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Sob mar 26, 2011 14:00 Re: Kasa K.II-195 szt.+84- WSTRZYMUJEMY, DOPÓKI NIE SPŁACIMY:(

Kociara82 pisze:dzieki :) problem w tym, ze w tym miejscu jest z 5 kotow wlasnie czarnych i nie wiem, ktora jest zaciazona. To sa dziczki, wiec nie dam rady podejsc zeby choc zobaczyc czy sutki sie juz pojawily. Macie jakis pomysl na to, jak obadac i "zaznaczyc" sobie te zaciazona kicie?

ciąża zaczyna być widoczna ok. 4 tygodnia, czyli będziesz miała jeszcze miesiąc na działanie. Nic mądrzejszego niestety nie przychodzi mi do głowy :oops:

alareipan pisze:Już mi przeszło kilka razy przez myśl, żeby Kasę zamknąć, ale po dole, jakoś tak przykro Wsparcie bardzo by mi się przydało

XAgaX gratuluję!

dziękuję :) jeśli mogę Ci jakoś pomóc, daj znać- brak Kasy byłby dużą stratą :(
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia][następna]