Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 03, 2011 19:56 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Pani Leno, całym sercem jestem z Panią i trzymam mocne kciuki :ok: :ok: :ok:
Wyraz swojego oburzenia tą sprawą dałam już w temacie o moich kotach, bo akurat Dorota się u nas pojawiła. Powtórzę: to skandal ekstremalny :evil:
Doskonale rozumiem przeżycia osoby, która spotyka się z niechęcią ze strony ludzi o specyficznej mentalności, bezinteresownej złośliwości i tępocie umysłowej .( Dokarmiam koty na działkach i dostawałam idiotyczne pisma, że mam zlikwidować hodowlę; kilka kotów mi otruto, jednego postrzelono wiatrówką). Rozumiem też, jak wiele sił trzeba mieć, by się zmierzyć z tragedią w rodzinie. Czasem właśnie przez to brakuje sił na pomniejsze sprawy, które dręczą i szarpią.
Szkoda, że tak daleko mieszkam. W Pani okolicach bywam jedynie latem.

Wyrazy szacunku dla tych osób, które realnie Pani pomagają :1luvu:
Ostatnio edytowano Czw mar 03, 2011 20:07 przez envy, łącznie edytowano 1 raz
Własność Nelli, Luny, Kłopotka i księcia Rudolfa :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Od: Pon kwi 26, 2010 15:51

Post » Czw mar 03, 2011 19:59 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Brawo, bardzo się cieszę z tych pierwszych pięciu kociaków.
A panu Prezesowi Spółdzielni Mieszkaniowej dziękuję za pomoc pani Lenie. Sama nie mogę pomóc, bo jestem za daleko, ale widać na miejscu też są Ludzie.

AnnaCynthia

Od: Nie sty 02, 2011 15:09

Post » Czw mar 03, 2011 20:20 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Pogodo, jestes :king:
Podziwiam! :ok:

Najcieplejsze mysli!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt mar 04, 2011 8:22 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Jestem dumna z osiągnięć Leny, brawo! A wszystkim wioskowym głupkom zatkamy tym gęby!
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Pt mar 04, 2011 12:00 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

super akcja :ok:

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Sob mar 05, 2011 21:53 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Pierwsze koty za ploty :lol: :ok: :ok: :ok: Brawo :1luvu:
Ta rozprawe powinno nagrac TVN Uwaga - ku przestrodze wszystkim, ktorzy atakuja karmicieli :evil: a jest ich z pewnoscia niemalo w calej Polsce.
Lenka musi wygrac - nie ma innej opcji :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Nie mar 06, 2011 18:44 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Gratuluje wspaniałej akcji! Pani Leno - cały czas z Panią! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pon mar 07, 2011 18:04 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Dziś fajnie było i 5 kotów się złapało ( w tym napewno 2 kotki) ale w czasie wkładania klatek do samochodu jeden kocur łapą podniósł jakoś klapę klatki i uciekł z samochodu. Próbowaliśmy jeszcze braki uzupełnić ale w międzyczasie koty nakarmiłam i część się rozeszła a pozostałe leżały na słońcu najedzone i ani w głowie im było by się ruszyć i szukać wiskasa w klatce. Było już po 15-tej i musieliśmy zrezygnować.Zawiezliśmy więc niestety tylko cztery. Samochód dziś miałam taki do wożenia bezdomnych psów do schroniska, który jest na stanie straży pożarnej, a Panowie Burmistrzowie dali mi go do dyspozycji. Uznałam więc,że będę korzystała trochę z usług Pana Janka - strażaka a trochę Pana Prezesa Spółdz. Mieszkaniowej. Obaj Panowie są bardzo sympatyczni i z przyjemnością i dużym zaangażowaniem podchodzą do akcji. Poprzednie 5 kotów to były 4 kocury i 1 kotka - zostały już dziś przywiezione i wypuszczone na wolność w swoje miejsca.
Szkoda,że narazie łapią się w większości kocurki a najważniejsze byłyby kotki.Mam nadzieję,ze zdążą się przynajmniej częściowo połapać.Dziś polowanie obyło się bezboleśnie bez ran.
Bardzo dziękuję Pani Izie z Warszawy za przysłane 8 kg karmy dla kociakow. Pisałam na jej panel prywatny ale chciałam tu na forum oznajmić z jakimi wspaniałymi ludźmi nawiązuję kontakty. Bardzo się ucieszyłam z pomocy typu jedzonko od niej i Małgosi. Jest to dla mnie duża oszczędność a właśnie się martwiłam jak sobie poradzę z finansami bo myślę,że sprawa się zakończy i będę musiała w jakiś sposób "zrewanżować" się adwokatce.
Pozdrawiam wszystkie życzliwe mi duszyczki. Lena

pogoda1053

Od: Sob sty 15, 2011 14:19

Post » Wto mar 08, 2011 9:35 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Dobrze, że te cztery kotki udało się złapać - zawsze do przodu!
Trzymam kciuki za następne! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Wto mar 08, 2011 10:00 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

:ok:
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Śro mar 09, 2011 21:23 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Piszę w imieniu swoim, jako przedstawicielki Malborskiego Domu Pomocy Kotom oraz w imieniu członków Malborskiego Stowarzyszenia Przyjaciół Zwierząt „REKS”.
Po przeczytaniu całego tematu dotyczącego P. Leny dokarmiającej koty w Stopce oczy nam wyszły ze zdumienia, że za coś takiego można ukarać kobietę. Ta Pani daje z siebie wszystko, swój czas, zdrowie i własne pieniądze, żeby na terenie gdzie mieszka koty wolnożyjące przypominały koty, a nie żywe trupy… Wychudzone, zaropiałe, głodne i wychłodzone… Gdyby nie koty, to w Stopce chodziłyby całe stada szczurów. Może ktoś z zalanych terenów wypowie się, jak szybko zagnieżdżają się szczury gdy zabraknie kotów. Głodny kot nie rzuci się na dziecko, tylko w milczeniu umiera pod blokiem. Głodny szczur zaatakuje człowieka. Pani Lena nie ma jak zbierać kocich odchodów. Kot to myśliwy. Skrzętnie zakopuje swoje odchody, żeby potencjalna ofiara nie wiedziała, że jest on na tym terenie. Taka jest natura kota. Jeśli ktoś wymyśli wykrywacz kocich kup to wtedy pogadamy… Co do Panów, którzy tak wojują z Panią Leną i nastawiają przeciwko niej mieszkańców Stopki- zdaje się, że są to Panowie w sile wieku. Dlaczego żaden z Panów prędzej nie zajął się ograniczeniem populacji kotów na tym terenie? To są także Wasze koty! Panowie- trzeba zdobyć transportery, wyłapać koty, zdobyć pieniądze na sterylizacje i zawieźć koty do weterynarza. Widzimy drzazgę w cudzym oku, nie widzimy belki w swoim… Należy zdać sobie sprawę z faktu, iż wiele kotów w Stopce, które mają właścicieli to koty wychodzące i niewykastrowane. Co za tym idzie- zapładniają wolnożyjące kotki. Może by zacząć od siebie? Pani Lena karmi niejedno kocię spłodzone przez koty, które mają właścicieli. Oburza nas fakt, że ludziom może nie podobać się kot, który żyje pod blokiem czy na działkach. Tu nie ma nic do podobania- siedzi żywe zwierzę odczuwające głód, pragnienie, zimno, często chore- trzeba mu pomóc. My zajmujemy się kotami, które nie miały tego szczęścia i w porę nie trafiły na karmicieli. Tyle jest w nich niepotrzebnego cierpienia. Codziennie usypiamy koty, którym nie można już pomóc… Ludzie, którzy siedzą syci w swoim ciepłym mieszkaniu nawet jeśli nie chcą pomóc, to przynajmniej niech nie utrudniają karmicielom ich i tak ciężkiej pracy. Ktoś mądrze powiedział, że stosunek do zwierząt jest miarą człowieczeństwa. Wszystkich stanowiących prawo i orzekających wyroki zapraszamy do przejrzenia działu „Kociarnia” na forum miau lub na spacer z dowolnym karmicielem, żeby na własne oczy zobaczyli i zrozumieli jaki jest to złożony problem. My na szczęście mieszkamy w miejscu, w którym władze miasta rozumieją i to co robimy, wspierają nas i potrafią docenić nasze wysiłki. Członkini Stowarzyszenia „REKS”, Pani Krystyna Panek, karmicielka malborskich kotów dostała oficjalne podziękowanie od Rady Miasta za swoją działalność i nagrodę za wolontariat na rzecz kotów wolnożyjących. Pani Leno- żałujemy, że nie możemy być na rozprawie w Bydgoszczy, ale myślami będziemy z Panią! Mamy nadzieję, że zwycięży rozsądek.
Iwona Studzińska, Malborski Dom Pomocy Kotom
Malborskie Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt „REKS”

PS. Pani Leno, proszę o kontakt na pw. Chcielibyśmy w miarę naszych skromnych możliwości wspomóc Panią karmą dla Pani podopiecznych :)

EDIT: Literówka
Ostatnio edytowano Czw mar 10, 2011 19:50 przez ifciastu, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Śro mar 09, 2011 22:00 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

:ok:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Czw mar 10, 2011 11:02 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Piękny list, po którym bardzo się wzruszyłam. Wielkie dzięki Pani Iwonce i pozostałym ludziom dobrego serca!!!
Szkoda tylko,że nasz dzielnicowy tego nie rozumie. Wkładając mundur policyjny napewno przysięgał, że będzie stać po stronie prawa i bronić tych którzy potrzebują pomocy.
To właśnie ja wołałam o pomoc kiedy dwaj mężni członkowie z zarządu działkowiczów używali różnych sposobów by mnie upokorzyć przed całą wsią i utrudnić dokarmianie kotów.
Nie otrzymałam takiej pomocy od stróża prawa, za to dostali ją Ci panowie.
Po wysłuchaniu tylko tamtej strony i kilkudniowej "naradzie" w domu jednego z nich zostałam obwiniona o zanieczyszczanie terenu Stopki, bo karmię koty i nie sprzątam ich odchodów.Do dziś czuję niemal codzienny"oddech" Pana Władzy,który przyjeżdża radiowozem i kontroluje miejsce pod moim balkonem gdzie stoi mała kocia budka zgodnie z pozwoleniem Administratora bloku.Przedtem niewielu mieszkańców znało dzielnicowego.
Prezes Spółdzielni Mieszkaniowej nie ma żadnych zastrzeżeń i pomaga w akcji sterylizacji sam osobiście.
Panowie zostali poinstruowani co zrobić by mi dokopać, a za pomocą znajomego policjanta zawsze łatwiej. Pan dzielnicowy wystąpił do sądu jako główny oskarżyciel a jeden z panów, który do niedawna wypisywał na mnie na forum - jako poszkodowany. Nie rozumiem w tym przypadku słowa "Poszkodowany". Czyżby koty mu osikały działkę i nie będzie rósł perz i mlecze , których ma HODOWLĘ. Marchewki tam nikt nigdy nie widział.
Pozdrawiam wszystkich. Lena

pogoda1053

Od: Sob sty 15, 2011 14:19

Post » Czw mar 10, 2011 11:09 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Ifcia, jesteś WIELKA :aniolek: :ok:

Pani Leno, wszystko będzie dobrze :ok:
A tym panom los jeszcze odpłaci - mam nadzieję, że po tysiąckroć.
W każdym bądź razie, serdecznie im tego życzę :twisted:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw mar 10, 2011 11:26 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Pani Leno, proszę to zgłosic do Uwagi TVN oni są skuteczni, szczególnie sprawę "policjanta" który zamiast stac na straży prawa, łamie je. taki człowiek nie powinien byc w policji. współczuje Pani ale wiem że da Pani radę bo NIE MA INNEGO WYJŚCIA !!! dla kotów.!!! tez jestem szykanowana ale co prawda nie tak jak Pani, niemniej rozumiem co Pani czuje. ODWAGI wiele osób jest z Panią pozdrawiam i życzę dużo siły i zdrowia :lol:

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

[poprzednia][następna]