PAKT CZAROWNIC XXIII

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon mar 14, 2011 8:25 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Jezdzi się moja droga Dżosefino,oj jeżdzi,szczególnie w piąteczki i niedzielne popołudnia.Pociąg skałda się z trzech wagoników i jedzie na trasie Szczecin-Poznań,do szkól wraca młodzież,studenci,ludek pracujący wraca z odwiedzin u rodziny :roll:
Robi się ciasno i nie sympatycznie :?
W piątek jak jechałam do mamy to ledwie się wbiłam do pociągu,horror normalnie :strach: :strach:
Boję się myśleć co się będzie działo przed świętami :roll:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Pon mar 14, 2011 8:33 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Dorotka, to rzeczywiście niefajnie, szczególnie z kociusiem :evil:
Puszeńko

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pon mar 14, 2011 8:43 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Niestety czasem pkp zachowuje się, jakby pasażerowie przeszkadzali w funkcjonowaniu.... :/

Na długoch trasach bywa jeszcze gorzej, ale czasem nawet na krótkich jest sajgon...
ale to logika pkp... Ale np po zmniejszeniu liczby połączeń zamiast 3pełnuch był jeden prawie pusty...
jakby w pkp nikt nie wpadł na to, że jak pociąg będzie co 2h to dużo mniej osób wybierze pociąg zamiast auta... A np z centrum Chorzowa do centrum Katowic pociąg jedzie 14minut, autobus minimum 20, tramwaj 28 minut a autem w godzinach sszczytu 40.. Ale co z tego, skoro pociąg jeździł co pół h, a teraz co godzinę i to nie każdą.. :roll:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pon mar 14, 2011 8:45 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Kocie żle nie było ,ona miała transporterek do dyspozycji ,mogła ludziów wyzywać i to bezkarnie bo nikt nie rozumiał,poza tym pańcia postawiła transporterek na takim korytarzowo-pociągowym siedzonku a sama stała :mrgreen:
Kota do podróży przyzwyczajona ,więc aż tak żle się nie zachowywała,jak byśmy siedziały w przedziale to w ogóle bym nie wiedziała że,kota wiozę :1luvu: Tylko ten tłok i duchota :x

Nic to ,najważniejsze żę,dojechałyśmy bezpiecznie :ok:
Obrazek

Obrazek

kotka doroty

Post » Pon mar 14, 2011 8:47 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

kotka doroty pisze:Kocie żle nie było ,ona miała transporterek do dyspozycji ,mogła ludziów wyzywać i to bezkarnie bo nikt nie rozumiał,poza tym pańcia postawiła transporterek na takim korytarzowo-pociągowym siedzonku a sama stała

No, to mi ulżyło ;-)
Ale poważnie, przeżywałam takie podróże pociągami, że włos się na głowie jeżył, młodsza była to teraz się z tego śmieję i z sentymentem wspominam ale tak podróżować bym już teraz nie chciała :evil:
Puszeńko

jozefina1970

Post » Pon mar 14, 2011 8:54 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Charm logika PKP jest tak pokrętna że, nie ma mocnych coby tę logikę zrozumiał :mrgreen:

Jak wytłumaczyć zjawisko takie np: Na trasie Szczecin - Białystok najpierw jedzie pociąg TLK a 10 minut póżniej jedzie sobie regio i ludziska głupieją bo wsiadają do TLK z biletami na regio albo odwrotnie :roll: Cuuudo normalnie .
Ja wczoraj też jechałam interregio mając bilet na regio.Dobrze że,konduktor biletów nie sprawdzał :roll: Oczywiście w internecie ani słówka że,to interegio,pani w informacji też się nawet nie zająknęła na ten temat,eech...

NIECH ŻYJE PKP :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

kotka doroty

Post » Pon mar 14, 2011 9:00 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Siostry drogie, pilna sprawa, nie wiem co robić: viewtopic.php?f=13&t=125333
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pon mar 14, 2011 9:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Asia_Siunia pisze:mmk-miło cie widzieć/słyszeć/czytać. Co u was ?

Też się cieszę, że Cię widzę 8) Jakoś brniemy do przodu. Poza szukaniem mieszkania nic nowego się nie dzieje. Co jakiś czas bywam tu, na moim wątku i na kilku innych :wink:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Pon mar 14, 2011 11:55 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Niech żyje PKP i SŁUŻBA ZDROWIA :mrgreen:
Badania okresowe przechodzę - dosłownie :evil: - przechodzę od drzwi do drzwi, przed każdymi drzwiami ok. 1 godz. postoju :evil: Rezultat 5 godzinnego maratonu - wizyta u okulisty na zasadzie :
- widzi pani?
- widzę
- no to do widzenia :evil:
W takim tempie może za trzy dni uda mi sie przejść przez gabinety, jak będę zdolna to przeżyć to do pracy też będę zdolna :mrgreen:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon mar 14, 2011 12:13 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Badania okresowe:
- pani zgłosi się na badanie do laryngologa bo pani przecież pracuje głosem.
- tak pani doktor, chociaż zdarza się, że czasami pracuję i głową :twisted:
Puszeńko

jozefina1970

Post » Pon mar 14, 2011 12:14 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

:mrgreen:

jasdor pisze:wizyta u okulisty na zasadzie :
- widzi pani?
- widzę
- no to do widzenia :evil:

Łooooo :ryk: :ryk: :ryk:
A morfologię chociaż masz ? Bo u mnie w ramach oszczędności nawetr tego pracodawca nie zleca .... :roll:
Kilka lat temu na badaniach okresowych wchodzę, badają mi cisnienie, wychodzi cuś za wysoko, Pania bada raz jeszcze pod koniec wywiadu po 15 minutach. Obydwa wyniki ponad standardową u mnie normę, cuś kole 150/90. Po czym stwierdza ... widocznie się Pani spieszyłą, a potem wystraszyła :mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon mar 14, 2011 12:17 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Jasdor, ja tak u okulisty miałam badanie na prawo jazdy:
jaki to kolor?
żółty
dobrze, to proszę bardzo, do widzenia
Puszeńko

jozefina1970

Post » Pon mar 14, 2011 12:21 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Miałam podobnie :mrgreen:
Po długiej przerwie robiłam badania przed podjęciem pracy i nie wiedziałam, że to takie czasochłonne. Pani doktor wypisała mi całą stertę skierowań a mnie gul zaczął niebezpiecznie wzbierać. Na zakończenie wywiadu zmierzyła mi ciśnienie, wyszło jakies z sufitu wzięte i już mi chciała dac kolejne zlecenie na cóśtam więc ja oprotestowałam i mówię _ najpierw mnie pani wkurzyła do białości a teraz mi ciśnienie mierzy ?!
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon mar 14, 2011 12:22 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

AYO pisze:Na zakończenie wywiadu zmierzyła mi ciśnienie, wyszło jakies z sufitu wzięte i już mi chciała dac kolejne zlecenie na cóśtam więc ja oprotestowałam i mówię _ najpierw mnie pani wkurzyła do białości a teraz mi ciśnienie mierzy ?!

Sorry, ale se kawą parsknęłam :mrgreen:
Puszeńko

jozefina1970

Post » Pon mar 14, 2011 12:27 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

A mój Pracodawca wykupił nam dodatkowe badania w ramach badań okresowych ;)
Naprawdę!
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

[poprzednia][następna]