Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 15.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 07, 2011 20:59 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

dalia pisze:to ja może również pomogę
- moich danych nie było nigdzie w necie - przeszukałam net - jedyne dane jakie widać są z obecnego wątku mirki mimo iż zostały usunięte przez administratora - wniosek jest prosty - jeśli ktokolwiek by dziś wykasował moje dane w innym wątku to w internecie byłoby to widać, tak jak widać te które wstawiła Jamagda
- te dane są częściowo nieaktualne od mniej więcej roku więc nie są przeze mnie nigdzie wykorzystane - ktoś sobie zapisał mój nr konta i adres w celach zapewne niecnych bo do niczego innego się nie przydadzą
- pomoc Szagiemu była udzielana z wykorzystaniem aktualnych danych a te nie zostały opublikowane (jeszcze?)

Po pierwsze - dalia kilka razy zamieszczałaś swoje dane osobowe na publicznym forum. Po kilku dniach je kasowałaś i prosiłaś innych o ich usunięcie z innych postów. Zamieszczenie takich danych na publicznym forum oznacza zgodę na ich przetwarzanie. Nie miałaś jakoś pretensji, że inne osoby Twoje dane cytowały skoro grzecznie prosilaś o usunięcie Twoich danych, a nie banowałaś osób je powielających.

Po drugie - zamieszczając swoje dane osobowe na publicznym forum powinnaś mieć świadomość, że nie wszyscy przeczytają Twoją prośbę o ich usunięcie. W końcu Twoje dane wisiały na forum kilka dni. Jest bardzo możliwe, że ktoś w dobrej wierze je zamieścił na jakimś wątku, licząc na wsparcie dla Twojego kota.

Po trzecie - tylko Ty możesz stwierdzić na ile Twoje dane osobowe zacytowane na tym wątku są czy też nie są aktualne. A ponieważ wcześniej - pisząc, że nigdy nie zamieszczałaś swoich danych osobowych na forum nie napisałaś prawdy - jakoś mam wątpliwości, czy w tym przypadku nie mijasz się z prawdą.

Po czwarte - jestem w stanie zrozumieć spiskową teorię dziejów, jednak kopiowanie Twoich danych osobowych zamieszczonych na forum jakiś czas temu po to, aby wykorzystać je teraz na wątku mirka_t to chyba jednak duża przesada .....

Po piąte - jeżeli ktoś na miau podał Twoje dane w swoim poście i je dzisiaj wykasował nie ma żadnego śladu, z wyjątkiem informacji że post był dzisiaj edytowany. No jest jeszcze siła wyższa.....

To tak w odpowiedzi na Twój post.

Przepraszam za wielkie OT, ale nie mogłam się powstrzymać
Ostatnio edytowano Pon mar 07, 2011 21:25 przez Aleksandra59, łącznie edytowano 1 raz

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pon mar 07, 2011 21:01 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Jana pisze:
Krynia, napisz na forum, że rezygnujemy ze zbiórki, a rozpuść PW.
Jak suki w typie dalii przeczytają, ze się chcemy skladać na dług dla mirki to ją wykończą - dalia i jej podobne zołzy.
Mirka też nie musi nic wiedzieć. Mozna pozbierac i je przelać na konto i cześć.
Tak uważam że byłoby najlepiej.

Któż to mógł napisać :roll: :roll: :roll:

8O 8O 8O
Dlaczego takie wpisy mnie nie dziwią?
Bo sa niestety równi i równiejsi.Uważam,ze za teksty w stylu"ty debilko, psychopatko"bana się powinno od razu z marszu dostać.
Kilka dni temu jedna madralińska mnie nawyzywała na pewnym wątku.Zrobiła sie awantura, kilka osób jej pojechało,wiec zrobiła OT....po czym w dziwny sposób wszelkie chamskie teksty i całe OT zostało wyczyszczone-usunięte.To ja spytam :dlaczego?ani przepraszam, ani pocałuj mnie w 4 litery...bo na dodatek osoba ta napisała nieprawdę...
A osoby które UJAWNIAJĄ pw to żenada...wstyd....
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon mar 07, 2011 21:09 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

BOZENAZWISNIEWA pisze:
Jana pisze:
Krynia, napisz na forum, że rezygnujemy ze zbiórki, a rozpuść PW.
Jak suki w typie dalii przeczytają, ze się chcemy skladać na dług dla mirki to ją wykończą - dalia i jej podobne zołzy.
Mirka też nie musi nic wiedzieć. Mozna pozbierac i je przelać na konto i cześć.
Tak uważam że byłoby najlepiej.

Któż to mógł napisać :roll: :roll: :roll:

8O 8O 8O
Dlaczego takie wpisy mnie nie dziwią?
Bo sa niestety równi i równiejsi.Uważam,ze za teksty w stylu"ty debilko, psychopatko"bana się powinno od razu z marszu dostać.
Kilka dni temu jedna madralińska mnie nawyzywała na pewnym wątku.Zrobiła sie awantura, kilka osób jej pojechało,wiec zrobiła OT....po czym w dziwny sposób wszelkie chamskie teksty i całe OT zostało wyczyszczone-usunięte.To ja spytam :dlaczego?ani przepraszam, ani pocałuj mnie w 4 litery...bo na dodatek osoba ta napisała nieprawdę...
A osoby które UJAWNIAJĄ pw to żenada...wstyd....

Post, który zacytowała Jana miał być pierwotnie PW. Zostało ono wysłane pomyłkowo jako post. Tak samo jak stało się z danymi dalia. http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=5778304#p5778304
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pon mar 07, 2011 21:10 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Aleksandra59 pisze:
dalia pisze:Zaznaczam, że to moje przemyślenia. Być może ktoś ma jeszcze inne albo lepsze.

Ja niezmiennie obstawiam wersję posprzątania na forum.

to ja może również pomogę
- moich danych nie było nigdzie w necie - przeszukałam net - jedyne dane jakie widać są z obecnego wątku mirki mimo iż zostały usunięte przez administratora - wniosek jest prosty - jeśli ktokolwiek by dziś wykasował moje dane w innym wątku to w internecie byłoby to widać, tak jak widać te które wstawiła Jamagda
- te dane są częściowo nieaktualne od mniej więcej roku więc nie są przeze mnie nigdzie wykorzystane - ktoś sobie zapisał mój nr konta i adres w celach zapewne niecnych bo do niczego innego się nie przydadzą
- pomoc Szagiemu była udzielana z wykorzystaniem aktualnych danych a te nie zostały opublikowane (jeszcze?)

Po pierwsze - dalia kilka razy zamieszczałaś swoje dane osobowe na publicznym forum. Po kilku dniach je kasowałaś i prosiłaś innych o ich usunięcie z innych postów. Zamieszczenie takich danych na publicznym forum oznacza zgodę na ich przetwarzanie. Nie miałaś jakoś pretensji, że inne osoby Twoje dane cytowały skoro grzecznie prosilaś o usunięcie Twoich danych, a nie banowałaś osób je powielających.

Po drugie - zamieszczając swoje dane osobowe na publicznym forum powinnaś mieć świadomość, że nie wszyscy przeczytają Twoją prośbę o ich usunięcie. W końcu Twoje dane wisiały na forum kilka dni. Jest bardzo możliwe, że ktoś w dobrej wierze je zamieścił na jakimś wątku, licząc na wsparcie dla Twojego kota.

Po trzecie - tylko Ty możesz stwierdzić na ile Twoje dane osobowe zacytowane na tym wątku są czy też nie są aktualne. A ponieważ wcześniej - pisząc, że nigdy nie zamieszczałaś swoich danych osobowych na forum nie napisałaś prawdy - jakoś mam wątpliwości, czy w tym przypadku nie mijasz się z prawdą.

Po czwarte - jestem w stanie zrozumieć spiskową teorię dziejów, jednak kopiowanie Twoich danych osobowych zamieszczonych na forum jakiś czas temu po to, aby wykorzystać je teraz na wątku mirka_t to chyba jednak duża przesada .....

Po piąte - jeżeli ktoś na miau podał Twoje dane w swoim poście i je dzisiaj wykasował nie ma żadnego śladu, z wyjątkiem informacji że post był dzisiaj edytowany. No jest jeszcze siła wyższa.....

To tak w odpowiedzi na Twój post.

Przepraszam za wielkie OT, ale nie mogłam się powstrzymać

po pierwsze nie ja napisałam słowa, które zamieściłaś w cytacie
po drugie cała reszta jest tak samo prawdziwa jak cytat

edit
poprawiłam cytat
Ostatnio edytowano Pon mar 07, 2011 21:13 przez dalia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon mar 07, 2011 21:10 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

BOZENAZWISNIEWA pisze:...A osoby które UJAWNIAJĄ pw to żenada...wstyd....

Jek w tym wątku ujawniła fragmenty moich PW, choć zgodę dostała wyłącznie na ujawnienie całości a to jej już nie pasowało. Chodziło o manipulację wybranymi fragmentami.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pon mar 07, 2011 21:14 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Post, który zacytowała Jana miał być pierwotnie PW. Zostało ono wysłane pomyłkowo jako post. Tak samo jak stało się z danymi dalia. http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=5778304#p5778304

To akurat było pw, ale były też podobne teksty w wątku ogólnym - śmieciary, suki i tym podobne.
Charakterystyczne dla magaaa.
Klasa albowiem szła zawsze za nią i przed nią, jak rasa za ordynatem Michorowskim
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pon mar 07, 2011 21:15 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

casica pisze:To akurat było pw, ale były też podobne teksty w wątku ogólnym - śmieciary, suki i tym podobne.
Klasa albowiem szła zawsze za nią i przed nią, jak rasa za ordynatem Michorowskim

Casica to nic w porównaniu z Twoim jadem.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pon mar 07, 2011 21:17 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Ja mam takie pytanie bardziej ogólne.

Czy naprawdę tyle osób uważa, że opublikowanie na forum danych osobowych bez zgody ich właściciela jest w porządku? Nawet w dobrej wierze (której tutaj nie było)?

Kilka minut po opublikowaniu postu Jamagdy wrzuciłam w wyszukiwarkę imię i nazwisko osoby, której dane zostały ujawnione - na ogólno dostępnym forum były tylko w tym właśnie poście.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon mar 07, 2011 21:17 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:
casica pisze:To akurat było pw, ale były też podobne teksty w wątku ogólnym - śmieciary, suki i tym podobne.

Casica to nic w porównaniu z Twoim jadem.

Błądzisz Mirosławo, nigdy nie określam w ten sposób swoich oponentek, mimo, iż mam niekiedy na to ochotę.

casica

Post » Pon mar 07, 2011 21:18 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

casica pisze:Błądzisz Mirosławo, nigdy nie określam w ten sposób swoich oponentek, mimo, iż mam niekiedy na to ochotę.

Przecież napisałam o jadzie a nie o określaniu. :roll:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pon mar 07, 2011 21:19 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:
casica pisze:Błądzisz Mirosławo, nigdy nie określam w ten sposób swoich oponentek, mimo, iż mam niekiedy na to ochotę.

Jad może być jadowity, ale nigdy tak prostacki. To jest różnica.

casica

Post » Pon mar 07, 2011 21:19 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Jana pisze:Ja mam takie pytanie bardziej ogólne.

Czy naprawdę tyle osób uważa, że opublikowanie na forum danych osobowych bez zgody ich właściciela jest w porządku? Nawet w dobrej wierze (której tutaj nie było)?

Kilka minut po opublikowaniu postu Jamagdy wrzuciłam w wyszukiwarkę imię i nazwisko osoby, której dane zostały ujawnione - na ogólno dostępnym forum były tylko w tym właśnie poście.

To ja ma do Ciebie pytanie. Czy uważasz, że zacytowanie postu z takimi danymi kwalifikuje użytkownika forum do udzielenia mu bana?
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pon mar 07, 2011 21:20 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

casica pisze:
mirka_t pisze:

Jad może być jadowity, ale nigdy tak prostacki. To jest różnica.

No przecież wychowałaś się na kawiorze. :D
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pon mar 07, 2011 21:21 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:...A osoby które UJAWNIAJĄ pw to żenada...wstyd....

Jek w tym wątku ujawniła fragmenty moich PW, choć zgodę dostała wyłącznie na ujawnienie całości a to jej już nie pasowało. Chodziło o manipulację wybranymi fragmentami.

No tak, nie ma argumentów to lecimy po łopatę - choć już nieco zużyta :roll:

I znów fałsz - nie fragmentami a konkretnymi PW. Publikowaqłam je bowiem w całości - tak jak chciałaś :twisted: . Nie cięłam :wink:

Jeśli to niezgodne z prawem/netykietą/zasadami dobrego wychowania - to czemu mnie jeszcze nie zaraportowałaś moderatorom? Bo nie byłoby o co po raz kolejny bić piany dla zasłony dymnej gdy brakuje rzeczowych argumentów a udzielenie odpowiedzi na jakiekolwiek pytanie byłoby zbyt niewygodne? :twisted:

Ciekawe, czemu jedne z moich postów pomijasz kompletnym milczeniem a inne wałkujesz co jakiś czas? To oczywiście pytanie retoryczne :wink:

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Pon mar 07, 2011 21:22 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:
Jana pisze:Ja mam takie pytanie bardziej ogólne.

To ja ma do Ciebie pytanie. Czy uważasz, że zacytowanie postu z takimi danymi kwalifikuje użytkownika forum do udzielenia mu bana?

Jako jedyny powód? Nie. Jako jeden z wielu powodów? Może tak być.

To teraz Ty odpowiedz :)

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

[poprzednia][następna]