K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 14, 2011 8:23 Re: K-ów, Cypisek - kolejna ofiara FIP ;((

dziękuję za info..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pon mar 14, 2011 8:28 Re: K-ów, Cypisek - kolejna ofiara FIP ;((

edit_f pisze:po jakim czasie można wypuszczać dzikuski po sterylce?
wczoraj zaniosłam kuraka dla chocimiaków.. mała burasia przy mnie jadła.. czy ktoś widział/ma pewność, czy duża burasia coś je?

Nie widziałam, ale jakby nie jadła, to raczej juz by nie zyła. Sa u nas juz ósmy dzień. Mała jadała tez przy mnie.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon mar 14, 2011 8:34 Re: K-ów, Cypisek - kolejna ofiara FIP ;((

miszelina pisze:
wczoraj zaniosłam kuraka dla chocimiaków.. mała burasia przy mnie jadła.. czy ktoś widział/ma pewność, czy duża burasia coś je?

Nie widziałam, ale jakby nie jadła, to raczej juz by nie zyła. Sa u nas juz ósmy dzień. Mała jadała tez przy mnie.

To się nazywa zimna krew :ryk:
Po ośmiu dnach głodowki żyłaby, tylko by wyraźnie schudła. wagę musicie sobie kupić :wink:

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pon mar 14, 2011 8:40 Re: K-ów, Cypisek - kolejna ofiara FIP ;((

Tosza pisze:
miszelina pisze:

Po ośmiu dnach głodowki żyłaby, tylko by wyraźnie schudła. wagę musicie sobie kupić :wink:

Raczej nie schudła i nadal burczy :ryk:
Obrazek

miszelina

Post » Pon mar 14, 2011 10:30 Re: K-ów, Cypisek - kolejna ofiara FIP ;((

miszelina pisze:
Tosza pisze:
miszelina pisze:Nie widziałam, ale jakby nie jadła, to raczej juz by nie zyła. Sa u nas juz ósmy dzień. Mała jadała tez przy mnie.

Raczej nie schudła i nadal burczy :ryk:

popieram, burczy coraz głośniej :ok: i nie chudnie drastycznie.

wczoraj na kociarni ok, Grzebyk mnie ugryzł i osyczał 8O kurde, o co chodzi, że wszystkie normalne koty z szaleństwem i furią czekają na mnie? :? nie przegryzł się przez dwa rękawy, ale NIC nie zrobiłam, sięgałam po kuwetę :roll:
dla tej dziewczyny początkującej sugerowałabym Zosieńkę.
Stalka wieczorem miała pustki w kuwecie, ale miseczki też puste - załatwiła się dzisiaj?
dzikunki wczoraj wieczorem miały jeszcze trochę kuraka w miseczce, wymieszałam im z felixem.
Lolkowi udało się zakropić oczy z pomocą namidy i jej tż'a :roll: jak to robicie w jedną osobę?

pożyczyłam tymczasowo dodatkową kuwetę dla Truskawy, sprawdzamy, czy to o to chodzi z tym zasikiwaniem i zas*ywaniem nam mieszkania :roll:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Pon mar 14, 2011 10:43 Re: K-ów, Cypisek - kolejna ofiara FIP ;((

Monetkę. Albo Katię.
:-)
Wg mnie.
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Pon mar 14, 2011 11:01 Re: K-ów, Cypisek - kolejna ofiara FIP ;((

A ja najchetniej sprzedałabym jej Dyzia :wink:
Ale jesli uprze sie przy kotce, to Zosia bylaby akurat, tyle ze ona ani nie szczepiona, ani nie sterylizowana, :cry: wiec musialaby na nia jeszcze ze 2-3 tygodnie poczekac.
Kocuria, co zrobilas Grzebykowi?! On jest taki cudowny kot 8O
Obrazek

miszelina

Post » Pon mar 14, 2011 11:07 Re: K-ów, Cypisek - kolejna ofiara FIP ;((

miszelina pisze:A ja najchetniej sprzedałabym jej Dyzia :wink:
Ale jesli uprze sie przy kotce, to Zosia bylaby akurat, tyle ze ona ani nie szczepiona, ani nie sterylizowana, :cry: wiec musialaby na nia jeszcze ze 2-3 tygodnie poczekac.

NIC nie zrobiłam, obrabiałam kwarantanny jak zwykle, rozmawiając z nimi, miziając itp. - Grzebyk mi wyszedł chyba 4 w kolejce - rozmawiam do niego, wkładam rękę po kuwetę, a on mnie haps zębiszczami mocno po przedramieniu 8O a potem obsyczał i próbował pobić 8O
jedyne co, to to może, że śmierdziałam odkażaczem od góry do dołu, bo mnie Zosieńka wymiziała jak jej miseczki wymieniałam :roll:

takie już moje szczęście, na szczęście zęby Grzebienia nie umywają się do niebyłych już zębów Katii :roll:

Zosieńka jest boskim kotem dla początkującego. miziasta, towarzyska, gadatliwa, prościutka w obsłudze panienka :ok: a przy okazji młodziutka.

ewentualnie, jeśli może być kocurek, to może Krówek namidowy? też prosty w obsłudze, też towarzyski miziak, taki w sam raz dla początkującej.

Kocuria

Post » Pon mar 14, 2011 11:12 Re: K-ów, Cypisek - kolejna ofiara FIP ;((

Kocuria pisze:
miszelina pisze:A ja najchetniej sprzedałabym jej Dyzia :wink:

NIC nie zrobiłam, obrabiałam kwarantanny jak zwykle, rozmawiając z nimi, miziając itp. - Grzebyk mi wyszedł chyba 4 w kolejce - rozmawiam do niego, wkładam rękę po kuwetę, a on mnie haps zębiszczami mocno po przedramieniu 8O a potem obsyczał i próbował pobić 8O
jedyne co, to to może, że śmierdziałam odkażaczem od góry do dołu, bo mnie Zosieńka wymiziała jak jej miseczki wymieniałam :roll:

takie już moje szczęście, na szczęście zęby Grzebienia nie umywają się do niebyłych już zębów Katii :roll:

Zosieńka jest boskim kotem dla początkującego. miziasta, towarzyska, gadatliwa, prościutka w obsłudze panienka :ok: a przy okazji młodziutka.

ewentualnie, jeśli może być kocurek, to może Krówek namidowy? też prosty w obsłudze, też towarzyski miziak, taki w sam raz dla początkującej.

A to juz wiem, o co chodzi :)
Ja kwarantanne zaczynam od Grzebyka, bo on w zasadzie to pokwarantannowy jest i gdyby nie Dyzio, to w cat-roomie by siedzial. Kawaler nie mógl sie doczekać.
Obrazek

miszelina

Post » Pon mar 14, 2011 11:19 Re: K-ów, Cypisek - kolejna ofiara FIP ;((

miszelina pisze:A to juz wiem, o co chodzi :)
Ja kwarantanne zaczynam od Grzebyka, bo on w zasadzie to pokwarantannowy jest i gdyby nie Dyzio, to w cat-roomie by siedzial. Kawaler nie mógl sie doczekać.

ciekawy ma sposób okazywania tęsknoty :ryk:
zapamiętam, dzięki :ok:
ja jakoś zawsze zaczynam od dziczków i idę w lewo. priwyczka.

Kocuria

Post » Pon mar 14, 2011 11:28 Re: K-ów, Cypisek - kolejna ofiara FIP ;((

Fakt, ja tez zaczynam od Grzebyka, bo smarkacz niecierpliwy i o miske sie dopomina :D
W sobote rano byla pani zobaczyc Zosie i czeka na wiesci czy wczesniejszy opiekun ja odbierze, bo jesli nie to ona ja chce. Dyzio tez jest akurat dla poczatkujacej, bo miziasty i przytulasek, lubi sie bawic.
Stalka miala zostawione jedzenie, wygladalo, ze to chyba winston. Dostala Feliksa i od razu wziela sie za jedzenie, w kuwecie normalnie.
Rozpuszczone te koty mamy, kantuja na jedzeniu. Standartowo to tylko Gipsy, Grzebyk i Lolek mieli dzis puste miski. Dwie buraski dzis zostawily jedzenie, ale widac, ze ruszone. Kuraka u nich nie bylo. Wieksza zawsze przy mnie siedzi w tym samym miejscu i takiej samej pozycji, mniejsza skubie przy mnie jedzenie. Obie ladnie wygladaja, tylko smutne sa.
Ja przytrzymuje Lolka za kark, przedramieniem lekko dociskam go do tylu klatki (aby zasekurowac jego wycofywanie sie) i zakrapiam oczy. Pupa mu odzywa, bo zaczyna sie buntowac do zastrzykow :D

vanja

Od: Czw mar 04, 2010 11:33

Post » Pon mar 14, 2011 11:30 Re: K-ów, Cypisek - kolejna ofiara FIP ;((

Hej dziewczyny ! Czy jest może do adopcji kocurek czarny,(koniecznie młodziutki kociak)? Koleżanka w pracy chciała takiego kupić , namówiłam ją na adopcję, ona nigdy nie miała kotka, ma tylko świnki morskie. Opowiedziałam jakie powinna mieć warunki dla kociaka, na razie się zastanawia ale jak najbardziej jest za adopcją jakiegoś bezdomniaka w razie czego. Jakbyście miały jakieś czarne kociaki to posłałabym jej zdjęcia. :)

keria

Od: Wto gru 01, 2009 21:10

Post » Pon mar 14, 2011 11:36 Re: K-ów, Cypisek - kolejna ofiara FIP ;((

ale zastrzyku nikt kotu w niedzielę nie podał (a to antybiotyk), ani nie dał znać, że nie jest w stanie podać.

Zosia dzisiaj zaszczepiona, była pani w sobotę ją oglądać i jest wstępna zgoda.

W sprawie Monetki ma przyjechać pani spod Bielska, umawiała się ze mną w piątek, że przyjedzie w najbliższym tygodniu

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon mar 14, 2011 11:37 Re: K-ów, Cypisek - kolejna ofiara FIP ;((

czarny jest krecik (ma ok. 6 miesięcy), Dyzio (ok.10 miesięcy), Grzebyk (3-4lata), z kotek Gipsy (ok. 2 lata).
Wszyscy wysterylizowani, zaszczepieni (Kret czeka na szczepienie) i odrobaczeni...
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pon mar 14, 2011 12:26 Re: K-ów, Cypisek - kolejna ofiara FIP ;((

Tweety pisze:ale zastrzyku nikt kotu w niedzielę nie podał (a to antybiotyk), ani nie dał znać, że nie jest w stanie podać.

Zosia dzisiaj zaszczepiona, była pani w sobotę ją oglądać i jest wstępna zgoda.

W sprawie Monetki ma przyjechać pani spod Bielska, umawiała się ze mną w piątek, że przyjedzie w najbliższym tygodniu

Czyli we wtorek mam pokazywać Stalke i ew. Gipsy?

Keria, weź Dyzia!!!! On jest z marca 2010, ale bawi sie jak trzymiesieczny kociak :wink:
Ostatnio edytowano Pon mar 14, 2011 12:28 przez miszelina, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

miszelina

[poprzednia][następna]