VVu pisze:Marcelibu, wybór i tak jest duży – najważniejsze, żeby w ogóle zgłaszały się potencjalne DS, wtedy mirka_t może im proponować także inne koty.
Tak samo mogłoby nie mieć sensu ogłaszanie równocześnie w s z y s t k i c h tymczasów przebywających u mirki_t, bo wtedy, przy takiej ich liczbie, rywalizowałby ze sobą. Najważniejsze jest, by regularnie, najlepiej oczywiście non-stop, choć część kotów była ogłaszana – w jak największej liczbie miejsc.
Tak mi się wydaje, ale może nie mam racji.
Ale mirka_t nie ogłasza żadnych kotów. Dodatkowo, wydaje mi się, że gdzieś pisała, że wątek na miau miał być miejscem do
spełniania się adopcji. Tyle, że nie wiem, jak by to miało wyglądać, jeżeli większość kotów nie ma żadnego opisu poza najważniejszym: imię, data wprowadzenia do azylu i osoba wpłacająca na utrzymanie. Z tego rozumiem, że opis dla kota jest mniej ważny niż sprawa opłacenia kosztów utrzymania? Nie wiem, jak potencjalny DS miałby znaleźć info o danym kocie bez opisu? Nie ma linka do wątku, myślę, że to bardzo utrudnia.
Patrząc ogólnie na postęp adopcji w azylu mirka_t i wyraźną niechęć założycielki wątku do "oddawania" do DS (a wcześniej szukania) kotów pomyślałam o zrobieniu zestawienia kotów "bezdomnych". I stąd moje pytanie do mirki_t o przeszkody, jakie są w potencjalnych adopcjach dla "tymczasów". Średni czas przebywania "tymczasa" w azylu mirka_t wyszło 2,21 roku (licząc ostatnią pokaźną partię kotów przebywających rok i mniej - one wyraźnie zaniżają średnią).