Loluś i tymczasy - Odeszła Pani Stasia :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 09, 2011 16:15 Re: Lolek wkrótce wyjeżdża i ... Wielki Biały Miś - foty s. 9

A ja mam zamiar się na żywo pozachwycać Białym Misiem a-a znaczy się wpraszam się do Ciebie!
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Śro mar 09, 2011 16:20 Re: Lolek wkrótce wyjeżdża i ... Wielki Biały Miś - foty s. 9

Ależ zapraszam Cię bardzo serdecznie! :-)
Aha - i jeszcze wiadomość z ostatniej chwili - malutka Malwinka dostała rui! Jak oni szybko dorastają. Szybciutko muszę sterylkować, bo Azi pełnojajeczny! Niby jeszcze malutki, o połowę mniejszy od Malwinki - ale to przecież diablątko, lepiej losu nie kusić...

Lisabeth

Od: Śro wrz 21, 2005 20:24

Post » Pt mar 11, 2011 23:14 Re: Lolek wkrótce wyjeżdża i ... Wielki Biały Miś - foty s. 9

Biały Miś i teraz jest piękny :!: Nie potrzebna wyobraźnia to już widać. Oby tylko szybko wyzdrowiał, a domki będą się biły o niego.

Wiolaww

Od: Nie gru 12, 2010 16:55

Post » Sob mar 12, 2011 8:14 Re: Lolek wkrótce wyjeżdża i ... Wielki Biały Miś - foty s. 9

Za zdrowie Twoje i wszystkich urodziwych kociastych :piwa: Ponieważ jak wiadomo nie ma brzydkich kotów, mogą być co najwyżej specyficznej urody :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob mar 12, 2011 17:22 Re: Lolek wkrótce wyjeżdża i ... Wielki Biały Miś - foty s. 9

Miś Gandi czuje się lepiej, powiększone węzły chłonne zmalały, niestety je niewiele i ma problemy z korzystaniem z kuwety. Podejrzewam, że mają tło psychologiczne, Gandi boi się załatwiać w mieszkaniu, nawet do kuwety. Mam nadzieję, że koty go wychowają. Biedny kociak :-(
Tola pojechała do nowego domku, bardzo kochającego, ale niestety podjęła strajk głodowy i jeśli nic się nie zmieni do poniedziałku, to poproszę by przywieziono mi ją z powrotem (za nią dam Szejkera, który z pewnością lepiej zniesie rozstanie z nami).
Loluś ma zdjęte szwy, liczymy dni do wyjazdu, poczatkiem przyszłego tygodnia szczepienie i jeśli nic się nie wydarzy (odpukać!) to w następną niedzielę wyruszamy!
Azi został zaszczepiony, zdemolował gabinet i pogryzł - ponownie - lekarza przy tej okazji. Ludzie w poczekalni prosili żeby im pokazać tego kotka, który zrobił taką zadymę! Przy badaniu wyszło na jaw, że ma jakieś (na szczęście niewielkie) zmiany w oskrzelach, niestety, aby go dokładniej zdiagnozować, trzeba będzie podać mu "głupiego jasia", pewnie dopiero za miesiąc.

Lisabeth

Post » Sob mar 12, 2011 19:22 Re: Lolek wkrótce wyjeżdża i ... Wielki Biały Miś - foty s. 9

Tola potrzebuje więcej czasu... oby nowa rodzina jej go dała.
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Post » Sob mar 12, 2011 23:08 Re: Lolek wkrótce wyjeżdża i ... Wielki Biały Miś - foty s. 9

A więc Azi to prawdziwy demon w drobnym kocim ciele? No nieźle - taki mały a już potrafi dać czadu :D
:ok: :ok: :ok: żeby z Tolą wszystko się ułożyło :ok: :ok: :ok:
I żeby Misiu się poprawiło :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
I w ogóle za całokształt :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Nie mar 13, 2011 18:04 Re: Lolek wkrótce wyjeżdża i ... Wielki Biały Miś - foty s. 9

No niestety, Tolusia jutro wraca. Być może zastąpi ją Szejker - on jest bardziej kontaktowy i nie boi się dzieci. W domu, gdzie trafiła Tola, jest 11-letnia dziewczynka, okazało się, że koteczka nie najlepiej reaguje na dzieci. Poza tym pani niedawno straciła kicię i boi się, że Tola się pochoruje, umrze itp. Wiem, że śmierć kota może być traumą, dlatego nie przekonuję jej na siłę. Minęły 4 dni, Tola nie je, siedzi w wersalce, nie pozwala się głaskać, nie chce nawiązywać kontaktu. Ja też nie jestem za tym, żeby przystosowywała się "na siłę", szczególnie gdy domek nie jest do końca przekonany.

Lisabeth

Post » Nie mar 13, 2011 18:19 Re: Lolek wkrótce wyjeżdża i ... Wielki Biały Miś - foty s. 9

Oby Szejker się zaaklimatyzował bez problemów :ok: :ok: :ok:

A jak tam Lolek i Gandi?

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Nie mar 13, 2011 18:27 Re: Lolek wkrótce wyjeżdża i ... Wielki Biały Miś - foty s. 9

Tola maleńka, taka jest wrażliwa?

anna_s

Od: Sob kwi 25, 2009 8:29

Post » Nie mar 13, 2011 19:15 Re: Lolek wkrótce wyjeżdża i ... Wielki Biały Miś - foty s. 9

Tolusia nie wiadomo co przeszła zanim trafiła do mnie. Być może ma jakieś złe doświadczenia z dziećmi. Poza tym jest nieśmiałą kicią - Petunia, Szejker i Benio sprawiali jej manto - miała do krwi podrapany pyszczek, zapędzali ją za kuchenkę gazową, odpędzali od misek, nie chciała jeść w ich obecności, choć miała osobną miseczkę... Miałam nadzieję, że w nowym domku się otworzy i odżyje, niestety - wyszło zupełnie inaczej :-(
Niech wraca, nic na siłę!
Gandi jest słodki, choć też trzeba nad nim popracować, no i przede wszystkim wyleczyć. Wciąż czekamy na wyniki badań wycinków. Włączymy mu homeopatię do kuracji. Robi duże wrażenie na wszystkich, którzy go poznali "w realu", jest przepięknym kotem, byle tylko odzyskał zdrowie!
Loluś kwitnie i odżywa, apetyt mu dopisuje, bawi się jak kociaczek. Widać, że nareszcie może cieszyć się życiem. Niestety, termin wyjazdu do nowego domku opóźnił się nam - z przyczyn niezależnych - o tydzień, ale nie ma tego złego, Loluś będzie niebawem szczepiony, więc może i lepiej, że nie będzie "na świeżo" przewożony.

Lisabeth

Post » Nie mar 13, 2011 19:35 Re: Lolek wkrótce wyjeżdża i ... Wielki Biały Miś - foty s. 9

Jasne - nic na siłę :ok: . W sumie chyba zwykle jak kotek raczej wycofany a dziecko żywe to trudno im się "dograć". Szejker da radę :ok: :ok:
No i dobrze, że Lolek po szczepieniu "dychnie" w domu - stres podróży tak szybko po szczepieniu mógłby dać jakieś komplikacje. A tak "wolniej jedziesz, dalej zajedziesz" :D

Alienor

Post » Pt mar 18, 2011 19:54 Re: Lolek wkrótce wyjeżdża i ... Wielki Biały Miś - foty s. 9

Poznałam dziś Misia.
Obrazek ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Na razie Miś jest mało wyględny ;-) ale potencjał w aparycji ma duży.
Oby tylko wyzdrowiał to kąpiel i czesanko odmieni go w księcia.
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Post » Pt mar 18, 2011 22:10 Re: Lolek wkrótce wyjeżdża i ... Wielki Biały Miś - foty s. 9

Miś jest.... misiowy, misiasty :) Fajny jest :) I duży!

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pon mar 21, 2011 12:43 Re: Lolek wkrótce wyjeżdża i ... Wielki Biały Miś - foty s. 9

Poczytajcie opowieść o Białym Misu :) http://www.kundelek.org/ja-i-moj-kot/19 ... iaym-misiu
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

[poprzednia][następna]