Salem (alejkum), Szczerbaty i bywalcy

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 11, 2011 11:35 Re: Salem (alejkum)

MaryLux pisze:Baleron

:ryk: gdyby biedny kocur wiedział co my tu o nim wygadujemy.....:P

Muriel

Od: Śro mar 02, 2011 15:27

Post » Pt mar 11, 2011 11:42 Re: Salem (alejkum)

Muriel pisze:

Jaki biedny? Jaki biedny? Ma dom, meble, żarełko, porcelanę, kryształy i służbę. Chciałabym być TAKA biedna...

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt mar 11, 2011 12:17 Re: Salem (alejkum)

MaryLux pisze:
Muriel pisze:

Jaki biedny? Jaki biedny? Ma dom, meble, żarełko, porcelanę, kryształy i służbę. Chciałabym być TAKA biedna...

Tia i kwiaty w doniczce (tzn. miał... :wink: )
A jaki będzie mieć wypasiony drapak :1luvu: Aż wstyd marnować go dla jednego kota :wink: :mrgreen:

sunshine pisze:U nas Elza paca łapką depilator. Boi się i odskakuje, gdy coś ją zaskoczy, ale wytrwale trwa na posterunku, aż nie skończę. Zawsze bardzo mnie rozbawia.

:mrgreen: Nikita robi identycznie. Próbuje spacyfikować burczącego potwora, który jeździ po nogach jego pańci :ok:. za to uwielbia ze schodów oglądać jak odkurzam 8O. ma wówczas taki zadowolony triumfujący pysio. Kiedyś Zulus na dźwięk wyciąganego tylko odkurzacza chował się w najczarniejszym kącie - z tyłu za komputerem, drukarką, wśród zwojów kabli i potrafił tam siedzieć jeszcze z godzinę po ustaniu odkurzania. Dzięki ciekawości Nikity teraz często i on ogląda odkurzanie spomiędzy tralek na piętrze ale postęp jest :ok:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pt mar 11, 2011 12:19 Re: Salem (alejkum)

Muriel, foto musisz koniecznie zrobić Salema na drapaczku jak już przyjdzie!!!! :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt mar 11, 2011 12:44 Re: Salem (alejkum)

Doniczka dała się pięknie skleić (4 duże kawałki + kropelka=sukces), a kwiatek jakoś nie ucierpiał.

Zulus z Nikitą tacy odważni się zrobili, że szok. Nikt i nic im nie straszne. Może Salem przestanie się bać przedmiotów, tak jak nie boi się ludzi.

Drapak idzie z Niemiec i właśnie się dowiedziałam o opóźnieniu, więc dopiero w przyszłym tyg będzie. Na całe szczęście Kociotwór drapie tylko wycieraczkę i pokrowiec fotela, więc tragedii nie ma:) A zdjęcie zrobię i zamieszczę, bo pewnie będzie się Salem pięknie na nim komponował. Oby tylko go polubił, bo z gustami kocimi to wiadomo... :roll:

Muriel

Post » Pt mar 11, 2011 12:47 Re: Salem (alejkum)

Z doświadczenia i doczytania wiem, że wiele zależy od ustawienia drapaka.
W jednym miejscu drapak nie cieszy się żadnym kocim zainteresowaniem, a w innym - ogromnie.
Zdaje się tylko, że w obecnym mieszkaniu dużego pola do popisu nie będzie pod tym względem, ale może wybrane miejsce akurat Salemikowi podpasuje :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Pt mar 11, 2011 12:50 Re: Salem (alejkum)

Magda, daj jakies wskazówki
co to znaczy, ze jakieś miejscówki są dla drapaka niekorzystne?

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt mar 11, 2011 12:51 Re: Salem (alejkum)

pozytywka pisze:Magda, daj jakies wskazówki
co to znaczy, ze jakieś miejscówki są dla drapaka niekorzystne?

nie, to nie o kocie feng-shui chodzi :twisted:
po prostu koty same wybierają miejsce, w którym zainteresowanie drapakiem wzrasta. Nie mam pojęcia od czego to zależy ;)
Obrazek

magdaradek

Post » Pt mar 11, 2011 12:52 Re: Salem (alejkum)

Z tego, co ja wiem, powodzenia nie ma drapak, który stoi na uboczu mieszkania np. Jak u mnie stał w kącie sypialni (pomimo, że przy oknie) to był drapany mało co , przestawiłam blizej drzwi do przedpokoju i lepiej, lepiej - jak np. wracam do domu do młoda leci do drapaka, przeciąga się na nim i przy okazji drapnie ;-)

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt mar 11, 2011 12:53 Re: Salem (alejkum)

magdaradek pisze:nie, to nie o kocie feng-shui chodzi :twisted:
po prostu koty same wybierają miejsce, w którym zainteresowanie drapakiem wzrasta. Nie mam pojęcia od czego to zależy ;)

bo to wstrętne futra sa chimeryczne jak kobiety :twisted:
:wink:
Ostatnio edytowano Pt mar 11, 2011 12:54 przez pozytywka, łącznie edytowano 1 raz

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt mar 11, 2011 12:54 Re: Salem (alejkum)

Nasz drapak stoi w pokoju, w którym najwięcej przebywamy, blisko okna. I koty go uwielbiają.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Pt mar 11, 2011 12:55 Re: Salem (alejkum)

Jak drapak wstawiłam do dużego pokoju, gdzie siedzę (w trzech miejscach próbowałam) to było wielkie g... :mrgreen:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt mar 11, 2011 13:02 Re: Salem (alejkum)

magdaradek pisze:Z doświadczenia i doczytania wiem, że wiele zależy od ustawienia drapaka.
W jednym miejscu drapak nie cieszy się żadnym kocim zainteresowaniem, a w innym - ogromnie.
Zdaje się tylko, że w obecnym mieszkaniu dużego pola do popisu nie będzie pod tym względem, ale może wybrane miejsce akurat Salemikowi podpasuje :ok: :ok: :ok:

U nas jak stał u góry w Julki pokoju to koty i tak większość dnia spędzały z nami na sofie na dole lub na oponce. postanowiłam stachać go na dół i od tego czasu wiem przynajmniej do czego służy drapak. Marzy mi się duży, wypasiony ale finansowo czarna dziura więc może kiedyś....Czarną dziurę pogłębią mi tej wiosny rowery dla dziewczyn :evil: no ale trochę im za to opróżnię skarbonki niech się dołożą a co :!:. Skarbówka swoje nam odda ale na wakacje trzeba też coś odłożyć :wink:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pt mar 11, 2011 13:27 Re: Salem (alejkum)

Nie mam za dużej mozliwości kombinacji z drapakiem i mam nadzieje, że będzie się dobrze komponował z kocim feng-shui. Ale coś czuję, że bliskość upragnionego segmentu będzie działała na jego korzyść.

A zakup dwóch rowerków na raz to niezłe wyzwanie dla kieszeni.

Muriel

Post » Pt mar 11, 2011 15:03 Re: Salem (alejkum)

a musisz dwa kupować od razu Asia?
Po Julce Laura nie będzie jeździć?
Obrazek

magdaradek

[poprzednia][następna]