w sam raz na mycie okien

pora Bazyla zagonic do roboty

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Bolkowa pisze:Witajcie![]()
Wysłałam dużego po kapustę kiszoną i 2 paczki suszonych grzybów - bigos robię.
No i mam: 2 kg mięsiwa usmażonego, 2 kg kiszonej kapusty i .......2 kg pieczarek. Nim się ususzą reszta się zepsuje. Czy robiłyście bigos w takim zestawieniu
Spotkałam moją lekarkę w sklepie. Spojrzała na mnie i rzekła cobym po chorobie jeszcze okien nie myłaJestem jej wdzięczna, mam usprawiedliwione lenistwo
trawa11 pisze:Bolkowa pisze:Witajcie![]()
Wysłałam dużego po kapustę kiszoną i 2 paczki suszonych grzybów - bigos robię.
No i mam: 2 kg mięsiwa usmażonego, 2 kg kiszonej kapusty i .......2 kg pieczarek. Nim się ususzą reszta się zepsuje. Czy robiłyście bigos w takim zestawieniu
hej bolkowa![]()
ja nie umiem robic bigosu
Bolkowa pisze:Oż mamciu, a tak na Ciebie liczyłam.
Może poleci z nami jakiś pilot, który będzie znał odpowiedż na to pytanie
Ciepła pisze:Bolkowa jestem![]()
kapuste jak mocno kwasna delikatnie przeplukaj,pozniejszy bigos nie wykrzywi wam twarzy
mieso podsmaz osobno i dodaj do gotujacej kapusty,cebulke w prazki,lisc laurowy,pieprz ziarnisty,dodaja tez suszone sliwki lub powidla,a co do pieczarek to lepiej je zdeczko obgotowac w osolonej wodzie i ddaj do kapuchy
tyle na szybko
trawa11 pisze:piękna pogoda![]()
w sam raz na mycie okien![]()
MaryLux pisze:trawa11 pisze:piękna pogoda![]()
w sam raz na mycie okien![]()
To już wiadomo, że najpóźniej jutro będzie lać jak cho-cho
trawa11 pisze:Ciepła pisze:Bolkowa jestem![]()
kapuste jak mocno kwasna delikatnie przeplukaj,pozniejszy bigos nie wykrzywi wam twarzy
mieso podsmaz osobno i dodaj do gotujacej kapusty,cebulke w prazki,lisc laurowy,pieprz ziarnisty,dodaja tez suszone sliwki lub powidla,a co do pieczarek to lepiej je zdeczko obgotowac w osolonej wodzie i ddaj do kapuchy
tyle na szybko
Przywołałam Asię
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 147 gości