12.04 SGGW-akcja ZAPYTAJ MINISTRA (s.91)

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto mar 08, 2011 21:16 Re: Koalicja-15,5 tyś podpisów, brakuje 84,5 tyś czy damy radę?

PumaIM pisze:
aka_nina pisze:
PumaIM pisze:Chciałam posiać propagandę w przychodni, ale okazało się, że już zbierają - to Przychodnia Weterynaryjna "Bokserska", Obrzeźna 1A (przy pętli autobusowej Bokserska).

Taaaaa, moja przychodnia :ryk:

Może być, że się tam spotykamy, nie wiedząc o wspólnym "pochodzeniu" z miau :mrgreen:

A ja znam i bardzo polecam właściciela ;) To naprawdę dobry lekarz :D Z głową :)

A.
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Śro mar 09, 2011 23:11 Re: Koalicja-15,5 tyś podpisów, brakuje 84,5 tyś czy damy radę?

Chcialam tylko dodac ze rowniez z TZ zbieramy podpisy - na razie nie ma tego duzo, ale molestujemy znajomych aby zbierali tez u siebie w pracy, wiec rokowania sa niezle 8)

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Czw mar 10, 2011 13:58 Re: Koalicja-15,5 tyś podpisów, brakuje 84,5 tyś czy damy radę?

Na FB Koalicji dla Zwierząt jest taki wpis:
Koalicja dla Zwierząt - nowa ustawa o zwierzętach Mamy już ponad 19 tysięcy podpisów! Ale trochę musimy odrzucać, ponieważ:
a. są zbierane na formularzach "własnego" wzoru. MUSICIE zbierać na formularzu identycznym jak ten ze strony Koalicji;
b.są od osób niepełnoletnich;
c.w adresie brakuje gminy czy poczty z kodem;
d. są od obcokrajowców;
e. mają zły PESEL.
Bardzo prosimy, uważajcie, bo szkoda każdego podpisu.
http://www.facebook.com/KoalicjaDlaZwierzat
Obrazek------------------Obrazek------------------Obrazek
Kotek V.2004 - 26.07.2010 ------ Grzybek 1998? - 05.10.2016 ---- Tosia 2005 - 19.08.2019
Mój Pierwszy Koci Aniołek [*] -- -Śpij spokojnie [*]------- ----------Dziękuję, że byłaś [*]

Kotek&Tosia

Od: Śro lut 17, 2010 16:16

Post » Czw mar 10, 2011 20:01 Re: Koalicja-15,5 tyś podpisów, brakuje 84,5 tyś czy damy radę?

o kurde, sama nie wpisałam kodu. hmm, niby oczywiste ale powinno być w rubryczce dopisane, że trzeba walnąć kod :P
jak się gdzieś pomylę, coś zapomnę- krzyczeć! :) nr do mnie 668250065

aka_nina

Od: Czw paź 01, 2009 10:53

Post » Czw mar 10, 2011 23:46 Re: Przesłano już 19,7 tyś podpisów, Koalicja prosi o więcej.

Chyba będę mial 50 podpisów. Zobaczymy czy uda sie wiecej.
Ale musze posprawdzać czy wszystko jest.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt mar 11, 2011 19:07 Re: Koalicja-już 19,7 tyś. podpisów, w tym wiele "kociolubnych".

Ja zbieram podpisy, mam 20 ale jeszcze zorganizowałam w szkole zbiórkę, ale pan dyrektor powiedział, że pierwsze 3 tygodnie kwietnia mam zbierać z koleżanką :)
Mamy pełnoletnich osobników około 350 :) Same chłoooopy i 15 dziewczyn :D
Tak więc ja będę miała coś koło 350 + około 100 nauczycieli = 450 i jeszcze sąsiadów będę jutro molestować :D

Tak więc mam swój wkład 500 podpisów na pewno :)

24102007

Od: Sob lut 12, 2011 21:17

Post » Pt mar 11, 2011 21:32 Re: Koalicja-już 19,7 tyś. podpisów, w tym wiele "kociolubnych".

mam ważne pytanie - na formularzu do zbierania podpisow NIE MA INFORMACJI, że musi być kod pocztowy - jest napisane "adres zamieszkania (miejscowość, ulica, nr domu, nr lokalu)" dlatego wiele osób nie wpisuje kodu.

Znaczna część podpisów zebranych przez mnie rowniez nie ma kodu :( czy moge ten kod uzupelnic sama ? czy tez musi to byc charakter pisma danej osoby? a co z dlugopisem ? mamy teraz dobrac rowniez ten sam odcien niebieskiego ? pomijam juz fakt, iz dotarcie teraz do wszystkich tych osob to strata czasu...

Czy jesli kod pocztowy jest obowiazkowy - mozecie zmienic formularz dostepny na stronie ? sadze, ze sa osoby, ktore beda go jeszcze pobierac...

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Pt mar 11, 2011 23:00 Re: Koalicja-już 19,7 tyś. podpisów, w tym wiele "kociolubnych".

Miodalik, to pytanie nie jest już tak palące, ale pojawiają się nowe problemy:
Koalicja dla Zwierząt - nowa ustawa o zwierzętach http://www.facebook.com/KoalicjaDlaZwierzat
Do dzisiaj od początku akcji odrzuciliśmy aż 583 podpisy! Tyle się zmarnowało Waszej pracy. Wielka prośba do wszystkich: UWAŻAJCIE na to, żeby wszystko było dobrze wpisywane. W tej chwilii głównym problemem są niedobre PESELE i brak nazwy miejscowości albo niejasny skrót nazwy miejscowości. PEŁNE nazwy miejscowości poprosimy!

A niżej takie coś:
Koalicja dla Zwierząt - nowa ustawa o zwierzętach
W piątek wieczorem zamieścimy aktualne wynik . Jakie musimy odrzucać:
a. czasem podpisy są na formularzach "własnego" wzoru. MUSICIE zbierać na formularzu ze strony Koalicji;
c.w adresie brakuje nazwy miejscowości - kodu może nie być, ale nazwa miejscowości MUSI,
d.są od obcokrajowców;
e. mają zły PESEL (n...p. tylko 10 cyfr.
f. Zamiast imienia jest tylko pierwsza litera.

No toż mogliby się zdecydować :? albo od razu w tej instrukcji napisać co należy rozumieć przez "pełny adres z nazwą miejscowości". No ale to dobrze, że uznają jeśli nie ma kodu.
Powodzenia i wytrwałości :ok:
Obrazek------------------Obrazek------------------Obrazek
Kotek V.2004 - 26.07.2010 ------ Grzybek 1998? - 05.10.2016 ---- Tosia 2005 - 19.08.2019
Mój Pierwszy Koci Aniołek [*] -- -Śpij spokojnie [*]------- ----------Dziękuję, że byłaś [*]

Kotek&Tosia

Od: Śro lut 17, 2010 16:16

Post » Sob mar 12, 2011 16:41 Re: Koalicja-już 23,2 tyś. podpisów, w tym wiele "kociolubnych".

A ja mam kilka pytań odnośnie ustawy, które jakoś nie chcą dać mi spokoju...
i byłabym wdzięczna za wyjaśnienia...

Najpierw jedna uwaga:
Art. 3 pisze:23. domu tymczasowym - rozumie się przez to gospodarstwo domowe, które jest miejscem pobytu zwierząt bezdomnych lub maltretowanych lub które nie rokują na adopcję z powodu choroby, kalectwa lub wieku;
24. opiece zastępczej - rozumie się przez to opiekę nad zwierzętami bezdomnymi lub maltretowanymi, sprawowaną przez gminę lub upoważnione przez nią osoby i instytucje, oraz przez organizacje społeczne, której celem jest przekazanie zwierzęcia, w miarę możliwości, nowemu właścicielowi;

Zawsze mi się wydawało, że DT to miejsce, jak sama nazwa mówi tymczasowe, w celu znalezienia nowego domu :roll:

I parę pytań...
Art. 6 pisze:Zabronione jest takie postępowanie ze zwierzętami, które może narazić je, ich potomstwo lub ludzi i inne zwierzęta znajdujące się w ich otoczeniu na ból, cierpienie lub śmierć, w szczególności:
5. samodzielne odławianie i usuwanie z posesji ssaków drapieżnych, szczególnie kun, psów i wolno żyjących kotów, a także nietoperzy, bez nadzoru lub upoważnienia Wojewódzkiego Inspektora do Spraw Zwierząt;

Tzn każdorazowo żeby złapać kota powinniśmy mieć upoważnienie Wojewódzkiego Inspektora...? A co w sytuacji, jak np na ogródek przyplącze się kot..? Albo jest na dachu altany w dniu 1.XI.. zamiast zdjąć kota z dachu, i powiesić ogłoszenie, czy ktoś nie szuka powinnam poczekać do najbliższego dnia roboczego, postarać się o upoważnienie, itd..? a kot na pewno grzecznie będzie na mnie czekał..? :roll:

Art. 11 pisze:5. Odławianie kotów wolno żyjących jest możliwe jedynie w sytuacji uzasadnionego ograniczenia ich rozrodczości lub względami zdrowotnymi zwierząt. Zwierzęta powinny powrócić do miejsca z którego zostały zabrane. Stałe zabranie zwierzęcia z miejsca jego dotychczasowego bytowania jest możliwe jedynie w przypadku, gdy względy zdrowotne uniemożliwiają mu życie na wolności.
6. Decyzje o stałym zabraniu zwierzęcia z dotychczasowego miejsca bytowania podejmuje Wojewódzki Inspektor do Spraw Zwierząt, wskazując jednocześnie miejsce, do którego zwierzęta mają być przeniesione zgodnie z ust. 7.

Ok, łapię dziczka na kastrację (może być ten wspomniany z 1.XI...), okazuje sie, że to nijak nie chce być dziki kot, mruczy, barankuje, domaga głaskania... z każdym takim do Wojewódzkieo Inspektora do Spraw Zwierząt...? Czy może "bycie domowym, wyrzuconym z domu kotem", albo "bycie kotem, który bardzo chce być domowy" jest "względem zdrowotnym umożliwiającym życie na wolności"?

Art. 14 pisze:Schronisko, do którego będą przyjmowane koty bezdomne, musi spełniać następujące warunki:

1. posiadać specjalne pomieszczenia do obowiązkowej kilkutygodniowej izolacji nowo przyjętych zwierząt;
2. w jednym pomieszczeniu (boksie) nie może przebywać więcej niż 12 kotów;
3. minimalna powierzchnia pomieszczenia (boksu) nie może być mniejsza niż 10 metrów kwadratowych;
4. pomieszczenia (boksy) powinny być połączone z wybiegiem.

Co jeśli kociarnia ma 50m^2? Co jeśli kociarnia ma 9,5m^2, ale są na niej 3 koty? (odizolowane od reszty, bo się nie dogadują) - dołączamy do reszty i patrzymy na fruwające futro? mniejszą kociarnię wyburzamy?
A jeśli mamy dużą kociarnię, kilkadziesiąt m, to podział jest na kilka mniejszych będzie sztuczny, i np koty będą miały wspólny wybieg - jaki wtedy ma sens ich oddzielanie? Rozumiałabym zapis o ilości m^2 na jednego kota, ale, ale imbo lepiej by miało 20 kotów na 50 metrach niż 12 na 10... :roll:

Art. 17 pisze:4. W rejestrze umieszcza się dane wszystkich psów wydawanych lub zbywanych z hodowli oraz przyjmowanych do schronisk i domów tymczasowych.
5. Do rejestru mogą być, na wniosek właściciela, wpisane inne zwierzęta domowe.

To znaczy, że domowy rozmnażacz, który chce małą pseudo musi sam zawnioskować wpisanie do rejestru, ale wszystkie ze schroniska, nawet jeśli w dużej mierze są wykastrowane/wysterylizowane mają być wpisywane automatycznie..?

To tak na szybko, najbardziej dręczące mnie pytania...

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Nie mar 13, 2011 8:18 Re: Koalicja-już 23,2 tyś. podpisów, w tym wiele "kociolubnych".

charm pisze:A ja mam kilka pytań odnośnie ustawy, które jakoś nie chcą dać mi spokoju...
i byłabym wdzięczna za wyjaśnienia ...
... To tak na szybko, najbardziej dręczące mnie pytania...

Nie jestem autorem ani współautorem projektu ustawy, ale jako osoba, która założyła wątek i zachęca do wspierania inicjatywy Koalicji dla Zwierząt czuję się wywołany do odpowiedzi, przy czym odpowiadam wyłącznie w swoim imieniu. Na wstępnie pragnę przywołać fakt, że nigdy nie wskazywałem i nie przekonywałem nikogo do tego, że projekt ustawy jest idealny. Dla mnie inicjatywa Koalicji jest to przede wszystkim realna szansa na wprowadzenie tematyki ochrony zwierząt do Sejmu i wymuszenie dyskusji w tym temacie w czasie prac nad projektem ustawy oraz na przedstawienie politykom woli zmiany obecnego prawa w kierunku zgodnym z intencjami projektu obywatelskiego.

Twoich pytań nie uważam za czepianie się, po prostu wskazujesz na fragmenty, które twoim zdaniem wymagają zmian. Uważam, że nic nie stoi na przeszkodzie, abyś je przesłała bezpośrednio do Koalicji prosząc, aby je rozważyli i uwzględnili w czasie prac na projektem ustawy w Sejmie. Przedstawiciele Komitetu Inicjatywy Ustawodawczej mają prawo uczestniczyć w pracach komisji i podkomisji sejmowych z prawem głosu doradczego. Zapewne więcej środowisk wyśle im swoje uwagi i spostrzeżenia. Wierzę, że Komitet Inicjatywy Ustawodawczej wszystkie je rozważy i przedstawi posłom w czasie prac komisji te, które uzna za zasadne. Niezależnie od tego nad poprawnością tworzonego prawa czuwa Biuro Analiz Sejmowych i Biuro Prawne Kancelarii Sejmu, a każdy obywatel ma prawo zabiegać u posłów i senatorów o wprowadzenie zmian do projektowanej ustawy.

A teraz moja opinia w sprawie Twoich pytań.
Art. 3 napisał(a):
23. domu tymczasowym - rozumie się przez to gospodarstwo domowe, które jest miejscem pobytu zwierząt bezdomnych lub maltretowanych lub które nie rokują na adopcję z powodu choroby, kalectwa lub wieku;
24. opiece zastępczej - rozumie się przez to opiekę nad zwierzętami bezdomnymi lub maltretowanymi, sprawowaną przez gminę lub upoważnione przez nią osoby i instytucje, oraz przez organizacje społeczne, której celem jest przekazanie zwierzęcia, w miarę możliwości, nowemu właścicielowi;
Zawsze mi się wydawało, że DT to miejsce, jak sama nazwa mówi tymczasowe, w celu znalezienia nowego domu
.
Myślę, że art. 3 ust. 23 nie jest najszczęśliwiej sformułowany

Art. 6 napisał(a):
Zabronione jest takie postępowanie ze zwierzętami, które może narazić je, ich potomstwo lub ludzi i inne zwierzęta znajdujące się w ich otoczeniu na ból, cierpienie lub śmierć, w szczególności:
5. samodzielne odławianie i usuwanie z posesji ssaków drapieżnych, szczególnie kun, psów i wolno żyjących kotów, a także nietoperzy, bez nadzoru lub upoważnienia Wojewódzkiego Inspektora do Spraw Zwierząt;
Tzn każdorazowo żeby złapać kota powinniśmy mieć upoważnienie Wojewódzkiego Inspektora...? A co w sytuacji, jak np na ogródek przyplącze się kot..? Albo jest na dachu altany w dniu 1.XI.. zamiast zdjąć kota z dachu, i powiesić ogłoszenie, czy ktoś nie szuka powinnam poczekać do najbliższego dnia roboczego, postarać się o upoważnienie, itd..? a kot na pewno grzecznie będzie na mnie czekał..?

Uważam, że zapis ten zabezpiecza zwierzęta przed „prywatnymi łapankami” ze strony osób im nieprzychylnych. Przecież nie jest problemem, że organizacje i ludzie działający w ich imieniu uzyskają stałe np. na okres 1 roku upoważnienie do wyłapywania kotów wolno żyjących np. w ramach prowadzonych przez nich akcji sterylizacji.

Art. 11 napisał(a):
5. Odławianie kotów wolno żyjących jest możliwe jedynie w sytuacji uzasadnionego ograniczenia ich rozrodczości lub względami zdrowotnymi zwierząt. Zwierzęta powinny powrócić do miejsca z którego zostały zabrane. Stałe zabranie zwierzęcia z miejsca jego dotychczasowego bytowania jest możliwe jedynie w przypadku, gdy względy zdrowotne uniemożliwiają mu życie na wolności.
6. Decyzje o stałym zabraniu zwierzęcia z dotychczasowego miejsca bytowania podejmuje Wojewódzki Inspektor do Spraw Zwierząt, wskazując jednocześnie miejsce, do którego zwierzęta mają być przeniesione zgodnie z ust. 7.
Ok, łapię dziczka na kastrację (może być ten wspomniany z 1.XI...), okazuje sie, że to nijak nie chce być dziki kot, mruczy, barankuje, domaga głaskania... z każdym takim do Wojewódzkieo Inspektora do Spraw Zwierząt...? Czy może "bycie domowym, wyrzuconym z domu kotem", albo "bycie kotem, który bardzo chce być domowy" jest "względem zdrowotnym umożliwiającym życie na wolności"?

Łapiesz kota jako wolontariusz organizacji, która ma np. stałe upoważnienie do takich działań w ramach akcji sterylizacji. W czasie opieki nad kotem stwierdzasz, że nie jest to kot wolno żyjący, ale były domowy zagubiony nadający się do adopcji, więc nie wyłapałaś wolno żyjącego i w takim razie nie musi on wrócić w miejsce z którego go zabrałaś, nie potrzebne jest więc decyzja WIdSZ. Wszystko w moim przekonaniu jest OK.

Art. 14 napisał(a):
Schronisko, do którego będą przyjmowane koty bezdomne, musi spełniać następujące warunki:
1. posiadać specjalne pomieszczenia do obowiązkowej kilkutygodniowej izolacji nowo przyjętych zwierząt;
2. w jednym pomieszczeniu (boksie) nie może przebywać więcej niż 12 kotów;
3. minimalna powierzchnia pomieszczenia (boksu) nie może być mniejsza niż 10 metrów kwadratowych;
4. pomieszczenia (boksy) powinny być połączone z wybiegiem.
Co jeśli kociarnia ma 50m^2? Co jeśli kociarnia ma 9,5m^2, ale są na niej 3 koty? (odizolowane od reszty, bo się nie dogadują) - dołączamy do reszty i patrzymy na fruwające futro? mniejszą kociarnię wyburzamy?
A jeśli mamy dużą kociarnię, kilkadziesiąt m, to podział jest na kilka mniejszych będzie sztuczny, i np koty będą miały wspólny wybieg - jaki wtedy ma sens ich oddzielanie? Rozumiałabym zapis o ilości m^2 na jednego kota, ale, ale imbo lepiej by miało 20 kotów na 50 metrach niż 12 na 10...

Może rzeczywiście projekt ustawy w tej sprawie jest zbyt „sztywny”, może warto to uregulować w innej formie lub w rozporządzeniu, które byłoby aktem wykonawczym do ustawy. Bezsprzecznie intencją przygotowujących projekt było zapewnienie kotom schroniskowym godnych warunków bytowania.

[i]Art. 17 napisał(a):
4. W rejestrze umieszcza się dane wszystkich psów wydawanych lub zbywanych z hodowli oraz przyjmowanych do schronisk i domów tymczasowych.
5. Do rejestru mogą być, na wniosek właściciela, wpisane inne zwierzęta domowe.
To znaczy, że domowy rozmnażacz, który chce małą pseudo musi sam zawnioskować wpisanie do rejestru, ale wszystkie ze schroniska, nawet jeśli w dużej mierze są wykastrowane/wysterylizowane mają być wpisywane automatycznie..?[/i]

Art. 17 ust. 1 nakazuje rejestrację wszystkich hodowli, pseudohodowle powinny więc zniknąć, a przynajmniej będą nielegalne, czyli bezprawne. Moim zdaniem ust. 1 i 4 art. 17 dotyczą tylko psów, a ust. 5 dotyczy innych zwierząt domowych niż psy.

Wierzę, że pomimo Twoich wątpliwości w przedstawionych wyżej kwestiach udzielisz poparcia obywatelskiej inicjatywie ustawodawczej Koalicji dla Zwierząt traktując tę inicjatywę jako konkretny ruch w sprawie próby zmiany sytuacji wielu zwierzaków. Wesprzyjmy podpisami pracę tych, którzy w trakcie 2 letniej dyskusji w gronie wielu organizacji dotychczas nie zniechęcili się, przygotowali projekt ustawy i mają wolę i realną szansę wprowadzić go do Sejmu. Nigdy nie słyszałem, żeby Koalicja zbierała jakieś składki, więc ludzie ci robią to społecznie, kosztem swojego wolnego czasu, powinni więc liczyć nasze wsparcie i szacunek, a jeśli projekt zawiera jakieś błędy formalne, zostaną one usunięte w czasie pracy w Sejmie. Ważne jest aby intencja Koalicji była zachowana i aby wreszcie politycy zrobili coś konkretnego dla poprawy losu zwierzaków.
Twój głos może zmienić sytuację wielu zwierzaków w Polsce, wspólnie jako świadomi swoich praw obywatele możemy tego dokonać.
http://www.koalicja.org.pl # http://zespoldlazwierzat.pl ^Parlamentarny Zespół Przyjaciół Zwierząt -informacja ze strony sejmowej

Bożenowe Tymczasy :)

miluś

Od: Nie wrz 14, 2008 8:43

Post » Nie mar 13, 2011 12:06 Re: Koalicja-już 23,2 tyś. podpisów, w tym wiele "kociolubnych".

miluś pisze:Ważne jest aby intencja Koalicji była zachowana i aby wreszcie politycy zrobili coś konkretnego dla poprawy losu zwierzaków.

Zacytuję, bo to najważniejsze .
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Pon mar 14, 2011 10:34 Re: Koalicja-już 19,7 tyś. podpisów, w tym wiele "kociolubnych".

Kotek&Tosia pisze:Koalicja dla Zwierząt - nowa ustawa o zwierzętach
W piątek wieczorem zamieścimy aktualne wynik . Jakie musimy odrzucać:
a. czasem podpisy są na formularzach "własnego" wzoru. MUSICIE zbierać na formularzu ze strony Koalicji;
c.w adresie brakuje nazwy miejscowości - kodu może nie być, ale nazwa miejscowości MUSI,
d.są od obcokrajowców;
e. mają zły PESEL (n...p. tylko 10 cyfr.
f. Zamiast imienia jest tylko pierwsza litera.

No toż mogliby się zdecydować :? albo od razu w tej instrukcji napisać co należy rozumieć przez "pełny adres z nazwą miejscowości". No ale to dobrze, że uznają jeśli nie ma kodu.

Z informacji jaką otrzymałam wynika, że kodu faktycznie może nie być; ale musi być PEŁNA nazwa miejsowości, do której kod jest przynależny (czyli tak zwana poczta). Odrzucane będą podpisy zawierające skróty w nazwie miejscowości np. Tomaszów Maz. Musi być wyraźnie Tomaszów Mazowiecki. Tak samo Nowy Sącz a nie N. Sącz.
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Śro mar 16, 2011 1:19 Re: KOALICJA 27,8 tyś. podpisów, kto zebrał najwięcej str.

W calej Polsce Koalicja zebrała do dnia 15 marca 2011 27,844 zweryfikowanych podpisów od 448 osób i organizacji. Wszystkim, którzy przyczynili się do uzyskania tego wyniku, niezależnie czy tylko złożyli swój podpis czy też zebrali 300 podpisów należą się od zwierzaków GORĄCE PODZIĘKOWANIA. Na FB zamieszczono informację o liczbie zebranych podpisów przez poszczególnych zbierających http://www.facebook.com/note.php?note_id=129807447089310. Nie wiem czy to lista kompletna, ale to nie jest najważniejsze. Brakuje jeszcze 77 tyś podpisów czy damy radę zebrać tę ilość, zostały jeszcze 3 miesiące? Każdy głos jest ważny, wydrukujmy listę na podpisy znajomym i przyjaciołom, może zbiorą coś dla Koalicji, a może oni również zachęcą swoich przyjaciół do zbierania podpisów wręczając im puste formularze.

Mapa z naniesionymi miejscami, gdzie już zbierają podpisy http://pomoc.kociadolina.pl/mapa/index.php
Twój głos może zmienić sytuację wielu zwierzaków w Polsce, wspólnie jako świadomi swoich praw obywatele możemy tego dokonać.
http://www.koalicja.org.pl # http://zespoldlazwierzat.pl ^Parlamentarny Zespół Przyjaciół Zwierząt -informacja ze strony sejmowej

miluś

Post » Pt mar 18, 2011 23:00 Re: KOALICJA -Kto już zbiera podpisy, mapa str.7

Kurcze, mało. Mało!
Ja wciąż zbieram, ale mam najwyżej 50. Kurcze, mało, mało, mało!
:|

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Sob mar 19, 2011 11:02 Re: KOALICJA -Kto już zbiera podpisy, mapa str.7

Megana pisze:Kurcze, mało. Mało!
Ja wciąż zbieram, ale mam najwyżej 50. Kurcze, mało, mało, mało!
:|

Prześlij może te 50 podpisów, to nie jest mało, a jak coś jeszcze dozbierasz to przesyłając je poproś o dopisanie ich do już zebranych przez Ciebie. Informacja o Akcji Koalicji na FB gdzie zamieszczona jest lista osób przesyłających podpisy http://www.facebook.com/note.php?note_id=129807447089310 "Nie pokazujemy nazwisk osób, które sobie tego nie życzą - można zaznaczać w liście, informować nas przez kontakt na FB albo mail do Koalicji.DZIĘKUJEMY! Jeśli przysyłacie kolejny list z podpisami to napiszcie o tym karteczkę, żebyśmy mogli dodać nowe podpisy do Waszego wyniku."
50 podpisów to nie mało, pomyśl, gdyby 2000 osób zebrało po 50 podpisów byłoby po sprawie.

miluś

[poprzednia][następna]