Poszukiwan siostra lub brat dla mojej Koty z FiV

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 08, 2011 14:45 Poszukiwan siostra lub brat dla mojej Koty z FiV

Witam,

Po konsultatcji ze znajomą behaviorystką uznaliśmy, że możemy powoli zastanawiac sie nad dokoceniem. Z ostroznosci uznalismy, ze lepiej bedzie przygarnąć kotkę - wieksze szanse na porozumienie. Wiem, że na formu jest duzo kotow do adopcji jednakze w naszym wypadku muszą być spelnione pewne wymagania:

1. Kota musi miec FiV, nasz ma i nie chcemy, żeby zaraziła zdrowego kota, dlatego jest to warunek konieczny.
Jednakże choroba musi byc teraz w stanie uśpienia.
2. Jeżeli chodzi o charakter kota to musi on byc z rodzaju bardzo miziastych - dokocenie ma na celu lekka resocjalizacje naszej Koty - chodzi o to zeby uczyla sie przez przyklad. Poza tym najlepiej jesli bedzie to kot mlody bez zapedow dominacyjnych.
3. Mieszkamy w Warszawie i przed pelna adopcja musielibysmy spotkac sie z kotem pare razy jak rowniez zaprosic go do siebie - zeby zobaczyc jak sie dogada z Kotą.

Mam nadzieje, ze rozumiecie, ze nie kieruje nami wybrednosc. Nie chcemy poprostu skrzywdzic zadnego z Kotów, ani tego ktory z nami teraz mieszka, ani tego którego przygraniemy.
Dlatego zdecydowalismy sie na takie srodki ochronne. Mam nadzieje ze nie zostane za to zlinczowana :)
Ostatnio edytowano Wto mar 08, 2011 16:00 przez kottur1, łącznie edytowano 2 razy

kottur1

Od: Wto lut 08, 2011 13:21

Post » Wto mar 08, 2011 14:48 Re: Poszukiwana siostra dla mojej Koty

Zlinczowana 8O :?:
Za ofertę domu dla FIV-ka :D
Dopisz ten FIV w tytule!!!!
:ok:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Wto mar 08, 2011 15:03 Re: Poszukiwana siostra dla mojej Koty z FiV

Ja mam wprawdzie kocury, ale zapewniam, że nie są dominacyjne. Oba ekstremalne miziaki. :D
http://www.facebook.com/album.php?aid=4 ... baac6f0d0d
Lulek z Teodorkiem
http://www.facebook.com/album.php?aid=3 ... 10a3cf82cc
Teodorek solo.
Maja wprawdzie po ok 4 lata, ale są zgodne. Dokocenie Teo do Lulka przebiegło bez problemu, a mają do dyspozycji ograniczona przestrzeń.
No kurka, co mam jeszcze napisać? Tak strasznie bym chciała, żeby choć jeden dostał normalny dom...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto mar 08, 2011 15:13 Re: Poszukiwana siostra dla mojej Koty z FiV

Co prawda kocurek, ale już długo czeka na dom.
viewtopic.php?f=1&t=112785
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto mar 08, 2011 15:21 Re: Poszukiwana siostra dla mojej Koty z FiV

Kochana, to tylko Uszatka, super miziasta koteczka z tego wątku:

viewtopic.php?f=13&t=119375&start=420

Czas już aby i do niej uśmiechnął się los. :D
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Wto mar 08, 2011 15:27 Re: Poszukiwana siostra dla mojej Koty z FiV

O rany! Nie wiedziałam, że odzew będzie tak szybki, TŻ mnie chyba z domu wystawi :P

Prosze też o wyrozumiałośc dla nas jeżeli decyzja zajmie nam troche czasu - to dla nas duży krok i dla Koty też, dla nie chyba jeszcze większy.

kottur1

Post » Wto mar 08, 2011 15:30 Re: Poszukiwana siostra dla mojej Koty z FiV

kottur1 pisze:O rany! Nie wiedziałam, że odzew będzie tak szybki, TŻ mnie chyba z domu wystawi :P

Prosze też o wyrozumiałośc dla nas jeżeli decyzja zajmie nam troche czasu - to dla nas duży krok i dla Koty też, dla nie chyba jeszcze większy.

Pokaż jej koniecznie Lulu i Teosia! Ich się nie da nie kochać... Teo się ślicznie ślini jak się go głaszcze. :twisted:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto mar 08, 2011 15:33 Re: Poszukiwana siostra dla mojej Koty z FiV

Nie kwestionuję wiedzy pani behawiorystki, ale ze swojego długoletniego doświadczenia z kotami wiem (i myślę, że wielu opiekunów kotów to potwierdzi), że tak naprawdę najważniejsze w dobrym dokoceniu jest dobranie kota o odpowiednim charakterze, płeć jest sprawą drugorzędną.
Są kotki miziaste i kochane i kotki zołzy, podobnie z kocurami - kocie "broszki" i okropne złośliwce :wink:. Jeżeli w Twoim przypadku najważniejszą sprawą jest, żeby nowy domownik był przyjacielski, mizisty i towarzyski to naprawdę warto brać też pod uwagę koty o takim charakterze. Nie tylko koteczki.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto mar 08, 2011 15:39 Re: Poszukiwana siostra dla mojej Koty z FiV

pisiokot pisze:Nie kwestionuję wiedzy pani behawiorystki, ale ze swojego długoletniego doświadczenia z kotami wiem (i myślę, że wielu opiekunów kotów to potwierdzi), że tak naprawdę najważniejsze w dobrym dokoceniu jest dobranie kota o odpowiednim charakterze, płeć jest sprawą drugorzędną.
Są kotki miziaste i kochane i kotki zołzy, podobnie z kocurami - kocie "broszki" i okropne złośliwce :wink:. Jeżeli w Twoim przypadku najważniejszą sprawą jest, żeby nowy domownik był przyjacielski, mizisty i towarzyski to naprawdę warto brać też pod uwagę koty o takim charakterze. Nie tylko koteczki.

O to-to-to! Święte słowa! :twisted:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto mar 08, 2011 15:57 Re: Poszukiwana siostra dla mojej Koty z FiV

Ja się nad płcią nie będę upierała - naprawde. Dlatego zmieniam tytuł.
Liczą sie tak naprawde 2 rzeczy:
1. Charakter kota (miziasty, kocha wszystkich ludzi i wszystkie koty)
2. To jak się bedzie z nasza Zołzą dogadywał bo ona i tak ma problem ze strachem. Nie chcemy zeby czula sie odrzucona.

kottur1

Post » Wto mar 08, 2011 19:02 Re: Poszukiwana siostra dla mojej Koty z FiV

kotika pisze:Kochana, to tylko Uszatka, super miziasta koteczka z tego wątku:

viewtopic.php?f=13&t=119375&start=420

Czas już aby i do niej uśmiechnął się los. :D

Uszatka jest naprawdę wyjątkowo miziastą koteczką. Najchętniej całe dnie spędzałaby na kolanach.
Jest bardzo grzeczna, z jedzeniem niewybredna, kuwetkowa.
Podwójnie skrzywdzona przez los - w czasie, gdy była kotką wolnożyjącą, straciła pół uszka i ma trochę krzywą szczękę - w niczym jej to nie przeszkadza, a wygląda uroczo, gdy ziewa lub miauczy. No i ten FIV.
W moim domu jest od dwóch tygodni, więc trudno mi w 100% powiedzieć, jaki jest jej stosunek do innych kotów (w poprzednim domu była sama). Na razie jest ostrożna. Zaciekawiona, ale przy bliższej próbie zapoznania ucieka. Myślę, że byłaby dobrą kandydatką na dokocenie.
U mnie łączenie ze stadem przebiega powoli, bo głównie ja się boję - pozostałe koty mam zdrowe.
Jest taka śliczna i kochana
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Wto mar 08, 2011 19:17 Re: Poszukiwan siostra lub brat dla mojej Koty z FiV

U Agneski jest młody bury kocurek.Jak siedziałam z nim 2 godziny to nie złaził mi z kolan.Mruczy, barankuje,rozdaje całuski. Cudo z charakteru i cudo urody. mały jest sam w łazience i strasznie rozpacza. Zamiast bawic sie musi pojedyńczo zmagać sie z losem. A mimo wszystko kocha człowieka . Był wczesniej z innym kocim towarzyszem,ale znalazł sie domek dla niego. Teraz jest jedynakiem.
wątek
2 post pierwszy kot. Fota nie oddaje jego urody a przede wszystkim charakteru. Prosze zajrzyj.

viewtopic.php?f=1&t=122206&hilit=+Co+Jokot+Robi+w+lesie
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto mar 08, 2011 20:22 Re: Poszukiwan siostra lub brat dla mojej Koty z FiV

Proponuję Amber, która czeka już bardzo długo na dom:
viewtopic.php?f=1&t=115048&start=75

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Wto mar 08, 2011 20:42 Re: Poszukiwan siostra lub brat dla mojej Koty z FiV

A moze Drake? Kocurek kilkuletni, ma FIV. Wykastrowany, zdrowy.
Kocurek jest straszna pierdoła i slamazarek, taki wielki kocur o gołębim sercu :) Zero agresji, grzeczny, niskopodłogowy, mądry, ułożony, ustępliwy. Ma dziwna przypadłość, liże po rekach :lol: pierwszy raz takiego kocurka spotkałam.
Myślę ze do cholerycznej kobitki by sie nadawał, nauczyłby ja spokoju i wyluzowania ;-)

viewtopic.php?f=1&t=123350&start=30
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto mar 08, 2011 22:05 Re: Poszukiwan siostra lub brat dla mojej Koty z FiV

kottur1 pisze:Mam nadzieje ze nie zostane za to zlinczowana :)

Nie! Więcej takich domków, które będą chciały kotka z FIV. :ok:
Mi szczególnie bliski jest Lulek od Zofii&Saszy, ale bez względu, na którego się zdecydujecie - kibicuję Wam w szczęśliwym dokoceniu! :D
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

[następna]