Moje MPiki-strzał w 10-Wiosna wróciła*Sezon bajk-owy zaczęty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 16, 2011 9:16 Re: Moje MPiki-strzał w 10 - wiosna idzie, ruszamy 4 litery ;-)

Choliba :? Oby się udało :ok:

A jak nie, zgłosimy na Miau w kwietniu.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro mar 16, 2011 9:22 Re: Moje MPiki-strzał w 10 - wiosna idzie, ruszamy 4 litery ;-)

Wygląda na to że przegrała o 7 głosów. Dogo jak zwykle nie ma ochoty mi działać. Ankieta była aktywna do "This poll will close on 16-03-2011 at 09:16 " :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro mar 16, 2011 9:30 Re: Moje MPiki-strzał w 10 - wiosna idzie, ruszamy 4 litery ;-)

Ano niestety, nie udało się :( A było tak blisko.
Trzeba będzie w kwietniu Pipi zgłosić na Miau.

Erin

Post » Śro mar 16, 2011 9:37 Re: Moje MPiki-strzał w 10 - wiosna idzie, ruszamy 4 litery ;-)

Nie znałam nikogo z kandydatów z tego miesiąca a Pipi nie rozpoznałam z miau. Wcześniej trzeba będzie rozpocząć akcję chociaż wśród znajomych. Dogo "mnie nie chce" przynajmniej technicznie więc nawet banerka nie miałam :(

Życzę udanego urlopu - muszę przypomnieć synowi o złozeniu życzeń kuzynowi, z którym mieszka też w moim imieniu :)

Mam nadzieję że ładnie udało się doczyścić torebkę po jogurcie.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro mar 16, 2011 9:56 Re: Moje MPiki-strzał w 10 - wiosna idzie, ruszamy 4 litery ;-)

Własnie dlatego ja staram się mieć taki sam, albo podobny nick na każdym forum.
Ale spróbujemy powalczyć w kwietniu.
A torebkę jakoś wyczyściłam.

Erin

Post » Śro mar 16, 2011 11:55 Re: Moje MPiki-strzał w 10 - wiosna idzie, ruszamy 4 litery ;-)

Jak Wam dzionek mija?
Bo ja mam trochę roboty, ale spać się chce.

Erin

Post » Śro mar 16, 2011 12:39 Re: Moje MPiki-strzał w 10 - wiosna idzie, ruszamy 4 litery ;-)

Trochę mi się spieszy ale u Was bywa dużo osób więc wcześniej niż u nas zadam najważniejsze pytanie, na dogo tez już byłam:

Mam problemy z małą... wczoraj - nasza sama nie wiedziała co chce - były gonitwy, posapywanie, zalizywanie, wskakiwanie na nas co chwilę, popiskiwanie, nawet bezefektowna próba wysadzenia o 0:30, dziś - kolejną noc urządzała mi nocne szczekanie i wędrówki na wyprowadzanie... Dostała cielęcą kość i trochę ją zaparło aż zastanawiałam się wieczorem czy nie będę musiała pytać o coś na rozwolnienie – trudniej się załatwiać przy tej konsystencji.

Podczas cieczki już wiem że muszę zaczekać ze szczepieniem p/wściekliźnie ale zastanawiam się czy można użyć Fiprex – kleszcze już szaleją... a już przydałoby się zakropić ją kolejną dawka.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro mar 16, 2011 12:41 Re: Moje MPiki-strzał w 10 - wiosna idzie, ruszamy 4 litery ;-)

Ewciu, ja na psiakach się nie znam, ale może któraś z Cioteczek podpowie.

Erin

Post » Śro mar 16, 2011 18:40 Re: Moje MPiki-strzał w 10 - wiosna idzie, ruszamy 4 litery ;-)

Witam Cioteczki, ja trochę sie znam na pieskach ponieważ jak wiecie mam dwa...jeśli będę wiedziała to zawsze podpowiem
Myślę,że śmiało możesz stosować fiprex przy cieczce...ja stosowałam...cieczka trwa ok 21 dni co by to było,żeby przez ten czas nie zabezpieczyć suńki przed kleszczami...pora już też odpowiednia, pokazują sie te paskudztwa i mrozy nic nie dały.
ObrazekObrazek

Sonia93

Od: Sob lis 20, 2010 23:19

Post » Śro mar 16, 2011 22:40 Re: Moje MPiki-strzał w 10 - wiosna idzie, ruszamy 4 litery ;-)

Dziękuję bardzo! Zakraplałam ją 10 lutego więc czas najwyższy na kolejną dawkę! Cieczkę ma od początku marca czyli już dwa tygodnie.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw mar 17, 2011 7:14 Re: Moje MPiki-strzał w 10 - wiosna idzie, ruszamy 4 litery ;-)

witam Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw mar 17, 2011 7:39 Re: Moje MPiki-strzał w 10 - wiosna idzie, ruszamy 4 litery ;-)

Witaj Erin , witajcie kociaste :)
Sonia93 pisze:Witam Cioteczki, ja trochę sie znam na pieskach ponieważ jak wiecie mam dwa...jeśli będę wiedziała to zawsze podpowiem
Myślę,że śmiało możesz stosować fiprex przy cieczce...ja stosowałam...cieczka trwa ok 21 dni co by to było,żeby przez ten czas nie zabezpieczyć suńki przed kleszczami...pora już też odpowiednia, pokazują sie te paskudztwa i mrozy nic nie dały.

U nas było w tym tygodniu ogólne (zwierzęce ) odrobaczaczanie,
potem szczepienia.

Z tymi kleszczami to racja, Franek miał obrożę, ale rzecz jasna zgubił i potem przytargał na sobie ogromnego kleszcza. Wet wyjął (ja jakoś się brzydzę) . Koty mają to szczęście, ze kleszcze raczej nic im nie zrobią ale z psami nie ma żartów (straciłam tak jednego :()
Co do mrozów i kleszczy to chciałam powiedzieć, ze one w mrożne , słoneczne zimy wygrzewają się na słońcu (info. od leśnika) . Jeśli jest bardzo zimno i wilgotno to wtedy część populacji może paść. Najgorsze jest to, że ie mają naturalnego wroga :twisted:

Sorki Erin za off
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Czw mar 17, 2011 8:02 Re: Moje MPiki-strzał w 10 - wiosna idzie, ruszamy 4 litery ;-)

Cześć Słoneczka! :)
Nie ma żadnego off-a, ja chętnie poczytam o pielęgnacji psów, może kiedyś będę miała swojego wymarzonego.
Chociaż dziś jestem trochę wrogo nastawiona, bo ten z góry zaczął wyć o 6:20, kiedy jego "mądrzy" właściciele poszli do roboty. Fajny urlop, nie ma co :roll:

Ale, dość tych smutków - dziś narodowe święto Irlandczyków :) Tak więc Cioteczki:

Obrazek HAPPY ST. PATRICK'S DAY ! Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Erin

Post » Czw mar 17, 2011 8:06 Re: Moje MPiki-strzał w 10 - wiosna idzie, ruszamy 4 litery ;-)

Erin pisze:Ale, dość tych smutków - dziś narodowe święto Irlandczyków Tak więc Cioteczki:

HAPPY ST. PATRICK'S DAY !

O, faktycznie - zupłne zapomniałam :piwa:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw mar 17, 2011 8:07 Re: Moje MPiki-strzał w 10 - wiosna idzie, ruszamy 4 litery ;-)

I zapraszam na szklaneczkę Guinnessa :P

Obrazek

A tu do poczytania:
http://www.vinisfera.pl/wina,784,129,0,0,F,news.html

Erin

[poprzednia][następna]