Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon mar 14, 2011 15:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Właśnie wróciłam z lisiarni. Pocieszająca jest jedna sprawa - tam faktycznie jest więcej kotów adopcyjnych. Tak naprawdę - chyba większość. Teraz, jak byly głodne, dało się nie tylko podejść, ale niektóre dotknąć, a kilka nawet pogłaskać. Jest kilka młodych, myślę, że mają mniej niż pół roku.. W ferworze walki z pasztetami i tabletkami tym młodym chyba fot nie zrobiłam, ale poprawię się w niedzielę. Myślę, że z Asią w sumie podałyśmy tabletki ok dziesięciu panienkom. W tym na pewno jednej, która zaczyna marcować.
Pojawiły się dwie dziewczynki, które dostają karmę ze sklepu zoologicznego obok. Kumate, pogadałyśmy z nimi, jedna może w domu przetrzymać jednego kota po zabiegu, rwała się do tej koteczki, która zaczarowała Marzenę i mnie na początku. Ja mam już inne swoje typy - kocurek krówka, przesłodki, dość mały. Dwa/dwie buraski w paseczki bardzo drobne, w kreski, a nie w pręgi, jak większość tam. I biała panna w bure łatki, z zielonymi ślipkami obrysowanymi czarną konturówką ;) Oprócz tego i inne się łaszą, ale te takie w kolorach najbardziej..chodliwych, że się tak brzydko wyrażę.
Rozmawiałam też z panią, która mieszka obok i należy do karmicieli, ucieszyła się, że ktoś coś robi w końcu, bo martwił ją fakt, że innym ludziom koty zaczynają przeszkadzać (nie dziwię się - używają okolicznej piaskownicy w celu wiadomym).
A na koniec wiadomość - załamka. Obok jest druga ferma, która dziala.. Ja tam na część jej terenu poprzednio wlazłam, to tam, gdzie piła tarczowa byla i samochod... Teraz to jest ogrodzone. Objawił się właściciel tejże - prawdopodobnie o nim mówił Szymon - facet faktycznie a to z siekierą,a to z łopatą.. Ale chyba niegroźny, walczy z wandalami tylko.
Otóż u tego faceta mieszka kolejnych 20 kotów. Mówil o dwóch brzuchatych kotkach.. Ogólnie - mentalność..ech. Ale ktoś z darem przekonywania może byłby w stanie na niego wpłynąć i namówić do podawania tabletek anty. Bo pan z gatunku gaduła,ale słuchający.
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pon mar 14, 2011 17:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ehh, Ania, okropne to miejsce i ogrom kotow :? pewnie te dzikusy z tej sterty blach teraz zlikwidowanej przeniosly sie na tej jego teren :?
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon mar 14, 2011 17:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

PS.. Asia ma już umówioną jakąś lecznicę na sterylki, a oprócz tego z pieniędzy zbieranych w sklepie do słoja na pierwszą sterylkę kasa. Chce lada dzień coś łapać. Czekać na jakieś decyzje, czy już działać?
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Pon mar 14, 2011 17:05 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Marea pisze:Ehh, Ania, okropne to miejsce i ogrom kotow :? pewnie te dzikusy z tej sterty blach teraz zlikwidowanej przeniosly sie na tej jego teren :?

No właśnie raczej nie, on się szczyci tym, że ma swoje własne 20... :/ Wiadomo, że pewnie się mieszają trochę. Część "naszych" śpi w jego pustej chłodni, tam mają dziurę w ścianie. Podobno biją się z jego kotami.
Mały piesek należy do niego, uciekał przez dziurę w płocie, ale dziura załatana...

KaleidoStar

Post » Pon mar 14, 2011 17:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

A macie gdzie kotki przetrzymywac po zabiegach? spoldzielna dala jakies pomieszczenie? lecznica przetrzyma? to dosc istotny fakt ;) no bo raczej slabo widze wciskanie dzikiego kota do jakiejs dziewczynki do lazienki ;) jak jets kasa na ten cel to w zasadzie na co czekac ;)
Obrazek

Marea

Post » Pon mar 14, 2011 17:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ja mogę przetrzymać, jakby co. Albo mamę namówię, ona tuż obok mieszka ;)
Dziewczynkę musimy jeszcze wybadać, pojawily się akurat jak ja musiałam spadać...

KaleidoStar

Post » Pon mar 14, 2011 17:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

No to dzialajta, dzialajta ;)
Obrazek

Marea

Post » Pon mar 14, 2011 17:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mpacz78 pisze:Z moich Kromka znalazła dom, wstrzymywałam się z podaniem tej informacji, bo jest tam dopiero od piątku, ale dzisiejsze informacje z nowego domu są raczej dobre, wiec mam nadzieję że się tam przyjmie.

A jak tam "moje" dwie dziczki?

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Pon mar 14, 2011 17:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Monika napisala w swoim watku ze trikolorke dzis wypuscila na podworko, bo nie bylo widokow na oswojenie ;)
Obrazek

Marea

Post » Pon mar 14, 2011 17:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Baaardzo proszę o pomoc, ale nie zabiorę Wam ani dużo czasu, ani kasy ;) Siedzę zarżnięta robotą, straciłam poczucie czasu i przegapiłam darmowe sterylki u Czernielewskiego we Wrzeszczu. Poradził mi zwrócić się do lecznicy na Morenie, wet nazywa się Jacek Słowikowski - no właśnie, może ktoś zna, bo mi to nazwisko nic nie mówi? Mam jeszcze dwie młode kotki do pilnej sterylki i do rozkminienia problem nieuchwytnej czarnej mamby, która chyba właśnie urodziła kociaki :( Tak więc bardzo proszę o info n/t Słowikowskiego, ew. polecenie innego weta w Gdańsku, który bierze udział w akcji, może jeszcze się gdzie załapię.
Druga sprawa to OT - znów proszę o wsparcie dla Radomska, z którym wirtualnie sympatyzuję przez inne forum. Sprawa prosta - szefowa tamtejszej kociej fundacji kandyduje na lokalną Kobietę Roku, i gdyby ktoś chciał, bardzo proszę o oddanie na nią głosu. Przeklejam instrukcję głosowania:
Bardzo proszę o POMOC :1luvu:

Głosowanie na Wpływowe Kobiety Radomska - Zagłosuj na andzelikę1952 - Andżelinę Chodorek :1luvu:

Głosowanie trwa do 15 marca do 23.59!

Instrukcja:

1. Wejdź w link: http://www.radomsko24.pl/m/articles/vie ... biete-Roku
2. Wejdź na aktywny napis i KLIKNIJ: ZAGŁOSUJ NA WPŁYWOWĄ KOBIETĘ RADOMSKA
2. Wybierz zdjęcie radomszczanki, którą uważasz za najbardziej wpływową - BARDZO PROSIMY O GŁOSY na ANDŻELINĘ CHODOREK
3. a następnie kliknij przycisk "OK"!

4. Zachęć Rodzinę, Przyjaciół i Znajomych, aby głosowali na andzelikę1952 :ok:

BARDZO DZIĘKUJĘ !!!

echtom

Post » Pon mar 14, 2011 17:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Wklejam jeszcze raz link do głosowania, bo tamten chyba nie działa:

http://www.radomsko24.pl/m/articles/vie ... biete-Roku

echtom

Post » Pon mar 14, 2011 17:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ewa, na Piastowskiej jest masa sterylek, w tym tyg tez sa wolne terminy, ale raz ze Dr nie sterylizuje zaciazonych :? 2a - jest zupelnie nie przygotowany do obslugi dzikich kotow :? na moje pytanie jak takie koty obsluguje - odpowiedzial ze karmiciel trzyma, a jak zapytalam jak kota nie da sie utrzymac? to on ze w worku mu ludzie przynosza i wtedy problemu nie ma 8O masakra, no ale mozesz zawsze swoj worek przyniesc i jakos kota sie przerzuci z transportera w celu znieczulenia, jak kot zupelnie nieobslugiwalny...czesc tych lecznic ktore sterylizuja z UM to porazka, zupelnie nieprzygotowani na koty dzikie, az sie odechciewa :?

Czernielewski tez zreszta obslugiwal dziczki podbierakiem na ryby :? ktory obecnie zniszczony przez ostatniego dziczka, ktorego ktos mu przyniosl i robil masakre ;/
Ostatnio edytowano Pon mar 14, 2011 17:52 przez Marea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Marea

Post » Pon mar 14, 2011 17:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Marea pisze:Monika napisala w swoim watku ze trikolorke dzis wypuscila na podworko, bo nie bylo widokow na oswojenie ;)

A mogę prosić o link do wątku Moniki?

echtom

Post » Pon mar 14, 2011 17:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Obrazek

Marea

Post » Pon mar 14, 2011 17:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Marea pisze:to on ze w worku mu ludzie przynosza i wtedy problemu nie ma 8O

O q...rde. Inkryminowany przez wielu Makowski na niezłego fachowca wychodzi.
PS. Dzięki za linka.

echtom

[poprzednia][następna]