Nim..3 Schr.Łódź- Maciuś bez domu:( Rudiś...:((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 15, 2011 23:10 Re: Nim...3 SchŁódź NapoleonCzarnaRozpacz!:( PERS!Ratunku!str67

Boszsz ,co za sk.....o
Państwo za pieniążkami pewnie goni i nie ma czasu zająć się biedakiem,szok,normalnie szok,przeraża mnie to :(

Kciuki za biedaka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
A jak Napoleonek dzisiaj ?
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto mar 15, 2011 23:28 Re: Nim...3 SchŁódź NapoleonCzarnaRozpacz!:( PERS!Ratunku!str67

Jak z jego jedzeniem? :roll: Nieciekawie to wygląda :|

Kobitki głosujemy na andzelika1952 http://www.radomsko24.pl/m/gphotos/grou ... /chodorek/
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto mar 15, 2011 23:32 Re: Nim...3 SchŁódź NapoleonCzarnaRozpacz!:( PERS!Ratunku!str67

ruru pisze:Obrazek

8O Przecież to sama skóra i kości!!! Jak można doprowadzić zwierzaka do takiego stanu??
ObrazekObrazek

abradaque

Od: Czw kwi 08, 2010 17:50

Post » Śro mar 16, 2011 6:27 Re: Nim...3 SchŁódź NapoleonCzarnaRozpacz!:( PERS!Ratunku!str67

Asiu Ciepła, a ja myślę, że Ty byś sobie fantastycznie poradziła z persem! Czym jest czesanie kota i przemywanie oczu wobec opieki nad polamanymi zwierzakami, które u siebie mialas???!!! Poza tym one są golone tak jak ten biedak na fotce, bo zwykle są już bardzo sfilcowane.
Asiu ratuj rudą persię, dopóki je.....
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro mar 16, 2011 7:52 Re: Nim...3 SchŁódź NapoleonCzarnaRozpacz!:( PERS!Ratunku!str67

Opieka nad Persem to naprawdę nic trudnego.Kwestia wprawy i poukładania sobie dnia.Rano 15-20 min na pielęgnację i w tej kwestii spokój na cały dzień.A i kot przyzwyczajony do rutynowych zabiegów będzie znosił je za spokojem.Wszystkie wiemy ile czasu poświęcamy naszym kotom nawet na zabawę i mizianie.Jeśli ktoś go nie ma to po co mu zwierzak?Qrcze nie rozumiem?Bo był śliczną puchatą,małą kuleczką?Czy to fanaberie ludzkie?Nie kumam tego.Tylko co za człowiek który się nie przyzwyczai,nie pokocha.......?
Każdy poradzi sobie z opieką nad Persem.Trzeba tylko trochę uwago i serca.No i dobry ,bez workowy odkurzacz :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Nie bójcie się.Jeśli ktoś może pomóc rudziutkiemu............

kattie

Od: Pon lut 21, 2011 20:55

Post » Śro mar 16, 2011 8:04 Re: Nim...3 SchŁódź NapoleonCzarnaRozpacz!:( PERS!Ratunku!str67

ja już pisałam ruru, że jak biały persik bedzie miał złe wyniki badań (popytałam dziewczyne kuzyna- ta rasa ma wyjątkowa skłonnośc do problemów jelitowych - stąd wymioty i chudnecie) to mogę zamiast niego wziąc rudego.

Dziś wyczytałam taką ot historię była hudzina nie wiadomo co jej było a teraz to piekny kot
http://kotyperskie.eu/ historia Baksa (to mnie pociesza że z Persikiem będzie ok)
poszukuje roślinek i grzałki do akwarium.

ysmay

Od: Nie wrz 12, 2010 10:32

Post » Śro mar 16, 2011 8:59 Re: Nim...3 SchŁódź NapoleonCzarnaRozpacz!:( PERS!Ratunku!str67

no tak ysmay, ale co to mają być te złe wyniki?
i co wtedy z tym persem?
został wyciągnięty ze schroniska, by pojechać do Ciebie, a teraz jak będą wyniki złe to co z nim? ma wrócić do schroniska?

:(
Obrazek

magdaradek

Post » Śro mar 16, 2011 9:16 Re: Nim...3 SchŁódź NapoleonCzarnaRozpacz!:( PERS!Ratunku!str67

magdaradek tak jak juz tu było pisane złe wyniki które uniemozliwiłyby mu podróż do Warszawy.

Dobra od tej pory jestem pod tel. bo zmykam do pracy. Czekam na wieści

o to chodziło
ruru pisze:
ysmay pisze:Czy Persik juz łysy, bo nie wiem czy umawiac go na golenie?
Jak on się miewa?

z Persikiem jest bardzo źle, jest ogolony i to jest skóra i kości
nie chce jeść nadal :(
została wysłana krew na badania jutro będą wyniki

i dziewczyny zastanawiały sie czy nadaje sie w takim stanie do transportu. Czekamy na wyniki
poszukuje roślinek i grzałki do akwarium.

ysmay

Od: Nie wrz 12, 2010 10:32

Post » Śro mar 16, 2011 9:39 Re: Nim...3 SchŁódź NapoleonCzarnaRozpacz!:( PERS!Ratunku!str67

ruru pisze:Obrazek

Mogę dać to zdjęcie na fb :?:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro mar 16, 2011 10:35 Re: Nim...3 SchŁódź NapoleonCzarnaRozpacz!:( PERS!Ratunku!str67

ysmay pisze:magdaradek tak jak juz tu było pisane złe wyniki które uniemozliwiłyby mu podróż do Warszawy.

Dobra od tej pory jestem pod tel. bo zmykam do pracy. Czekam na wieści

o to chodziło
ruru pisze:
ysmay pisze:Czy Persik juz łysy, bo nie wiem czy umawiac go na golenie?
Jak on się miewa?

z Persikiem jest bardzo źle, jest ogolony i to jest skóra i kości
nie chce jeść nadal :(
została wysłana krew na badania jutro będą wyniki

i dziewczyny zastanawiały sie czy nadaje sie w takim stanie do transportu. Czekamy na wyniki

no tak, ja rozumiem.....tylko jeśli persik zacznie zdrowieć, a mam nadzieję, że zacznie, to zostanie bez DT :(
Obrazek

magdaradek

Post » Śro mar 16, 2011 12:08 Re: Nim...3 SchŁódź NapoleonCzarnaRozpacz!:( PERS!Ratunku!str67

jeśli kot ma szanse na życie
to ysmay go weźmie- tak jest zadecydowane,
tak jesteśmy umówione
to jest jego DT
ruda jest od wczoraj w schronisku
nie jest - jeszcze- w tak koszmarnym stanie
ale jej również bardzo, bardzo potrzebny DOM
ysmay po prostu deklaruje
miejsce dla potrzebującego biedaka, który będzie mógł pojechać

niedługo zadzwonię do lecznicy :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro mar 16, 2011 12:28 Re: Nim...3 SchŁódź NapoleonCzarnaRozpacz!:( PERS!Ratunku!str67

Co nagle tyle persów w schronie?? 8O
Mam nadzieję, że znajdą DT. U mnie siedzi jeszcze Blanka. Czekam z ogłoszeniem, bo jeszcze jedna szczepionka. Ale potem będzie wolne. Teoretycznie drugi kot też by się zmieścił, ale myślę, że znajdzie bliżej DT. Do persów mam słabość.. Tyle ich już się przewinęło przez mój dom.. Wyciągajcie je bo zmarnieją.. :(
Zabaweczki sobie znaleźli... Ciekawe co teraz będzie modne? Ragdolle? :evil:
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Śro mar 16, 2011 12:34 Re: Nim...3 SchŁódź NapoleonCzarnaRozpacz!:( PERS!Ratunku!str67

Ragdolle nie bo sporo kasy kosztują.A z Persami pseudo hodowli jest tyle że szok.Na Allego wystarczy wejść.300-400 zł kociak.A potem fru na ulicę :evil: :evil: :evil: Draństwo :evil: :evil: :evil: :evil:

kattie

Od: Pon lut 21, 2011 20:55

Post » Śro mar 16, 2011 14:07 Re: Nim...3 SchŁódź NapoleonCzarnaRozpacz!:( PERS!Ratunku!str67

Wyników Persila jeszcze nie ma,
w nocy troszkę, odrobinkę zjadł
ale też i zwymiotował :(

no i zgłosił się dla niego DS z Łodzi
który czeka na niego, jest w kontakcie z p. Wet

także dzisiaj transport odwołany,
ale pewnie możemy myśleć o rudej dla ysmay..
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

[poprzednia][następna]