PJD-Operacja ZABIEG! bezdomność - cel - PAL! 128!:D

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto mar 08, 2011 15:31 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 58! hej, kto kociarz - na lancety!:)

XAgaX, jeśli okaże się, że rzeczywiście koty są niewysterylizowane, to postaramy się w ramach swoich możliwości pomóc. Fajnie, że zaprosiłaś Panią na forum :ok: :ok: :ok:

Grzanka.ch, doczytam wątek wieczorem, ok? :)
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto mar 08, 2011 16:43 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 58! hej, kto kociarz - na lancety!:)

Zbieramy na sterylizację Klementynki na bazarkach:

viewtopic.php?f=20&t=125120
viewtopic.php?f=20&t=125121
viewtopic.php?f=20&t=125122
viewtopic.php?f=20&t=125123

Każda złotówka się przyda!
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Wto mar 08, 2011 20:59 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 58! hej, kto kociarz - na lancety!:)

Grzanko.ch, piszę pw do Ciebie :)
Obrazek

ryśka

Post » Wto mar 08, 2011 22:38 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 58! hej, kto kociarz - na lancety!:)

ryśka pisze:Grzanko.ch, piszę pw do Ciebie :)

Dziękuję, odpisałam już.
A przy okazji - dzisiaj poszło 17 zł z bazarków i 200 zł z akcji pocztówkowej. To jeszcze nie koniec akcji, ale pomyślałam, że kasa już teraz się może przydać ;)

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Śro mar 09, 2011 13:32 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 58! hej, kto kociarz - na lancety!:)

ryśka pisze:XAgaX, jeśli okaże się, że rzeczywiście koty są niewysterylizowane, to postaramy się w ramach swoich możliwości pomóc. Fajnie, że zaprosiłaś Panią na forum :ok: :ok: :ok:

dzięki :)

pani widać, że kocha koty, ale nie ma funduszy, nie wiem, czy zdaje sobie sprawę z zalet, a wręcz konieczności kastracji. Nie odezwała się do mnie, podejrzewam, że na forum też nie zaglądała :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw mar 10, 2011 12:18 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 58! hej, kto kociarz - na lancety!:)

A w Krakowie szykują nam się cztery sterylki kotów podwórkowych - w niedzielę Stachurka spotyka się z karmicielką, żeby dopracować szczegóły. Na pewno wśród zwierzaków jest jedna dorosła kotka (prawdopodobnie we wczesnej ciąży), trzy półroczne młodziaki są płci jeszcze nieznanej :).

Fundusze bardzo potrzebne!

luelka

Post » Sob mar 12, 2011 12:20 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 58! hej, kto kociarz - na lancety!:)

Dzisiaj dostałam wiadomość od Fonji, że Klementynka już została wysterylizowana i wszystko poszło dobrze! Czyli kolejny kot OZnakowany :piwa: :piwa: :piwa: .

luelka

Post » Pon mar 14, 2011 22:17 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 58! hej, kto kociarz - na lancety!:)

Dzisiaj została wysterylizowana w Krakowie kotka (w zaawansowanej ciąży). Bura piękność doszła do siebie jeszcze u weta, ale teraz siedzi z nią Stachurka i chucha i dmucha, czy wszystko jest z kotą ok :). Zdjęcie dołączę jutro :).

luelka

Post » Wto mar 15, 2011 10:27 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 58! hej, kto kociarz - na lancety!:)

A to wczoraj wysterylizowana kotka z krakowskiego Podgórza: dostała od nas pseudonim Nyka :).

Obrazek

luelka

Post » Pt mar 18, 2011 22:05 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 58! hej, kto kociarz - na lancety!:)

Taki se bazarek zrobiłam :wink:
Link w podpisie.
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Sob mar 19, 2011 17:54 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 58! hej, kto kociarz - na lancety!:)

dziś pod nóż poszły jajka młodego czarnego kocurka :) Kotek już wybudzony i trzeźwy, ale potwornie przerażony. Zdążył załatwić ręce naszego weterynarza ;).

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Sob mar 19, 2011 18:26 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 58! hej, kto kociarz - na lancety!:)

Zaznaczył go sobie na przyszłość :twisted:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Nie mar 20, 2011 15:10 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 58! hej, kto kociarz - na lancety!:)

To są pozostałe, wysterylizowane "w drugiej turze" kotki z Gniezna:
01.03.11. kotka z Gniezna, Cleopatra:
Obrazek
01.03.11. kotka z Gniezna, Pandora:
Obrazek
01.03.11. kotka z Gniezna, Hekate:
Obrazek
Jeszcze czekam na fakturę z lecznicy by móc dokonać przelewu, ale poza tym akcję w Gnieźnie uznajemy za zakończoną. :piwa:

W poniedziałek został wysterylizowany Lucek, kocurek z Bielska, który czeka na dom pod opieką berni. To ten szczęściarz, którego zabieg opłaciła Anazoo :1luvu: Zabieg kosztował 80 zł., czekamy jeszcze na fakturę.
A to Lucek:
Obrazek

W Kaźmierzu k. Poznania działa Sylwia, która w ramach OZ wysterylizowała kolejne kocurki (środki gmina przeznacza wyłącznie na sterylizację kotek, a wypuszczanie złapanych kocurków bez kastracji byłoby bezsensowne, więc współdziałamy z Sylwią w tym zakresie).
Emila wysterylizowała trzeciego marca:
Obrazek
A Tofika w poniedziałek, 16 marca:
Obrazek
Koszt tych zabiegów to 2 x 60 zł., w przyszłym tygodniu rozliczmy się z lecznicą.

A poza tym w aktualnych planach mamy:
- sterylizację "trudnołapalnej" dzikiej kotki z podcieszyńskiej wsi
- wysterylizowanie jeszcze 2 kotów nieznanej jeszcze płci z krakowskiego Podgórza (rodzeństwo czarnego kocurka, którego wysterylizowała w tym tygodniu stachurka)
- i duuużą akcję w Zochcinie (około 9-11 kotów nieznanej płci), zaplanowaną na sobotę przyszłego tygodnia

Akcja w Zochcinie będzie wymagała pełnej mobilizacji naszych sił i możliwości, będziemy jechać z Bielska i Krakowa, by te koty złapać jednego dnia, przewieźć na zabiegi i rekonwalescencję do Krakowa i potem, po dwóch tygodniach spędzonych pod opieką wolontariuszy z Krakowa, trzeba je będzie odwieźć z powrotem do domu. Planujemy, jak zawsze, przy okazji te koty odpchlić, odrobaczyć, powyrywać chore zęby... Potrzebujemy kciuków, wsparcia i - na tą chwilę - przede wszystkim osób, które pożyczą nam swoje prywatne klatki wystawowe... bo w Krakowie mamy ich 3, a kotów może być i 4 razy więcej. Są to koty dzikie, półdzikie. Bardzo prosimy o pomoc w tym zakresie.

Dziękujemy najmocniej za wszystkie wpłaty na Operację Zabieg, dzięki Wam akcja jest w ogóle możliwa! :1luvu:
Obrazek

ryśka

Post » Śro mar 23, 2011 13:04 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 67! Ach! co to jest za bitwa!:)

pomożecie? :oops: fajnie, że ta osoba o tym myśli i prosi o pomoc :1luvu: :1luvu:

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ps ... Z268172707

Witam.
Poszukuję gabinetu lub lekarza gotowego za symboliczna opłatę wysterylizować 2 suki i 2 kocice.Zwierzaki zostały mi podrzucone na posesję.Jestem w stanie dać im jeść i zapewnić miejsce do życia, niestety koszt sterylizacji mnie przerasta.Nie są winne,że się komuś znudziły ale bezsensem jest płodzenie kolejnych niechcianych szczeniąt.A panowie zawsze znajda drogę by wejść.Mieszkam w Skawinie.Może znajdzie się Ktoś równie kochający zwierzaki i nam pomoże.

696298736
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro mar 23, 2011 13:29 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 67! Ach! co to jest za bitwa!:)

Są darmowe zabiegi kastracji kotów w kilku gabinetach w krakowie, np. na Ruczaju (to jest blisko Skawiny), trzeba tylko przez fundację, mogę zadzwonić w tej sprawie do osoby zamieszczającej ogłoszenie. Natomiast suczki mają bardzo promocyjne ceny teraz w Hyraxie na ul. Drukarskiej:
SUKA DO 35 KG 200 PLN

SUKA POWYŻEJ 35 KG 250 PLN
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

[poprzednia][następna]