PAKT CZAROWNIC XXIII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 14, 2011 12:27 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Taki pracodawca to skarb :-)

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pon mar 14, 2011 12:31 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

No mój wykupił nam nawet abonamenty w prywatnej służbie zdrowia, ale w praktyce to jest tak, że badanie okresowe nawet morfologii nie obejmuje :mrgreen:
A ortopeda na wizycie nie umiał uruchomić komputera i przeczytać mojego Rtg kręgosłupa, więc stwierdził ... diagnoza jest taka, że kręgosłup boli, bo trzeba schudnąć. Ożeszqr...jego mać no :twisted: Do dziś pieję jak to wspominam.
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon mar 14, 2011 12:38 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Psiamka, gdzie byłaś na tych badaniach? U House'a?? :wink: :wink:
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Pon mar 14, 2011 12:39 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

W ramach badań miałam okulistę... Mam okulary do czytania, cylinder, 0.75 dioptrii, bo bolały mnie oczy... Usłyszałam, że "pani jest za młoda na okulary" :evil:

Ale badania krwi mam regularnie ;-) jedtem honorowym dawcą... ;-)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pon mar 14, 2011 12:50 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Mnie pani okulistka na badaniach okresowych nie dała recepty na nowe okulary bo"nie lubi przepisywać mocniejszych nią )0,5 dioptrii a dla mnie potrzebne są silniejsze,a ona nie ma mocniejszych szkieł tylko połówki" :mrgreen:
WQrwa dostałam ,jazdę zrobiłam...okulary mocniejsze wywalczyłam i to do czytania jedne a do patrzenia drugie :mrgreen:
Morfologie to roobią,ale bez oglądania wyników wydają zdolność do pracy ,a jak coś nie teges z wynikami to dzwonią :mrgreen:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Pon mar 14, 2011 12:54 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Ale nic nie pobije okulisty jaki dał mi nascie lat temu bezterminowe prawko jazdy :mrgreen:
Poszłam na badanie w soczewkach i już miałam się zapytać czy zdjąć (byłam na to przygotowana), ale Pan nie dał mi dojść do słowa bełkocząc coś o pieknych oczach, w które patrzył z 15 centymetrów. Po czym wypisał świstek, a na nim - prawko bezterminowe :ryk:

Trini, z dziką rozkoszą poszłabym do takiego dr Housa :mrgreen: Niestety rzeczywistośc poraża :roll: .
Obrazek

psiama

Post » Pon mar 14, 2011 13:07 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

jozefina1970 pisze:
AYO pisze:Na zakończenie wywiadu zmierzyła mi ciśnienie, wyszło jakies z sufitu wzięte i już mi chciała dac kolejne zlecenie na cóśtam więc ja oprotestowałam i mówię _ najpierw mnie pani wkurzyła do białości a teraz mi ciśnienie mierzy ?!

Sorry, ale se kawą parsknęłam :mrgreen:

Ja też :ok: :ryk:

psiama pisze:No mój wykupił nam nawet abonamenty w prywatnej służbie zdrowia, ale w praktyce to jest tak, że badanie okresowe nawet morfologii nie obejmuje :mrgreen:
A ortopeda na wizycie nie umiał uruchomić komputera i przeczytać mojego Rtg kręgosłupa, więc stwierdził ... diagnoza jest taka, że kręgosłup boli, bo trzeba schudnąć. Ożeszqr...jego mać no :twisted: Do dziś pieję jak to wspominam.

8O co za ...parapet :!:

psiama pisze:Ale nic nie pobije okulisty jaki dał mi nascie lat temu bezterminowe prawko jazdy :mrgreen:
Poszłam na badanie w soczewkach i już miałam się zapytać czy zdjąć (byłam na to przygotowana), ale Pan nie dał mi dojść do słowa bełkocząc coś o pieknych oczach, w które patrzył z 15 centymetrów. Po czym wypisał świstek, a na nim - prawko bezterminowe :ryk:

Trini, z dziką rozkoszą poszłabym do takiego dr Housa :mrgreen: Niestety rzeczywistośc poraża :roll: .

Miałam podobnie, z tym, ze ja nie noszę a powinnam - a jakieś 8 lat temu miałam - 2,5....Wracając do prawka i okulisty - było mi zaświadczenie potrzebne "na gwałt" bo mój instruktor wcisnął mnie w jakiś szybki termin. Podjechaliśmy wiec podczas jednej z jazd "L" pod prywatny dom pana doktora. On bez badania w domowych pieleszach wypisał mi bezterminowo. Kiedy już wstałam od krzesła i miałam wychodzić (cała spocona bo na jedno oko tom ślepa a zależało mi na bezterminowym to udawałam że wzrok mam sokoli) - pan doktor wyjął z torby tablicę z alfabetem, zawiesił na szafie i kazał odczytywać. Dobrze, ze stałam w miarę daleko i podglądałam przez palce. Po odczytaniu dopiero wręczył mi kwitek a ja omal nie zeszłam...

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pon mar 14, 2011 13:12 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Też nieźle :mrgreen:
Obrazek

psiama

Post » Pon mar 14, 2011 14:22 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Zobaczcie ...co za biedaki ..ehh
viewtopic.php?f=1&t=125316
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pon mar 14, 2011 14:24 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Eeeee tam :twisted: Ja przez 5 dni leżałam w Klinice kardiologicznej, miałam robiony zabieg i przez cały czas nikt nawet nie przyłożył do mnie słuchawki nie mówiąc o zapytaniu na co choruję albo czy na co nie jestem uczulona :twisted:
Chcieli mnie jeszcze zostawić na jedno badanie ale podziękowałam :evil:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pon mar 14, 2011 14:28 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

O służbie zdrowia i PKP można godzinami, niestety mało pozytywnie :(

Siostry, podrzućcie czasem Misiunię viewtopic.php?f=13&t=125333
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pon mar 14, 2011 18:15 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

majencja pisze:Eeeee tam :twisted: Ja przez 5 dni leżałam w Klinice kardiologicznej, miałam robiony zabieg i przez cały czas nikt nawet nie przyłożył do mnie słuchawki nie mówiąc o zapytaniu na co choruję albo czy na co nie jestem uczulona :twisted:
Chcieli mnie jeszcze zostawić na jedno badanie ale podziękowałam :evil:

Ja tak miałam tydzień temu przeprowadzony wywiad w szpitalu pani dr kazała mi podpisać zgodę na przyjęcie na leczenie i na ewentualną transfuzje i se poszła ani nie zmierzyła ciśnienie i nie osłuchała nic .....Byłam w szoku bo dotychczas badano skrupulatnie ...
ekg miałam robione 6 lat temu ... :mrgreen:

A jak byłam po operacji wyrostka i mi ropa się ciurkiem lała to usłyszałam że mi tłuszcz wycieka ..... :evil:

Idę się ze psem przewietrzyć pół godziny temu poszła siostrzenica - układałam z nią puzzle w barbie i księżniczki blehhhhhhhhh różowe aż mnie zemdliło
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pon mar 14, 2011 18:20 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

majencja pisze:Eeeee tam :twisted: Ja przez 5 dni leżałam w Klinice kardiologicznej, miałam robiony zabieg i przez cały czas nikt nawet nie przyłożył do mnie słuchawki nie mówiąc o zapytaniu na co choruję albo czy na co nie jestem uczulona :twisted:
:evil:

Po co mieli słuchaćm skoro w kardiologicznej to wiadomo, że serce popsute :evil:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon mar 14, 2011 18:41 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Pokrętna logika ale wciąż logika :mrgreen:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pon mar 14, 2011 19:37 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Uśmiałam się (choć temat raczej ponury) :ryk:
Ja niedawno chodziłam na zastrzyki domięśniowe w d*** i pewien młody, bardzo pewny siebie pielęgniarz z dumą w głosie zapewnił mnie, że tak mi zrobi, że mnie nawet nie zaboli. I faktycznie, aż się miło zdziwiłam, że tak wyjątkowo mało poczułam, ale zorientowaliśmy się po chwili, że wstrzyknął mi sam rozpuszczalnik, zapomniawszy o leku... I dostałam drugi raz :roll:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

[poprzednia][następna]