Jak długo można podawać IMUNOGLUKAN kotu ?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 12, 2011 23:09 Jak długo można podawać IMUNOGLUKAN kotu ?

Jak długo podawałyście/liści swoim kotom Imunoglukan ? Kot podatny na infekcje - przechodził koci katar.

Pytam w imieniu koleżanki ( nie ma aktualnie dostępu do internetu) która ma takiego właśnie kota, teraz ma około 7 miesięcy.

Nie chce kotu zaszkodzić, podawała wcześniej przepisany przez weterynarza Immunodol, ale jak twierdzi Imunoglukan daje lepsze efekty i jest chętnie wypijany przez kota. Podaje 1ml rano- kot waży ok.3 kg.

Proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami.

celka9999

Od: Śro mar 09, 2011 23:04

Post » Sob mar 12, 2011 23:11 Re: Jak długo można podawać IMUNOGLUKAN kotu ?

celka9999 pisze:Jak długo podawałyście/liści swoim kotom Imunoglukan ? Kot podatny na infekcje - przechodził koci katar.

Pytam w imieniu koleżanki ( nie ma aktualnie dostępu do internetu) która ma takiego właśnie kota, teraz ma około 7 miesięcy.

Nie chce kotu zaszkodzić, podawała wcześniej przepisany przez weterynarza Immunodol, ale jak twierdzi Imunoglukan daje lepsze efekty i jest chętnie wypijany przez kota. Podaje 1ml rano- kot waży ok.3 kg.

Proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami.

7mies ok 3.kg :?: :|
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob mar 12, 2011 23:13 Re: Jak długo można podawać IMUNOGLUKAN kotu ?

To bardzo drobny kot, odratowany, mocno zakatarzony w dzieciństwie. Ma długie łapy, jest smukły i delikatny.

celka9999

Od: Śro mar 09, 2011 23:04

Post » Sob mar 12, 2011 23:32 Re: Jak długo można podawać IMUNOGLUKAN kotu ?

Ej, spokojnie - moja Futro jest zdecydowanie dorosla, powiedzialabym dojrzala kotka i wazy 3,2kg. No, moze z aktualnym "dobrobytem" dobila do 3,5... Kilka miesiecy jej nie wazylam. Jest drobna. Twoj kotek, bedac jeszcze kociakiem i wazac 3kg, wcale nie jest malusi.
Podaje Immunodol Cat seriami po 2 tygodnie, Miyuki kiedy zaczyna jej sie paprac oko, Klaczkowi 3-4 serie w roku. Chyba ze mi ktorys laduje na antybiotyku, wowczas po zakonczeniu leczenia podaje przez 2 tygodnie po 1 tabletce dziennie. Uzupelniam Multivitalem.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Sob mar 12, 2011 23:48 Re: Jak długo można podawać IMUNOGLUKAN kotu ?

celka9999 pisze:To bardzo drobny kot, odratowany, mocno zakatarzony w dzieciństwie. Ma długie łapy, jest smukły i delikatny.

wydawało mi sie ,ze to troche za dużo :D
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie mar 13, 2011 0:04 Re: Jak długo można podawać IMUNOGLUKAN kotu ?

Niekoniecznie. Moze wyrosnac z niej duuuza kota. Jak patrze na Futro, to ona ma wielkosc podrostka. Tyle ze nie te proporcje - jest krotka, dosc niska, z krociutkim ogonkiem, mala glowka. Podrostek pewnie jest bardziej pajakowaty.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Nie mar 13, 2011 0:07 Re: Jak długo można podawać IMUNOGLUKAN kotu ?

kotx2 pisze:
celka9999 pisze:To bardzo drobny kot, odratowany, mocno zakatarzony w dzieciństwie. Ma długie łapy, jest smukły i delikatny.

wydawało mi sie ,ze to troche za dużo :D

Żartujesz? U mnie pomieszkuje tymczasik-kuracjusz, ma wlaśnie okolo 7 miesięcy i przy okazji szczepienia w zeszlym tygodniu zostal zważony - 3.8 kg. Jak u mnie wylądowal pod koniec listopada, ważyl 1.25 kg. W tej chwili osiągnąl stadium "wyścigowego szparaga" i generalnie jest kościsty; sklada się glównie z nóg, uszu i ogona :)

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04