mały BURAŚ co nie chce pod płot wracać- Jest DT :) W-wa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 14, 2011 16:17 Re: mały BURAŚ co nie chce pod płot wracać- Jest DT :) W-wa

myślę, ze o ile to nie biegunka tylko paciaja, to trzeba go odrobaczyć. Bo jak on nadal robale wydala, to dużo paskud musi mieć i kupy się pewnie unormują jak się pozbędzie towarzystwa. Może kuraka mu ugotuj, puszki odstaw.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon mar 14, 2011 16:51 Re: mały BURAŚ co nie chce pod płot wracać- Jest DT :) W-wa

Wrociłam; dziś lekkie przegłodzenie. Jutro odrobaczamy przez 3 dni i kupiłam też RC Intestinal.
Smutno, że posiedzi jeszcze w łazience, ale bawimy się z nim (mimo pazurków jak igły) i miziamy.
Idę mu zakroplić do oczu. Znacznie lepiej już oczka, ale jeszcze trochę łzawią. Myślę, że do środy będziemy zakraplać (= 7 dni) a jeśli nie będzie 100% poprawy to przedłużymy.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto mar 15, 2011 10:41 Re: mały BURAŚ co nie chce pod płot wracać- Jest DT :) W-wa

Aniprazol zrzygany. W wymiocinach żywa glista ok.7-8 cm :evil: Zamówiony Profender, podamy 1/2 małej pipetki (klusek zważony dziś rano - 1 kg 8O ).
Buraś vel Mura ma już dość zabiegów przy nim. :(
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Wto mar 15, 2011 10:49 Re: mały BURAŚ co nie chce pod płot wracać- Jest DT :) W-wa

1kg... waga normalnego dwumiesięczniaka....
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto mar 15, 2011 10:52 Re: mały BURAŚ co nie chce pod płot wracać- Jest DT :) W-wa

Mysza pisze:1kg... waga normalnego dwumiesięczniaka....

Gdybym go zobaczyła na dworze, dałabym mu 4 miesiące. Ale on wg wetów ma już stałe zęby. Z drugiej strony pazurki ma jeszcze jak dwumiesięczny kociak :twisted:
Glisty go dość skutecznie odchudziły i być może były przyczyną tego, że nie miał możliwości urosnąć. Szkoda mi kluska, ale jeszcze będzie z niego Kot przez duże K :ok:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Wto mar 15, 2011 10:56 Re: mały BURAŚ co nie chce pod płot wracać- Jest DT :) W-wa

Takie sobie łazienkowe zdjęcia (za to kot ładny):
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ps: ucho ma znaczone po kastracji, śmiejemy się z TŻ-em, że dziurkaczem to zrobili.
(wolę jednak proste przycięcie końcówki, takie ślady jak ten niekoniecznie muszą być specjalne, mogą powstać przy pogryzieniach. Ale na szczęście ten już na ulicę nie trafi)
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Wto mar 15, 2011 11:37 Re: mały BURAŚ co nie chce pod płot wracać- Jest DT :) W-wa

z tym uchem to się dosłownie godzinę spóźniłyśmy ;) i by w ogóle nie miał naciętego ;)

Bidilek malutki. Tam wszystkie koty takie chude :( ale nie będę się tu niepotrzebnie rozpisywać...
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

[poprzednia]