Moderator: Moderatorzy
adelka99 pisze:pixie65 na tym co wyczytałam z ulotki. Peritol wydalany jest przede wszystkim przez nerki. Przy zaburzeniach wątroby tez należy uważać.
Dlatego pytam o dawkę.
adelka99 pisze:Slonko_Łódź wyczytałam, że podajesz peritol swojej Yennie. Jaką dawkę Twoja kicia dostaje?
Slonko_Łódź pisze:adelka99 pisze:Slonko_Łódź wyczytałam, że podajesz peritol swojej Yennie. Jaką dawkę Twoja kicia dostaje?
Yennefer dostaje dwa razy dziennie po 1/4 tabletki. Nogi wlecze ale ona nigdy nie chodziła dobrze... Teraz ogólnie mniej ruchliwa jest więc zaniki mięśni postępująCzekam na ocieplenie- zawsze latem- jak już wywozimy ją na weekendy na wieś (gdzie chodzi sporo) nogi są trochę mocniejsze. Jesienią już zazwyczaj łaziła porządnie a zimą znowu stopniowo coraz gorzej. Próbowałam odstawić peritol ale Yenna bez niego słabo je. Stwierdziłam, że trudno- wolę żeby jadła. Yennefer peritol dostaje prawie od diagnozy czyli z 7 miesięcy. Nie zauważyłam, żeby stan nerek pogorszył się po jego wprowadzeniu.
Lemoniada pisze:.... Mam wrażenie, że traci chęci do życia, a mnie lada moment znienawidzi, o ile już tego nie zrobił
PcimOlki pisze:Lemoniada pisze:.... Mam wrażenie, że traci chęci do życia, a mnie lada moment znienawidzi, o ile już tego nie zrobił
Nie przenoś wprost fikcji swoich wrażeń, na obiektywną rzeczywistość.
Nigdy nie dowiemy się, co naprawde koty czują, myślą i chcą.
Ich stany są zawsze naszymi wymysłami.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości