Przygarnę kotka- Lunka już w moim domku :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 03, 2011 15:53 Re: Przygarnę kotka

Mulesia pisze:
Anilewe pisze:Mam nadzieję :D Dziś dostała sztuczną myszkę, na początku nie była zainteresowana, ale jak jej pokazałam co można z nią robić... już półtorej godziny trwa szaleństwo :ryk:

Czekaj. Jak jej pokazałaś? :mrgreen:
Moja wyobraźnia pracuje. :ryk:

Fajnie się czyta ten wątek.
Kotka jest cuudna :1luvu: .
Daj więcej zdjęć.

Otóż zaczęłam "po kociemu" się nią bawić :D Do tej pory rzeczy bez sznurka jej nie interesowały, więc pacnęłam parę razy mysz raz jednym, raz drugim palcem na jej oczach i chwyciła w lot! A tak w ogóle to zastanawiałam się ostatnio nad "kici kici". Luna absolutnie nie reaguje na to zawołanie (albo się ze mną droczy), a wszystkie koty w podobnym wieku z jakimi miałam do czynienia po prostu wiedziały co to znaczy. Czy są tu jacyś koci psychologowie?
Obrazek

Anilewe

Od: Pt lut 18, 2011 18:29

Post » Czw mar 03, 2011 15:56 Re: Przygarnę kotka

Żaden z kotów pod moją opieką na kici kici nie reagował :D

Sporo reaguje na "kszkszksz" :mrgreen:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw mar 03, 2011 16:11 Re: Przygarnę kotka

A oto Luna podczas zabaw ze sznurkiem i wypoczynku:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Anilewe

Post » Czw mar 03, 2011 17:04 Re: Przygarnę kotka

Anilewe pisze:
Otóż zaczęłam "po kociemu" się nią bawić :D Do tej pory rzeczy bez sznurka jej nie interesowały, więc pacnęłam parę razy mysz raz jednym, raz drugim palcem na jej oczach i chwyciła w lot! A tak w ogóle to zastanawiałam się ostatnio nad "kici kici". Luna absolutnie nie reaguje na to zawołanie (albo się ze mną droczy), a wszystkie koty w podobnym wieku z jakimi miałam do czynienia po prostu wiedziały co to znaczy. Czy są tu jacyś koci psychologowie?

A już sobie wyobrażałam Ciebie z myszką w zębach :ryk:

Cuudna ta Twoja Luna :1luvu: .
Moje najlepiej reagują na kląskanie językiem o podniebienie.

Reagują też na imiona ( Luna jeszcze chyba za mała, ale w końcu załapie :kotek: )
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw mar 10, 2011 18:47 Re: Przygarnę kotka

Moja droga kotka nabrała ostatnio bardzo brzydkiego zwyczaju. Otóż zwyczajnie, w najlepsze, sika sobie w znajdywane w mieszkaniu koce! Zrobiła to dwa razy, przedwczoraj, na fotel, z którego oparcia najpierw zrzuciła nakrycie i potem w pozwijana tkaninę siusiu, a dziś na koc, którym siedziałam przykryta. I to patrząc moi w oczy :? Macie doświadczenie w hodowli różnych kotów, czy ktoś ma jakiś pomysł na to, skąd mogło jej się to wziąć? Dodam, że od poniedziałku bierze antybiotyk (niestety nie dało się uniknąć) na koci katar i krople do oczu. Czy może to mieć jakiś związek? Poza tym zachowuje się normalnie, biega skacze, bawi się, jest pełna energii. Nawet nie wiem jak jej dać do zrozumienia, że ma przestać -kupę można wsadzić do kuwety, koca nie :wink:
Obrazek

Anilewe

Post » Czw mar 10, 2011 19:13 Re: Przygarnę kotka

Moze jest zla za ten antybiotyk ? Albo warto wziac mocz do zbadania - jednak nie wiem, czy przy antybiotyku wyniki beda miarodajne, musisz spytac weterynarza.
Tak z wlasnego doswiadczenia sie nie wypowiem, bo z moimi nigdy nie mialam tego problemu :)

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Czw mar 10, 2011 19:34 Re: Przygarnę kotka

Hmm.. może na te krople, bo tabletkę dostaje zakamuflowaną 8) Ale nie sądzę, nie zachowuje się poza tym jakby była na mnie obrażona... A na rujkę jeszcze za wcześnie, ona ma 4,5 miesiąca... Poza tym jest mała i zachowuje się jak kociak :twisted:
Obrazek

Anilewe

Post » Czw mar 10, 2011 20:25 Re: Przygarnę kotka

a w wieku 4,5 miesiaca juz moze wchodzic w okres okolorujkowy. moja kotenka byla sterylizowana w wieku okolo 20 tygodni, od razu, jak zauwazylam zmiany w jej zachowaniu, tyle, ze ona z kolei zrobila rozmrumrana, miziasta i ocierajaca sie o wszystko... ale kotki roznie sie wtedy zachowuja. Moga byc nagle przekochane, a moga zaczac pokazywac pazury ;)
Wielkosc i kociece zachowanie nie ma nic do tego, niektore koty przez cale zycie zachowuja sie jak kocieta ;)

Agor-ia

Post » Czw mar 10, 2011 20:39 Re: Przygarnę kotka

Czy w domu zaszły jakieś zmiany? Czasami tak koty reagują, że na stres sikają.

Jednak ja bym przede wszystkim wzięła i zbadała mocz. Moja jedna kocica robiła siku przy mnie w kuwecie. Jak szłam do łazienki, ona za mną i wtedy sikała. Miała krew w moczu. Chciała mi pokazać, że coś jest nie tak. Może ona również.

Naprawdę warto zbadać.
Życzę zdrowia kici
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Czw mar 10, 2011 21:22 Re: Przygarnę kotka

Żadne zmiany nie zaszły, wszystko po staremu, oprócz kropli do oczu 4 razy dziennie i maści na noc :( Poza tym ona załatwia się też w kuwecie, sikanie w koc to taki bonus. Jak już się zesika, to towarzyszą temu okoliczności zabawy, biegała wcześniej po tym fotelu, zrzucała tę narzutę, a w kocu nasikała. Dziś też buszowała, biegała po domu i za którymś razem wskoczyła i zrobiła siku. Dodam jeszcze, że dziś rano zachowywała się, jakby coś zgubiła za kuwetą, co jest fizycznie niemożliwe, a nawet raz miałknęła do niej :lol: Tylko, że tam jest czysto, wszystko ok no i dalej z niej korzysta... Może te wszystkie lekarstwa jakieś zaburzenia psychiczne u kotów wywołują? :?
Obrazek

Anilewe

Post » Czw mar 10, 2011 23:04 Re: Przygarnę kotka

obstawiam rujke ;-)

Sheyren

Od: Śro cze 03, 2009 22:30

Post » Czw mar 10, 2011 23:14 Re: Przygarnę kotka

No to skoro kota nie chodzi na obrazonych lapkach to moze rzeczywiscie wiosne czuje ;)
W badaniu krwi to chyba bedzie widoczne(czy to okolorujkowy okres juz), moze to badanie moczu tez jej dla spokojnosci zrob, dobrze jest tak profilaktycznie kota przebadac :)
Ostatnio edytowano Czw mar 10, 2011 23:15 przez Agor-ia, łącznie edytowano 1 raz

Agor-ia

Post » Czw mar 10, 2011 23:14 Re: Przygarnę kotka

8O Ale ona ma 4 m-ce i dwa tygodnie... I jest... po prostu mała :kotek: Poza tym co opisałam, nie ma żadnych innych objawów - miauczenia, chodzenia brzuchem po podłodze, itd. Zachowuje się normalnie:albo wypoczywa, albo wariuje :D No, może jeszcze ostatnio wyciąga jedzenie z miski i bawi się nim, zamiast jeść, ale to zaliczam w poczet jej różnych wariactw, głównie dziecięcych..
Obrazek

Anilewe

Post » Pt mar 11, 2011 0:43 Re: Przygarnę kotka

Anilewe pisze:Hmm.. może na te krople, bo tabletkę dostaje zakamuflowaną 8) Ale nie sądzę, nie zachowuje się poza tym jakby była na mnie obrażona... A na rujkę jeszcze za wcześnie, ona ma 4,5 miesiąca... Poza tym jest mała i zachowuje się jak kociak :twisted:

Na forum ogólnym "Koty" jest wątek wsparcia dla zasikanych.
Może tam zapytaj? Tam są osoby doswiadczone w tym temacie.
Powodzenia :ok:

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Pt mar 11, 2011 0:46 Re: Przygarnę kotka

Zmieniam temat i przenoszę na forum "Koty".
Skoro już koteczka zaadoptowana i watek nie jest adopcyjny ;)
Mam nadzieję, że będziesz pisać w nim nadal o Lunce :)

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

[poprzednia][następna]