Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Post » Sob mar 12, 2011 22:29 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

A ja też drążę w poszukiwaniu pościeli ... Zastanawiałam się nad polarową z ZPP Świt ... no ale zima minęła :roll:

Super, że Monia nie charczy :P Fan klub Gabuni, prosi o informacje - co u idolki :?:

PS

Szalony Kocie, małej wiary ... powoli, powoli - rokowania się poprawią :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Sob mar 12, 2011 23:21 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

No Munia raczej miziakiem nie będzie. Ale komuś to przeszkadza?... :wink:
Osobiście jeden miziak w domu mi wystarczy.
Gabuni wybieramy chirurga po tej stronie Wisły, a Teżet kombinuje, kiedy będzie miał wolną chwilę.

PS - Nemi, polarowa pościel? Eru, po jednej nocy u mnie była by cała w gabuniowych/protazowych/sielawkowych/celinowych kłakach... :?

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Sob mar 12, 2011 23:25 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Jakoś takie mam przeczucie, że nikt się nie zgłosi po takiego dzikusa... 8)

Megana

Post » Sob mar 12, 2011 23:32 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Megana pisze:(...)

PS - Nemi, polarowa pościel? Eru, po jednej nocy u mnie była by cała w gabuniowych/protazowych/sielawkowych/celinowych kłakach... :?

Dzięki :P Czyli wszystkim kłaki się czepiają ... bo ja myślałam, że tylko mnie się trafia jakiś dziwny polar :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Nie mar 13, 2011 19:58 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

No właśnie a propos.
Macie może jakieś chitre sposoby na zakłaczone kocyki, polarki, posłanka? Żeby nie zapychały pralki, po pierwsze.
Po drugie, mimo, że owe posłanka piorę oczywiście solo, Teżet z pewną irytacją usiłuje odkłaczyć ulubione dżinsy, a przy koszulach do garnituru dostaje irytacji jeszcze większej. A jak wyciąga włosy z za przeproszeniem gaci, to zaczyna wyjeżdżać z żądaniem, by jego rzeczy prać osobno. Tłumaczę mu, że nie ma aż tylu gaci, by wypełnić pralkę, no same wiecie jak jest. Poza tym, nawet jakbym prała jego rzeczy osobno, to chyba faktycznie tylko w układzie, że same gacie, bo już skarpetki też ma zakłaczone, swoje polary, swoje sweterki traktorzysty, moje polary... to co, mam prać naprawdę wszystko osobno?...
Od razu mówię, że trzepanie, nawet o sosnę, nic nie daje. Kocyk kartofla jest tak obsierściony, że słowo daję, boję się go do pralki włożyć...
Czy te pralki Beko, co się reklamują że maja system odkłaczający, to faktycznie jakoś działają? I na czym to polega, ten system? Bo moja pralka, kupiona 10 lat temu, kiedy w domu jeszcze były dzieci, bardzo pojemna, na 6 kg prania! zmierza ku zakończeniu kariery i zaczynam rozmyślać nad nową. Może tym razem mniejszą jednak. W sensie pojemność.
Nie, żeby na same gacie Teżeta, bez przesady.
Pomoc dajcie mi rodacy, bo jestem bałwan...! :?

Megana

Post » Nie mar 13, 2011 20:11 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Najstarszy problem kociarza :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Muszę się zainteresować tą odkłaczającą pralką :ok:

A póki co:
1. nie piorę wogóle kocich posłań, raz na kilka (mniejsze kilka) wyrzucam wszystkie i kupuję nowe kocyki itd (wychodzi mi taniej niż pranie)
2. bielizna zdecydowanie oddzielnie :mrgreen:
3. wszystkie ciuchy kupuję pod kątem sierściochłonności
4. żadnych polarów i gładkich sweterków - a jak już, to polecam gumkę myszkę, świetnie zbiera sierść z ciuchów
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Nie mar 13, 2011 20:20 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

A może masz pomysł na pościel do której nie czepiałaby się sierść? Wyobraziłam sobie zbieranie kłaków z poszewki gumką myszką :ryk:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie mar 13, 2011 20:22 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Według mnie najmniej się czepia do kory, ale i tak przed praniem pościel mocno strzepuję :roll:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Nie mar 13, 2011 21:03 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Moim zdaniem najmniej się czepia do satyny, bo śliska. Ale ja nie znoszę satyny. :?
Poza tym, kocham polary, bom zmarźluch niemożebny.
Dżinsy strasznie łapią sierść.
Nie mogę nie prać posłanek Dupencji, musiałabym wywalać je co trzy dni. Co dzień z siedem kup na nich. Pół biedy jak kupy twarde, ale nie co dzień święto lasu... :evil:

Megana

Post » Nie mar 13, 2011 21:05 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Właśnie myślę o satynie, jedynym problemem jest cena :( Kory niestety nie trawię.
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie mar 13, 2011 21:08 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Pomyśl, że jedwabna jeszcze droższa... :D

Megana

Post » Nie mar 13, 2011 21:55 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Ja dość dobre rezultaty osiągnęłam osiągnęłam stosując taśmę malarską. Później stosowałam inne taśmy klejące - byle były szerokie. Jak w depilacji - naklejam długi pas i zdzieram :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

[poprzednia][następna]