Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 16.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 15, 2011 15:10 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

casica pisze:
mirka_t pisze:Korzystając z okazji, że mój wątek jest tak poczytny pozwolę sobie podsunąć ten wątek. http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=123654

W skrócie sprawa wygląda tak. Zofia&Sasza znalazła u asia2 tymczasowy dom tymczasowy dla kota, któremu wyszły ujemne testy na FeLV i FIV. Nikt jednak nie chciał przejąć Groszka od asia2, więc ten tymczasowy tymczas stał nieaktualny i zmienił się zwykły tymczas. Po 2 tygodniach kot się rozchorował a ponowny test na FeLV wyszedł dodatni. Na Groszka czeka dom stały. Nie wiem czy dom stały partycypuje w kosztach leczenia kota, ale są one ogromne. Groszek dostaje Virbagen Omega. Dzisiaj asia2 porosiła nieśmiało w wątku o pomoc finansową jednak nie zauważyłam ruchów w tym kierunku.

Bardzo proszę o pomoc dla asia2. Została sama z chorym kotem i ogromnymi kosztami jego leczenia.

Jakie to wzruszające.
A jakie byłoby szlachetne gdyby było szczere
Każdy sądzi według siebie :!:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto mar 15, 2011 15:13 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

alfabia pisze:
mirka_t pisze:Korzystając z okazji, że mój wątek jest tak poczytny pozwolę sobie podsunąć ten wątek. http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=123654

W skrócie sprawa wygląda tak. Zofia&Sasza znalazła u asia2 tymczasowy dom tymczasowy dla kota, któremu wyszły ujemne testy na FeLV i FIV. Nikt jednak nie chciał przejąć Groszka od asia2, więc ten tymczasowy tymczas stał nieaktualny i zmienił się zwykły tymczas. Po 2 tygodniach kot się rozchorował a ponowny test na FeLV wyszedł dodatni. Na Groszka czeka dom stały. Nie wiem czy dom stały partycypuje w kosztach leczenia kota, ale są one ogromne. Groszek dostaje Virbagen Omega. Dzisiaj asia2 porosiła nieśmiało w wątku o pomoc finansową jednak nie zauważyłam ruchów w tym kierunku.

Bardzo proszę o pomoc dla asia2. Została sama z chorym kotem i ogromnymi kosztami jego leczenia.

No przecież jak jej nie stać na leczenie kota to mogła go nie brać!

Wybacz, ale to jest wyjątkowo bezduszne. :roll:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto mar 15, 2011 15:27 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

alfabia pisze:

wyjątkowo niemądry i głupio-złośliwy komentarz
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto mar 15, 2011 15:29 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Fredziolina pisze:
alfabia pisze:No przecież jak jej nie stać na leczenie kota to mogła go nie brać!

tylko nie zapomnij o tym asoia2 przypomnieć, tutaj viewtopic.php?f=1&t=123654

skomentuje podobnie jak wyżej
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto mar 15, 2011 15:40 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Casica a co masz przeciwko mojej szczerości? Co wiesz o moich powiązaniach z asia2? Jak śmiesz się w ogóle wypowiadać na ten temat.

Przecież Ty nie lubisz kotów. Lubisz wyłącznie swój obraz kociejmatkiboskiej
Te Twoje interwencje w różnych wątkach z sympatią dla kotów nie mają nic wspólnego. Wyłacznie z budowaniem własnego pomniczka, są jeszcze tacy, którzy się na to nabierają. Szczęśliwie coraz ich mniej.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto mar 15, 2011 15:43 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

casica pisze:Przecież Ty nie lubisz kotów. Lubisz wyłącznie swój obraz kociejmatkiboskiej
Te Twoje interwencje w różnych wątkach z sympatią dla kotów nie mają nic wspólnego. Wyłacznie z budowaniem własnego pomniczka, są jeszcze tacy, którzy się na to nabierają. Szczęśliwie coraz ich mniej.

Prowadzisz jakieś statystyki :?: 8)
Czy wieszczysz :?:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto mar 15, 2011 15:45 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Casica robi za matkęboskąprorokującą.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Wto mar 15, 2011 15:50 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

A brzmi jak Pytia na kacu...
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto mar 15, 2011 15:53 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

casica pisze:
mirka_t pisze:Casica a co masz przeciwko mojej szczerości? Co wiesz o moich powiązaniach z asia2? Jak śmiesz się w ogóle wypowiadać na ten temat.

Jeżeli można Cię poprosić, casico, to nie dodawaj jakiejś wrednej ideologii do polityki. Skoncentruj się proszę na faktach. Ja również kibicuję Groszkowi, ale finansowo pomóc w tej chwili nie mogę. Myślę, że miło by było, gdybyś przyłączyła się do wspierających Groszka - niekoniecznie kasą (jeżeli nie możesz), ale dobrym słowem.

vega013

Post » Wto mar 15, 2011 16:16 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Dobry ze mnie człowiek, więc specjalnie dla mrr :arrow: śledziłam dzisiaj Czarną.

Szkoda, że zbliżenia wyszły nieostro, ale Czarną widać. Widać, że chodzi, je i pije, wskakuje i zeskakuje. Nie trzeba się o nią martwić.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Wto mar 15, 2011 16:16 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

vega013 pisze:
casica pisze:

Jeżeli można Cię poprosić, casico, to nie dodawaj jakiejś wrednej ideologii do polityki. Skoncentruj się proszę na faktach. Ja również kibicuję Groszkowi, ale finansowo pomóc w tej chwili nie mogę. Myślę, że miło by było, gdybyś przyłączyła się do wspierających Groszka - niekoniecznie kasą (jeżeli nie możesz), ale dobrym słowem.

Groszka tak, znam ten wątek.
Ale przecież nie o Groszka tu chodzi, przynajmniej nie w tym wątku i nie mirka_t.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto mar 15, 2011 17:15 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Dobry ze mnie człowiek, więc specjalnie dla mrr :arrow: śledziłam dzisiaj Czarną.

Szkoda, że zbliżenia wyszły nieostro, ale Czarną widać. Widać, że chodzi, je i pije, wskakuje i zeskakuje. Nie trzeba się o nią martwić.

A dlaczego trzymasz kawę na balkonie? :wink:

vega013

Post » Wto mar 15, 2011 17:18 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

To pojemnik na odpady toksyczne czyli pety niby TŻta. 8)
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Wto mar 15, 2011 17:24 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

casica pisze:Groszka tak, znam ten wątek.
Ale przecież nie o Groszka tu chodzi, przynajmniej nie w tym wątku i nie mirka_t.

Powiem Ci tak: Niezależnie od tego, co poeta (znaczy - Mirka) miał na myśli, jeżeli prośba o udzielenie pomocy Groszkowi odniesie skutek, to należą się Mirce wyrazy szacunku.

vega013

Post » Wto mar 15, 2011 17:40 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

dalia pisze:
alfabia pisze:

wyjątkowo niemądry i głupio-złośliwy komentarz

Ooooo Dalia zauważyła sarkazm :ok:

alfabia

Od: Pon lis 24, 2008 20:31

[poprzednia][następna]