Noemi [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 09, 2011 20:59 Re: Noemi. Już w DOMKU u Karotki!!! kciuki za aklimatyzację!

No ona tak śmiesznie burczy :mrgreen: To jest naprawdę wyjątkowy kotek pod względem wydawanych dźwięków :ryk:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro mar 09, 2011 21:09 Re: Noemi. Już w DOMKU u Karotki!!! kciuki za aklimatyzację!

Podawaliśmy jej Zylexis (zastrzyki), dostawała raz w miesiącu. Najpierw dostała serie 3 a potem co miesiąc jeden zastrzyk.
Javcia mała nowotwór złośliwy - tzw. naciekowy rak przewodowy, mała wyciętą cała listwę mleczną i węzły.Węzły też były zajęte.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Czw mar 10, 2011 8:02 Re: Noemi. Już w DOMKU u Karotki!!! kciuki za aklimatyzację!

Nie da sie ukryć, że dzwięki sa nie do podrobienia ;)
Dzisiaj znów w nocy beczała, kiedy ja zamknęłam. Niestety muszę ja zamykać, bo zdecydowanie kotów nie lubi, dlatego chcę je ze soba oswajac powolin no i dwa razy wypuszczona zrobiła siku nie do kuwety. Dlatego kiedy nie mam jak jej kontrolowac zamykamy ja w pokoiku z Karminką
JZe względu na to beczenie ma nową ksywkę, bo TŻ jak zaczyna beczeć mówi "weź przynieś kózkę"
Poza tym Noemi odkąd u nas jest miała co najmniej 10 imion, bo TŻ za nic nie potrafi zapmietac Noemi i bylo juz Paloma, Miranda Melinda Adelajda itp :lol: Za każdym razem z bezradną miną woła ja inaczej :lol:
Cięzko u niego z pamięcią. Z naszej Tekli na poczatku zrobił Drakulę i Tekilę bo tez nie mógł zapamietac jej imienia ze schroniska
Kiedy będziemy u weta zapytam o Zylexis. Szkoda, że jej nie zrobili żadnych badań, nie ma żadnej karty z opisem zabiegu nic :(
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Czw mar 10, 2011 9:40 Re: Noemi. Już w DOMKU u Karotki!!! kciuki za aklimatyzację!

A kiedy będą fotki beczącej dziewczynki? :lol:

I głosik ktoś tu obiecał nagrać :lol:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Czw mar 10, 2011 9:42 Re: Noemi. Już w DOMKU u Karotki!!! kciuki za aklimatyzację!

zuzia96 pisze:A kiedy będą fotki beczącej dziewczynki? :lol:

I głosik ktoś tu obiecał nagrać :lol:

:lol: fotki nawet pstryknęłam dwie, akurat jak sie zapoznawała z Drakulą. Jednak nie mam w domu teraz kompa i musze je wkleic w pracy, a zawsze zapomne aparatu.
Czuje, że będą burdy. Naomi burczy na koty, a jaka jest Tekla każdy wie...cos mi sie zdaje, że mamy teraz dwa dresy w domu.
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Post » Czw mar 10, 2011 9:46 Re: Noemi. Już w DOMKU u Karotki!!! kciuki za aklimatyzację!

Karotka pisze: :lol: fotki nawet pstryknęłam dwie, akurat jak sie zapoznawała z Drakulą. Jednak nie mam w domu teraz kompa i musze je wkleic w pracy, a zawsze zapomne aparatu.
Czuje, że będą burdy. Naomi burczy na koty, a jaka jest Tekla każdy wie...cos mi sie zdaje, że mamy teraz dwa dresy w domu.

:ryk: :ryk:

no co ty :lol: Noemi burczy pewnie jeszcze ze strachu
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Czw mar 10, 2011 9:49 Re: Noemi. Już w DOMKU u Karotki!!! kciuki za aklimatyzację!

zuzia96 pisze:
Karotka pisze: :lol: fotki nawet pstryknęłam dwie, akurat jak sie zapoznawała z Drakulą. Jednak nie mam w domu teraz kompa i musze je wkleic w pracy, a zawsze zapomne aparatu.

:ryk: :ryk:

no co ty :lol: Noemi burczy pewnie jeszcze ze strachu

Nie sądzę :?
Zachowuje sie identycznie jak Tekla kiedyś. Noemi ma humorki i umie pokazać kiedy jest niezadowolona. Wczoraj w pewnym momencie ruszyła nawet z natarciem na łózku na Teklicę. ale w porę ja złapałam.
Obrazek

Karotka

Post » Czw mar 10, 2011 9:52 Re: Noemi. Już w DOMKU u Karotki!!! kciuki za aklimatyzację!

A ona w schronisku była z innymi kotami czy siedziała cały czas w izolatce? Może dziewczyny z Wrocka napiszą :P
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Czw mar 10, 2011 9:55 Re: Noemi. Już w DOMKU u Karotki!!! kciuki za aklimatyzację!

zuzia96 pisze:A ona w schronisku była z innymi kotami czy siedziała cały czas w izolatce? Może dziewczyny z Wrocka napiszą :P

Z tego co wiem to była zamknieta i tylko czasem była wypuszczana, zeby rozprostowała kości.
Ale pamietam raz chyba Cameo napisała ze chciala zdzielic kota, który tez tam mieszkał łapą....
Obrazek

Karotka

Post » Czw mar 10, 2011 16:50 Re: Noemi. Już w DOMKU u Karotki!!! kciuki za aklimatyzację!

Karotka pisze:
:lol: fotki nawet pstryknęłam dwie, akurat jak sie zapoznawała z Drakulą. Jednak nie mam w domu teraz kompa i musze je wkleic w pracy, a zawsze zapomne aparatu.

:ryk:

black_lodge

Od: Sob wrz 04, 2010 18:14

Post » Czw mar 10, 2011 18:31 Re: Noemi. Już w DOMKU u Karotki!!! kciuki za aklimatyzację!

Kurcze tyle się napisałam i net mi padł i widzę, że się nie wysłało :?

Noemi była normlanie na kociarni - z dużą ilością kotów. Mi się nie zdarzyło aby w mojej obecności jakieś koty lała czy coś. W sumie to jak przychodziłam to zawsze budziła się z drzemki. Hm może by kropel bacha coś pomogły, albo obroża z hormonami ( jakbyś się na coś zdecydowała to powiedz - zgłaszam się na sponsora :wink: )
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw mar 10, 2011 19:47 Re: Noemi. Już w DOMKU u Karotki!!! kciuki za aklimatyzację!

Ja myślę, że trzeba trochę poczekać. Ona nie wie jeszcze, co się dzieje, w ostatnim czasie miała dwa razy zmianę miejsca, do tego jest chora. Wydaje mi się, że agresja jest ze strachu, a skoro była na kociarni, to nie powinno być źle. Moja Alusia, kiedy do mnie przyjechała chora z mega biegunką też na początku lała Maksia. Wydawało się, że będzie źle, ale szybko się unormowało. Alusia się uspokoiła, kiedy poczuła się pewnie w nowym miejscu.

Z Noemi też tak będzie i za to kciuki :ok: :ok:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Czw mar 10, 2011 20:10 Re: Noemi. Już w DOMKU u Karotki!!! kciuki za aklimatyzację!

Teraz to najważniejsza aby się dobrze odżywiała tj. chciała jeść itp i wydobrzała.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Czw mar 10, 2011 21:51 Re: Noemi. Już w DOMKU u Karotki!!! kciuki za aklimatyzację!

Hannah12 pisze:Teraz to najważniejsza aby się dobrze odżywiała tj. chciała jeść itp i wydobrzała.

też tak myślę :ok:
Z czasem dziewczyny ułożą sobie hierarchię i będzie ok :ok:
Pewnie jakieś łapoczyny się odbędą :wink: oby bezkrwawe :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pt mar 11, 2011 11:32 Re: Noemi. Już w DOMKU u Karotki!!! kciuki za aklimatyzację!

Dla Noemi :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

[poprzednia][następna]