Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro mar 16, 2011 0:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

ciekawe czy ktoś wpłacił juz na subkonto lisiarni?
podobno wejście do lisiarni zabite dechami, dzwoniła do mnie pani z TOZU. mówiłam jej że trzeba koniecznie koty nauczyć karmić pod bramą. na sobotę są załawione 3 darmowe sterylki.

marlenka dziękuję za piękną akcję na demptowie z inspektorem. może się pochwalisz jak kradłaś kota na aborcyjną? :wink: ty barbarzyńco :ok: :lol:
od kilku dni mam u siebie kocice po aborcjach, także przybyło mi ogonów. tę kolejna kotke marlenka też wezmę do siebie, czy od razu ja odwozisz do tego rozmnażacza? za zabiegi bulimy z prywatnej kieszeni :? ciężkie czasy nastały.....

wróciła do mnie dzika dzicz mała czarna po miesiącu. mówiłam , przestrzegałam że kotka trudna. ci ludzie się jej bali,trzymali w łazience przez prawie miesiąc, kota wystraszona, warczaca. jutro menial zwiezie ją do seji. bo asia zgodziła sie ją oswoić i uczłowieczyć :) dziękuję :1luvu: jej mama biega u mnie po posesji, byla prawie 2 mies u mnie i sie nie oswoiła, cały czas siedziała na oknie, zrobiło się ciepło, więc ją wypuściłam. na posesji u nas wszędzie stoją budki dla kotów i miski z wodą i jedzonkiem, jak będzie chciała może z nami mieszkać na wieki wieków.

szymon wydaje mi się że koty z leborka już usuń, to ogłoszenie pewnie juz jest nieaktualne.
ja ci wysłałam info które są już do zdjęcia.
czy mam ci podesłać też świeże ogłoszenie sally brown i tosi? nic się nie zmieniło, nikt ich nie chce. więc salcia z nami na pewno zostanie już jak się po nią nikt nie zgłosi, bo nawet rychowi żal już ją oddawać. a tosia.....ech nie wiem........pewnie też już będzie wbudowana w miau hotel :( nie stac mnie na tyle kotów rezydentów, więc cały czas niech będą w adopcjach- może się jakis cud zdarzy? :(

25 marca w piatek wynajęłam 2 wielki ławy pod sceną na koncert shantażu w kontraście. obecność obowiązkowa ;)

marea - co prawda, to prawda moja mycha to psychol nad psychole, ale to mój ukochany kot. a ragul ją leje, ona się drze, ja go wyganiam , on sika i wali kupy po złości. ragul goni mychę, mycha dajanke, dajanka rumbę......dzieci mają koty w nosie a koty mają w nosie dzieci- jakoś żyjemy w tym stadle zwierzęco- ludzkim i nie wymiękamy. cierpliwość , cierpliwość tylko może nas uratować :)

31 marca- dawny TYGIEL na władka IV w gdyni, godz. 18.00 - monia dobrze zapamietałam???????? aukcja obrazów trójmiejskich artystów na rzecz kotów z pkdt. będą potrzebne osoby do wieszania obrazów, do przgotowania lokalu w godz. rannych i oczywiście na AUKCJI- odbędzie się sprzedaż kocich gadżetów. maria ile pozostało nam na stanie otwieraczy? przypinek? na aukcję powinna stawić sie cała ekipa pkdt. .
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro mar 16, 2011 0:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Sabino, ja w lisiarni byłam wczoraj (w poniedziałek) po południu i wszystko było ok. Niedostępna jest część prywatna obok, ta druga lisiarnia. I faktycznie zabita dechami, bo facetowi niszczyli i kradli wszystko.
W niedzielę tam będę, z Asią - karmicielką będziemy podawać Prowerę i może łapać już coś na sterylkę. Może uda się jakąs brzuchatą.. No zobaczymy. Te miziaste jeszcze grube nie są..

W Kontraście chętnie się pojawię, jeśli można...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Śro mar 16, 2011 5:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ja wczoraj skręciłem nogę, przewiduję że przez jakiś tydzień będę mobilny tylko o kulach.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Śro mar 16, 2011 7:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

sabina skaza pisze:szymon wydaje mi się że koty z leborka już usuń, to ogłoszenie pewnie juz jest nieaktualne. ja ci wysłałam info które są już do zdjęcia.
tzn. nie wszystkie z Lęborka są do zdjęcia ? nie wiem czy jest sens trzymać ogłoszenia które mają 7-8 miesięcy.
sabina skaza pisze:czy mam ci podesłać też świeże ogłoszenie sally brown i tosi?
Sally ma w miarę nowe, proponuję wymienić za miesiąc-dwa.

Tosi możesz zrobić nowe bo to co jest ma ponad 4 miesiące, poza tym jest tylko jedno zdjęcie na którym kota prawie nie widać...

Zgaduję że nie chcesz ich wydać do pierwszego lepszego domku i stąd przyczyna ich "nieadopcyjności" ;)

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Śro mar 16, 2011 8:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ja jeszcze raz o lecznicy na Piastowskiej. Wczoraj dzwoniłam, żeby sie umówić na szybką sterylizacje , bo jest podejrzenie ropomacicza. A pani dr mówi, że ona nie ma w umowie napisane, że ma sterylizować kotki z ropomaciczem, bo to wtedy podraża. Skończyło sie na tym, że kotka będzie sterylizowana na Obrońców za moje pieniądze. Nie wiem co się dzieje, ale jest coraz gorzej. Miasto interesuje tylko to, żeby było jak najtaniej, ale tak się nie da.
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

Post » Śro mar 16, 2011 8:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

sabina skaza pisze:31 marca- dawny TYGIEL na władka IV w gdyni, godz. 18.00 - monia dobrze zapamietałam???????? aukcja obrazów trójmiejskich artystów na rzecz kotów z pkdt. będą potrzebne osoby do wieszania obrazów, do przgotowania lokalu w godz. rannych i oczywiście na AUKCJI- odbędzie się sprzedaż kocich gadżetów. maria ile pozostało nam na stanie otwieraczy? przypinek? na aukcję powinna stawić sie cała ekipa pkdt. .

Sabina, niewiele..
przkopiowuje bieżacy stan z bazarku:
3. MAGNESY/OTWIERACZE DO BUTELEK:
X.kot pingwineK i niebieskI napis miau - 2szt,
Y. mam 50%zniżki u weta - 5szt,
suma 7szt

4. PRZYPINKI
A. niebieskie koty jak chipsy - 4szt.
B. różowe lucky cats - 4szt
C. kotek pingwinek napis miau - 7szt,
D. kot z serduszkami - 2szt,
E. kto mnie pokocha - 6szt,
F. 50%zniżki u weta - 5szt.
suma 28szt

mam u siebie z 20 +/- planów lekcji, i kilka wiaderek,
generalnie przypinki i magnesy na bazarku kiepsko szły, najwiecej na sprzedaży osobistej na aukcjach.
Będa mogła pojawić sie na aukcji dopiero kolo 17h, jak by było mało tematów, to w pracy w tym czasie mam u siebie w kadrach kontrole z ZUS... jak nie urok to... ,
po za tym choroba jeszcze mnie nie opuszcza... porażka...
jak bym mogła cos pomóc to dawaj znać ;-)
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro mar 16, 2011 9:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Szymon pisalam Ci juz na maila: Psotke i Czarliego zdejmij z ogloszen, one zostaja u mnie, umiesc tez na pierwszej stronie startowej plakat z 1% to wazne!!!!! Wysyłam Ci na maila! Fibka tez juz znalazla dom wiec ja sciagnij z ogloszen a Benny Kuleczka ma prawdopodobnie FIP, nie jest kotem adopcyjnym, jak wyjdzie na prosta bedziemy go dalej oglaszac.

Edit: Fibke, Benego Kuleczke i Kota Szpitalniaczka z Gryfic zdejmij na pewno!

Przy okazji spaceru z córeczkami Sabiny było mi dane zobaczyć kotkę w ciąży, po krótkim wywiadzie środowiskowym okazało się, że koty pochodzą z jednego domu, rozmnażają się i wędrują po całym Demptowie. Pod adresem tych ludzi zostały rzucone oskarżenia o złe traktowanie zwierząt. Pojechałam pod dom obadać sytuacje, zobaczyłam jedną kotkę, zawołałam, była w ciąży więc bez namysłu zabrałam i zawiozłam na sterylizacje. Wczoraj kota odwiozłam z inspektorką Animalsów, sprawdziłyśmy warunki, nie jest źle ale stan zwierząt będziemy monitorować co miesiąc aby nie dobierali sobie więcej, zabrałam też stamtąd królika-samice, bo już jej nie chcą, takie mają podejście do zwierząt. Oto ona Esmeralda :) Do adopcji od zaraz
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro mar 16, 2011 10:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Marlon pisze:Przy okazji spaceru z córeczkami Sabiny było mi dane zobaczyć kotkę w ciąży, po krótkim wywiadzie środowiskowym okazało się, że koty pochodzą z jednego domu, rozmnażają się i wędrują po całym Demptowie. Pod adresem tych ludzi zostały rzucone oskarżenia o złe traktowanie zwierząt. Pojechałam pod dom obadać sytuacje, zobaczyłam jedną kotkę, zawołałam, była w ciąży więc bez namysłu zabrałam i zawiozłam na sterylizacje. Wczoraj kota odwiozłam z inspektorką Animalsów, sprawdziłyśmy warunki, nie jest źle ale stan zwierząt będziemy monitorować co miesiąc aby nie dobierali sobie więcej, zabrałam też stamtąd królika-samice, bo już jej nie chcą, takie mają podejście do zwierząt. Oto ona Esmeralda :) Do adopcji od zaraz
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Jeśli chce ktoś porobić ogłoszenia to bardzo prosze oto opis do zdjęć:

Królik został odebrany podczas interwencji rodzinie, która źle traktowała zwierzęta, zwierzę po prostu im się znudziło. Szukam domu dla uroczego szylkretowego królika - samicy. Esmeralda, bo tak ją tymczasowo nazwałam jest bardzo miłą, przyjazną, uwielbiającą głaskanie 3-letnią panną, nie lubi być brana na ręce ale za to przybiega na pieszczoty sama. Szukam dla niej domu na zawsze, który pokocha ją i będzie ją pielęgnował. Chciałabym aby Esmeralda miała do dyspozycji wybieg w postaci chociaż jednego pokoju, umie korzystać z kuwety więc za potrzebą będzie wracać do klatki.

Od nowego opiekuna oczekuje, że jej nie sprzeda, nie przerobi na pokarm lub futro, nie będzie jej rozmnażać, tresować na niej innych zwierząt. Wymagam podpisania umowy adopcyjnej i zastrzegam sobie prawo do wizyty przed lub/i po-adopcyjnej.
E-mail: marloneczek@wp.pl
Miasto: Rumia/Gdynia
Tel./fax: 509180009
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro mar 16, 2011 10:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

sabina skaza pisze:ciekawe czy ktoś wpłacił juz na subkonto lisiarni?

Ja mam już sygnały od znajomych oraz mojej szefowej, że wpłacały pieniądze na lisiarnię, tak, ze coś tam powinno spływać.
Chociaż powiem Wam, że czasem zła jestem, że ludzie nie doceniają naszej codziennej ciężkiej przecież pracy, którą każdy z nas wykonuje na codzień przy tymczasach w domu, na mieście, tylko duże akcje, najlepiej z drastycznymi zdjęciami powodują odzew, ale cóż, jest, jak jest ...

sabina skaza pisze:31 marca- dawny TYGIEL na władka IV w gdyni, godz. 18.00 - monia dobrze zapamietałam???????? aukcja obrazów trójmiejskich artystów na rzecz kotów z pkdt. będą potrzebne osoby do wieszania obrazów, do przgotowania lokalu w godz. rannych i oczywiście na AUKCJI- odbędzie się sprzedaż kocich gadżetów. na aukcję powinna stawić sie cała ekipa pkdt. .

Tak, to jest czwartek, jeśli w pracy u mnie pożaru nie będzie to wezmę urlop i pomogę od rana w organizacji imprezy.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro mar 16, 2011 11:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

maria_kania pisze:z ogłoszeń na trojmiasto.pl

Przyjmę małego kotka (najlepiej samiec) dane kontaktowe:
Kasia Lipska

E-mail: katarzyna_lipska@interia.pl
Miasto: Ggdańsk
Tel./fax: 725529441

Napisałam do tej Katarzyny, proponując białego kocurka, którego wyciągnęłam od rozmnażaczki z Pustek.
Kasia mi napisała sms, że nie może zadzwonić bo nie ma pieniędzy oraz maila:
"Witam! Chwilowo nie mogę oddzwonić, napisałam jedynie lakonicznego smsa w celu potwierdzenia zainteresowania adopcją. Wykastrowany kotek jak najbardziej mi odpowiada, jest mi to nawet na rękę, wiadomo :) Umowa nie stanowi problemu, chętnie ją podpiszę; muszę się jedynie upewnić, że adopcja, jak to adopcja, nie niesie za sobą żadnych dodatkowych opłat - prawda? Nie chodzi tu tyle o moje finanse, co o fakt, iż jest wokół mnóstwo niechcianych kotów i chcę przygarnąć jednego z nich.

Zapytam jeszcze o pochodzenie kociaka, tzn. jak do Pani trafił, dlaczego go Pani oddaje? Konieczność podpisania umowy sugeruje, że jest Pani z jakiejś fundacji/stowarzyszenia (?).

Jak napisałam w ogłoszeniu, jestem gotowa odebrać kociaka 23.03 po południu.

Czekam na odpowiedź :)

Kasia Lipska"

Cóż nie bardzo mi się to podoba, nie dlatego, że chcę dostać datek przy adopcji ale chcę by kot trafił do odpowiedzialnego domu, który będzie stać na jego utrzymanie i leczenie w razie potrzeby...
Odpisałam:
"Adopcja jako taka jest bezpłatna, jednak jako organizacja utrzymujemy koty będące pod naszą opieką z datków ludzi dobrej woli oraz z własnych prywatnych pieniędzy, również z datków od osób, które adoptują koty, proszę zrozumieć ja w tego kota zainwestowałam sporo własnych pieniędzy, na kastrację, na leczenie, na jedzenie dla niego, nie chodzi o to, że ja chcę aby mi się to zwróciło, chodzi o to, że mnie niepokoi, to, że pani nie ma pieniędzy ani żeby do mnie zadzwonić, ani żeby dostając zdrowego, wykastrowanego kota, zwrócić choć część poniesionych na niego kosztów, dlatego, że ten kot przez całe swoje życie będzie wymagał nakładów finansowych, może chorować, trzeba będzie go odrobaczać, kupować dobrą karmę, żwir, ja po prostu chcę mieć pewność, że panią będzie stać na utrzymanie tego kota przez kilkanaście kolejnych lat.
Proszę zauważyć, że w schronisku również są pobierane opłaty przy adopcji zwierzaka.

Pozdrawiam,
Monika"
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro mar 16, 2011 11:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mpacz78 pisze:
maria_kania pisze:z ogłoszeń na trojmiasto.pl

Przyjmę małego kotka (najlepiej samiec) dane kontaktowe:
Kasia Lipska

E-mail: katarzyna_lipska@interia.pl
Miasto: Ggdańsk
Tel./fax: 725529441

Napisałam do tej Katarzyny, proponując białego kocurka, którego wyciągnęłam od rozmnażaczki z Pustek.
Kasia mi napisała sms, że nie może zadzwonić bo nie ma pieniędzy oraz maila:
"Witam! Chwilowo nie mogę oddzwonić, napisałam jedynie lakonicznego smsa w celu potwierdzenia zainteresowania adopcją. Wykastrowany kotek jak najbardziej mi odpowiada, jest mi to nawet na rękę, wiadomo :) Umowa nie stanowi problemu, chętnie ją podpiszę; muszę się jedynie upewnić, że adopcja, jak to adopcja, nie niesie za sobą żadnych dodatkowych opłat - prawda? Nie chodzi tu tyle o moje finanse, co o fakt, iż jest wokół mnóstwo niechcianych kotów i chcę przygarnąć jednego z nich.

Zapytam jeszcze o pochodzenie kociaka, tzn. jak do Pani trafił, dlaczego go Pani oddaje? Konieczność podpisania umowy sugeruje, że jest Pani z jakiejś fundacji/stowarzyszenia (?).

Jak napisałam w ogłoszeniu, jestem gotowa odebrać kociaka 23.03 po południu.

Czekam na odpowiedź :)

Kasia Lipska"

Cóż nie bardzo mi się to podoba, nie dlatego, że chcę dostać datek przy adopcji ale chcę by kot trafił do odpowiedzialnego domu, który będzie stać na jego utrzymanie i leczenie w razie potrzeby...
Odpisałam:
"Adopcja jako taka jest bezpłatna, jednak jako organizacja utrzymujemy koty będące pod naszą opieką z datków ludzi dobrej woli oraz z własnych prywatnych pieniędzy, również z datków od osób, które adoptują koty, proszę zrozumieć ja w tego kota zainwestowałam sporo własnych pieniędzy, na kastrację, na leczenie, na jedzenie dla niego, nie chodzi o to, że ja chcę aby mi się to zwróciło, chodzi o to, że mnie niepokoi, to, że pani nie ma pieniędzy ani żeby do mnie zadzwonić, ani żeby dostając zdrowego, wykastrowanego kota, zwrócić choć część poniesionych na niego kosztów, dlatego, że ten kot przez całe swoje życie będzie wymagał nakładów finansowych, może chorować, trzeba będzie go odrobaczać, kupować dobrą karmę, żwir, ja po prostu chcę mieć pewność, że panią będzie stać na utrzymanie tego kota przez kilkanaście kolejnych lat.
Proszę zauważyć, że w schronisku również są pobierane opłaty przy adopcji zwierzaka.

Pozdrawiam,
Monika"

Amen :ok:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro mar 16, 2011 11:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Kopiuję wątek na prośbę Agi: viewtopic.php?f=1&t=125449
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro mar 16, 2011 13:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

sabina skaza pisze:ja nie wytrzymałam, mój mail nie był za miły:

"PSEUDOHODOWLE SĄ NIELEGALNE. JAK MOŻNA ROZMNAŻAĆ NIE RASOWE KOTY PODCZAS GDY ORGANIZACJE PROZWIERZĘCE NA CAŁYM ŚWIECIE WALCZĄ O STERYLIZACJE/ KASTRACJE. TO JEST OBURZAJĄCE I OGŁOSZENIE POWINNO BYĆ ZDJĘTE NATYCHMIAST, A "DWIE ŚLICZNE PANIENKI" POWINNY NIEZWŁOCZNIE ZNALEŹĆ SIĘ U WETERYNARZA CELEM STERYLIZACJI. PO CO ROZMNAŻAĆ ZWIERZĘTA- SKORO W SCHRONISKACH JEST ICH TAK WIELE? STAMTĄD TRZEBA JE BRAĆ, A NIE POWOŁYWAĆ NA ŚWIAT NOWE. JOANNA KRUPA W AKCJACH PETY GŁOSI HASŁO: "ZAWSZE ADOPTUJ NIGDY NIE KUPUJ". SKĄD TEN POMYSŁ NA ROZMNAŻANIE KOTÓW NIE RASOWYCH? NAPRAWDĘ BARDZO PROSIMY O ROZWAGĘ I WIĘCEJ DALEKOWZROCZNOŚCI.

SABINA SKAZA Z GRUPĄ PKDT http://www.pkdt.pl

ps. zapraszam na naszą stronke, my kochamy zwierzaki i walczymy o ich godny los.

mój był milszy, ale nie dostałam odpowiedzi. A administrator serwisu na mój wniosek zablokował te bzdurne anonse. Dzięki za wsparcie :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro mar 16, 2011 13:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

fajna odpwiedź dostałam od pseudohodowczyni:

"WEZ SIE LECZ CHORA PSYCHICZNIE I UMYSŁOWO PANNICO-KTO BY PŁACIŁ ZA REPRODUKTORA DLA DACHOWCÓW-WYSTARCZY WYPUSCIC JE NA DWÓR .....! ! ! I WRÓCA ZAPŁODNIONE !!!!!! KRETYNKO-JAK NIE ROZUMIESZ TEGO CO CZYTASZ TO NIECH CI TO PRZECZYTA INTELIGĘTNIEJSZY...!!!!!!!!!!!!!MOJE PANIENKI SA RODOWODOWYMI MEIN COONAMI (MAJA SWOJEGO WETERYNARZA KTÓRY PRZYJEZDZA DO NAS OSOBISCIE!!!) Z CHODOWLI W KRAKOWIE I KOCIAKI OD NICH POJDA DO MOICH ZNAJOMYCH I RODZINY -JUZ JEST WSZYSTKO USTALONE -OPROCZ TEGO PRZYGARNEŁAM 2 DACHOWCE-KASTRATY,SJAMKE I PERSA -WYSTERYLIZOWANEGO ,SWINKE MORSKA I 2 ZÓLWIE WODNE ,A TAKZE BAZANTA KRÓLEWSKIEGO -WSZYSTKIE MOJE POCIECHY MAJA CO JESC ,SA ZASZCZEPIONE NAWET NA WSCIEKLIZNE -CHOCIAZ NIE M TAKIEGO OBOWIAZKU I POTRZEBY BO NIE WYCHODZĄ Z DOMU !!!,CZESNE ,ODROBACZANE I SPIA NA SWOICH KOCYKACH BO MAM DUZY DOM !!!!!!!!!!!!!!!!! I JAK BEDE CHCIAŁA TO PRZYGARNE JESZCZE ICH WIECEJ!"
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro mar 16, 2011 13:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

sabina skaza pisze:fajna odpwiedź dostałam od pseudohodowczyni:

"WEZ SIE LECZ CHORA PSYCHICZNIE I UMYSŁOWO PANNICO-KTO BY PŁACIŁ ZA REPRODUKTORA DLA DACHOWCÓW-WYSTARCZY WYPUSCIC JE NA DWÓR .....! ! ! I WRÓCA ZAPŁODNIONE !!!!!! KRETYNKO-JAK NIE ROZUMIESZ TEGO CO CZYTASZ TO NIECH CI TO PRZECZYTA INTELIGĘTNIEJSZY...!!!!!!!!!!!!!MOJE PANIENKI SA RODOWODOWYMI MEIN COONAMI (MAJA SWOJEGO WETERYNARZA KTÓRY PRZYJEZDZA DO NAS OSOBISCIE!!!) Z CHODOWLI W KRAKOWIE I KOCIAKI OD NICH POJDA DO MOICH ZNAJOMYCH I RODZINY -JUZ JEST WSZYSTKO USTALONE -OPROCZ TEGO PRZYGARNEŁAM 2 DACHOWCE-KASTRATY,SJAMKE I PERSA -WYSTERYLIZOWANEGO ,SWINKE MORSKA I 2 ZÓLWIE WODNE ,A TAKZE BAZANTA KRÓLEWSKIEGO -WSZYSTKIE MOJE POCIECHY MAJA CO JESC ,SA ZASZCZEPIONE NAWET NA WSCIEKLIZNE -CHOCIAZ NIE M TAKIEGO OBOWIAZKU I POTRZEBY BO NIE WYCHODZĄ Z DOMU !!!,CZESNE ,ODROBACZANE I SPIA NA SWOICH KOCYKACH BO MAM DUZY DOM !!!!!!!!!!!!!!!!! I JAK BEDE CHCIAŁA TO PRZYGARNE JESZCZE ICH WIECEJ!"

pytanie- dlaczego nie pisze o reproduktorze w typie MCO (czego też nie popieram, ale jej gadanina trzymałaby się kupy), a tylko o długowłosym - czyli może być i dachowiec, byle z długą sierścią. Początek świadczy o poczuciu winy (agresja i obrażanie adwersarzy)- trzeba obserwować, jak powtórzy- zgłaszać.

Jeszcze ze 2 osoby napiszą o zagrożeniu dla zdrowia/życia kotek, a panna się chyba złamie, jeśli część poinwektywowa maila jest prawdą.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia][następna]