Bezogonka Stella i Fubu już w swoich ds! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 12, 2011 11:24 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

Alienor pisze:Klamka zapadła, kicia umówiona na sterylkę we wtorek. Cała chodzę z nerwów jak o tym pomyślę, zwłaszcza, że Stella ma nową zabawę - włazi na szafkę w moim pokoju a potem skacze na łóżko Ali - 1.20m wysokie, jakieś 1.5m odległości między nimi. Jak będzie po to w związku z tym wyląduje w klacie a wychodzić będzie jak my będziemy w domu żeby na nią uważać :( Z niej to aparatka pierwszej wody :1luvu:

I kto by pomyślał,że sie tak rozkręci...:(
W sumie szczeniaki ustawiała na kociarni,równo :)

Alienor będę mogła Cie prosić o tekst? chciałabym juz jakos ogłoszenia zrobić

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Sob mar 12, 2011 13:38 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

Heh, kaftanik powinien Stellę troszkę spacyfikować, może w nim nie będzie miała ochoty na akrobację? Trzymam mocno za sterylkę :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Sob mar 12, 2011 13:58 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

Ok, skrobnę coś dziś w nocy lub jutro kole południa :ok: Niestety mam bardzo intensywny weekend przed sobą :roll:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon mar 14, 2011 20:38 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

Stella niestety do sterylki idzie pojutrze nie jutro - sytuacja awaryjna :?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pon mar 14, 2011 21:44 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

W takim razie trzymam kciuki do pojutrza :ok: Oby wszystko odbyło się bez komplikacji i by Stella szybko doszła do siebie :)

Liwia_

Post » Wto mar 15, 2011 7:14 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

Sytuacja awaryjna była nie ze Stellą na szczęście, tylko z kotką, która trafiła w wysokiej ciąży - trzeba ją bylo ciachać teraz już, więc planowany zabieg Stelli się przesunął.

Alienor

Post » Śro mar 16, 2011 22:00 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

No to Stella u weta zawieziona - jutro odbieram już ciachniętą i sprawdzoną nożnie. :wink:

Alienor

Post » Czw mar 17, 2011 1:47 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

Alienor pisze:No to Stella u weta zawieziona - jutro odbieram już ciachniętą i sprawdzoną nożnie. :wink:

To trzymamy kciuki.Potrzebne mi jakieś pozytywne wiadomości,bo za dużo tych złych...

justyna8585

Post » Czw mar 17, 2011 19:09 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

Stella po sterylce. Szaleje - łazi i miauczy że jesteśmy złe gady bo nie dość, że zostawiłyśmy u weta na noc to teraz jeść nie dajemy i ograniczamy kotu swobodę. Jakby tego było mało Julka szaleje bardziej niż zwykle (ADHD+rujka) a Koi łazi i się myzia (rujka). Jak nie oszaleję, to będzie dobrze.

Alienor

Post » Czw mar 17, 2011 19:24 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

Alienor pisze:Stella po sterylce. Szaleje - łazi i miauczy że jesteśmy złe gady bo nie dość, że zostawiłyśmy u weta na noc to teraz jeść nie dajemy i ograniczamy kotu swobodę. Jakby tego było mało Julka szaleje bardziej niż zwykle (ADHD+rujka) a Koi łazi i się myzia (rujka). Jak nie oszaleję, to będzie dobrze.

Sterylke wybaczy,ale chyba braku jedzenia nie...:)

mam królika na dt,które na pkcie jedzenia wariuje...jest w stanie nawet na meble wskoczyć za jedzeniem,a jak bierze mu sie miseczke,to trzyma łapką :)

justyna8585

Post » Czw mar 17, 2011 19:52 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

Dobrze, że już po :) A nosi kaftanik, czy nie ma potrzeby? :)

Liwia_

Post » Czw mar 17, 2011 20:15 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

Panie wetki zauroczone Stelką - że taka miziasta choć w pierwszej chwili nieufna, że taka śliczna... A potem dowiedziałam się, że chodziła w klatce jak tygrys, waląc ciałem o ściany... I próbowała zjeść avocado i łososia i gotowe sushi.... :roll:
Jutro będzie w kaftaniku - zapomniałam pożyczyć z KCh :oops: więc jest w abażurze, który ją złości - trudno, musi to przeżyć. Usiłowałam ubrać ją w taki domowej roboty, ale broniła się jak lwica. Na szczęście jutro mam dyżur na chatce :twisted:

Alienor

Post » Czw mar 17, 2011 20:26 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

Mama zapomniała dodać, że próbę założenia niby kaftanika przypłaciłam podrapaniem i już przygotowuje się na pytania czy się nie tne
Ala córka Alienor
P.S.Stella przy dawaniu jedzenia zjadła 2 łyżki mokrego, a nadal chodzi i miauczy i prosi o więcej.
P.s 2 Wszystkiego naj dla wszystkich z okazji dnia św.Patryka :D

Alienor

Post » Pt mar 18, 2011 7:41 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

Pół nocy żeśmy nie spały - zdjęła sobie abażur, złapana i ubrana z powrotem tak długo łaziła i tłukła nim o wszystko aż zdjęła. W związku z tym o 3 rano zaszyłam ją w prowizoryczny kaftanik - dorobiłam się sznytów na nodze :twisted: Półtorej godziny później przyszła bez niego. Znalazłam, ubrałam, zaszyłam ciaśniej - rano znów zdjęty :roll: Dobrze,że nie rozlizała ranki. Fakt, że ma ograniczone trochę ruchy nie przeszkadza jej w bieganiu po parapetach, stole w kuchni i kombinowaniu, żeby wskoczyć na łóżko Ali (odległość: 1,5m w poziomie, 1,5m w pionie 8O ). Je ładnie i w ogóle nie sprawia wrażenia przejętej sterylką :ok:

Alienor

Post » Pt mar 18, 2011 11:20 Re: Bezogonka potrzebuje wsparcia na sterylizację! Fubu w ds...

Ale z niej lwica.. :kotek:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

[poprzednia][następna]