Catnaperka pisze:Jak się czuje Zyta? I ten długowłosy, straszy. Przepraszam nie doczytałam ile może mieć lat? Miał coś robione z ta trzecią powieką? Widzi?
Zyta czuje się całkiem dobrze i okazało się że Zyta jest wysterylizowana - ja w schronie pracuję dopiero kilka miesięcy, wszystkie informacje o kotach, które już były jak przyszłam, muszę opierać na informacjach przekazywanych przez osoby pracujące tam dłużej.
Jak widać nie wszystko jest podawane zgodnie ze stanem faktycznym. Najpierw wiek zawyżony, teraz info że już po sterylce ( ale na szczęście obydwie informacje na korzyść kotki).
To, że ona jest po sterylce, okazało się jak przekazałam informację, że jest osoba, która jest Zytą zainteresowana - sama do mnie zadzwoniła, Zytę widziała na wątku. Niestety rozmawiałam z tą Panią tylko telefonicznie, Pani wprawdzie przyszła do schroniska, ale dzisiaj, kiedy ja miałam dzień wolnego (chociaż przekazywałam info o wolnym) więc nie miałam możliwości rozmowy " na żywo".
A długowłosy Bolek ( przez niektórych Wojtkiem zwany) - wiek ok. 8 - 10 lat, jest bardzo radosnym kotem i bardzo dużym

w porównaniu do innych kotów. Z tą 3-cią powieką nie miał nic robione (lewe oko), ale po podawaniu lekarstw prawe wygląda już całkiem dobrze, a lewe o wiele lepiej, ale na to lewe raczej nie widzi, nie jest to oko "czyste".
Dzisiaj Bolek pojechał do weta na kontrolę, a wczoraj przyczepiałam info, żeby go nie karmić - jeżeli lekarz uznał, że jego zdrowie pozwala na kastrację, to został dzisiaj wykastrowany, bo niestety chłopak nie pachniał zbyt dobrze.