[WAW]Koty spod PKiN - potrzebna pomoc doświadczonych łapaczy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 14, 2011 17:07 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

Szalony Kot pisze:Nikt, a kartki nie widziałam :/
Ja ostatnio skutecznie omijam centrum, więc nie mogę powiesić :oops:

To może jutro wiśnę następną.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto mar 15, 2011 10:43 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

Huston, mamy problem!

Czy kociaki mogly sie zarazic od nas czymś grypo-żołądkowo-podobnym, które w ciagu 3 godzin doprowadziło mnie na SOR w Zakopcu i 2 kroplowek, dopadlo mojego Ojca który był z nami, mojego TZta przez co musielismy skrocic urlop i moją tesciową do której wpadlismy po drodze na 5 minut odebrac nasze koty?

Wczoraj rano w kuwecie byly eleganckie kupale, dzis tylko jeden uformowany, reszta to sraka (nawet na podłodze - bidule celują w kuwete ale widać maja niezły odrzut).

Jak poznac czy kot sie odwodnił? Czy są jakies domowe sposoby leczenia? Czy w Boliłapce obslużą je za free? Co najmniej jeden jest zdrowy, nie zaszkodzi mu jak dostanie leki takie jak reszta?
Obrazek

agnieszka336

Od: Czw lis 27, 2008 20:58

Post » Wto mar 15, 2011 10:47 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

Cholera :? Wątpię, żeby się od Was zaraziły, oby to była tylko sraka z racji przemeblowania i stresu, zmiany karmy itd. Kompletnie się nie znam na takich maluchach, a jak zachowanie? Widać, że gorzej się czują?

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto mar 15, 2011 10:57 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

Mogły się zarazić, my kiedyś mieliśmy problem żołądkowy wspólnie z naszymi kotami...

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Wto mar 15, 2011 10:59 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

Cholera... :? Może to jednak tylko zmiana karmy...

OKI

Post » Wto mar 15, 2011 11:06 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

agnieszka336 pisze:Jak poznac czy kot sie odwodnił? Czy są jakies domowe sposoby leczenia? Czy w Boliłapce obslużą je za free? Co najmniej jeden jest zdrowy, nie zaszkodzi mu jak dostanie leki takie jak reszta?

Podobno jak odciągnięta na karku skóra zostaje w formie takiej fałdki i nie wraca na miejsce, to świadczy o odwodnieniu, ale nie znam się :(
Aha i pamiętam radę Jopop z moich pierwszych tymczasów - jak mają srakę to nie dawać mokrego żarcia. Intestinal jest świetny w takich sytuacjach.
Jeśli się zaraziły od ludzi to nawet lepiej, bo zaraz powinno przejść, ja bym się bardziej denerwowała panleukopenią...

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Wto mar 15, 2011 11:12 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

seidhee pisze:
agnieszka336 pisze:Jak poznac czy kot sie odwodnił? Czy są jakies domowe sposoby leczenia? Czy w Boliłapce obslużą je za free? Co najmniej jeden jest zdrowy, nie zaszkodzi mu jak dostanie leki takie jak reszta?

Podobno jak odciągnięta na karku skóra zostaje w formie takiej fałdki i nie wraca na miejsce, to świadczy o odwodnieniu, ale nie znam się :(
Aha i pamiętam radę Jopop z moich pierwszych tymczasów - jak mają srakę to nie dawać mokrego żarcia. Intestinal jest świetny w takich sytuacjach.
Jeśli się zaraziły od ludzi to nawet lepiej, bo zaraz powinno przejść, ja bym się bardziej denerwowała panleukopenią...

Były szczepione ok. tygodnia temu :? (od piątku do poniedziałku po sztuce). Do niedzieli po południu były parami w dwóch różnych domach :roll: I tak na raz?

OKI

Post » Wto mar 15, 2011 11:47 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

Agnieszko, ja bym się nie zastanawiała i jechała jak najszybciej do Boliłapki. Oczywiście, zostaną obsłużone "na kredyt" jokotowy.
Panleuko szaleje wszędzie, oby to nie było to.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto mar 15, 2011 11:48 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

Chyba pojechała, bo nawet pw wisi

OKI

Post » Wto mar 15, 2011 14:26 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

Moja Zuzia ma biegunkę, może coś sprzedała maluchom :oops: ? Sama nie wiem, ona raczej ma to po odrobaczeniu, podejrzane są lamblie .. ale może to jakaś wirusówka? :(

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto mar 15, 2011 16:45 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

gdyby to było od Zuzi to też powinny chorować tylko 2 najpierw.

panleuko mało prawdopodobne, ale oczywiście trzeba być czujnym.

rozmawiałam z agnieszką, jedzie do Boliłapki
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto mar 15, 2011 18:22 Re: [WAW] Metro Centrum - kocia rodzina mieszka w krzakach :(

Tuptam niecierpliwie i czekam na wieści.
Mam nadzieję, że nic poważnego

OKI

[poprzednia][następna]